Javë 7: Të jesh bujar

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është të qenit bujar. Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1 - Lëvizni

Një person është udhëheqës për çdo raund. Filloni duke vrapuar përreth. Drejtuesi thotë një emër dhe familja duhet të lëvizë kështu. Përziejini ato.

Shikoni këtë video.

Zoti Ngadalë - ecni ngadalë

Z. Rush - lëviz shpejt

Zoti Jelly - shkundni gjithë trupin tuaj

Zoti Muddle - ecni mbrapa

Z. Bounce - hidheni përreth

Z. Small - strukuni dhe vazhdoni të lëvizni

Z. I fortë - lëvizni duke përkulur muskujt tuaj

Z. Tall - shtrihuni dhe lëvizni

Z. Tickle - tundni krahët përreth

Z. Gëzuar - lëvizni dhe buzëqeshni

Dita 2-Tic-Tac-Toe

Punoni në dy ekipe. Secilit ekip i jepet një sfidë. Për shembull, 10 kërcime kërcimi. Kur të përfundojnë, dy persona vrapojnë dhe e vendosin pjesën e tyre në lojën tic-tac-toe. Vazhdoni me sfida të reja.

Shikoni këtë video

Dita 3 - Lëvizni

Përsëriteni ditën 1.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni së bashku dhe filloni një bisedë. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

Çfarë do të thotë të jesh bujar? Të jesh bujar nuk ka të bëjë vetëm me paratë. Në cilat mënyra të tjera mund të jemi bujarë? Cila është e kundërta e të qenit bujar?

Dita 2 - Diskutoni

Ndani disa shembuj të bujarisë që keni parë ose përjetuar.

Si mendoni, çfarë ndjeu personi bujar? Dhe ai që e merr atë?

Dita 3 - Diskutoni

A mund të mendoni për një kohë kur ishit bujarë si familje? Si u ndje? A shihni një mundësi tani ku mund të jeni bujarë si familje?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëviz dhe bëj supermen: 5 minuta

Praktikoni lëvizjen e mbinjeriut për të zhvilluar forcën thelbësore.

Dita 1 - Praktikoni mbinjeriun

Shtrihuni me fytyrë poshtë në dysheme ose në një dyshek me krahët e shtrirë mbi kokën tuaj (si Superman).

Ngrini krahët dhe këmbët rreth 6 centimetra / 15 cm nga toka (ose aq sa mundeni).

Mbajeni për tre sekonda dhe ngadalë kthehuni në dysheme dhe relaksohuni.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Variacioni i Supermanit

Një krah / këmbë në të njëjtën kohë.

  • Shtrihuni me fytyrë poshtë në një dyshek me krahët e shtrirë mbi kokën tuaj (si Superman).
  • Ngrini dorën e djathtë dhe këmbën e majtë rreth 6 inç / 15 cm nga toka (ose aq sa mundeni).
  • Mbajeni për tre sekonda dhe relaksohuni.
  • Përsëriteni me krahun dhe këmbën e kundërt.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Supermen më i vështirë

Shtrihuni me fytyrë poshtë në një dyshek me krahët e shtrirë mbi kokën tuaj (si Superman).

Zgjasni krahët dhe këmbët tuaja në drejtime të kundërta, saqë ato natyrshëm dalin nga dyshemeja.

Pomponi krahun e djathtë dhe këmbën e majtë lart e poshtë në një puls të vogël, duke vazhduar të arrini dorën nga qendra juaj. Alternoni krahun e djathtë / këmbën e majtë dhe krahun e majtë / pulset e këmbës së djathtë.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - Sfida familjare

Punë në çift. Gjashtë gota për palë.

Një person mban mbinjeri ndërsa tjetri bën pesë mbledhje. Pas çdo raundi vendosni një filxhan për të ndërtuar një kullë.

Ndërroni rolet. Gjashtë raunde.

Mundohuni të ndërtoni kullën tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur çdo herë.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Rrotullimi i Supermanit

Të gjithë me radhë rrotullohen në pozicionin e mbinjeriut nga njëra anë e dhomës në anën tjetër ndërsa mbajnë një filxhan. Rrokulliset pa i prekur duart dhe këmbët tuaja në dysheme. Vazhdoni ndërsa ndërtoni një kullë gotash.

Zgjidhni madhësinë e kullës sipas numrit të gotave që përdorni.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Sfida familjare

Përsëriteni ditën 1.

Bëni një fotografi të sfidës familjare dhe postoni në mediat sociale. Etiketoni me #familyfit

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "Si mund të jem bujar?" Lexoni Gjonin 12: 1-8

Dita 1 - Lexoni dhe diskutoni së bashku

Gjeni pak parfum dhe nuhaseni ndërsa flisni për bujarinë në këtë histori. Kush ishte bujar dhe pse? Pse u vu në këmbët e Jezusit?

Cila ishte përgjigjja e Jezusit ndaj kësaj?

Dita 2 - Rilexoni vargun biblik

Zoti është bujar! Shkruani disa nga gjërat që Zoti ju ka dhënë secilit prej jush në copa të veçanta letre.

Gjeni një kavanoz ose tenxhere rezervë për t'i vendosur ato.

Dita 3 - Rilexoni dhe diskutoni së bashku

Çfarë po ju thotë Zoti përmes kësaj historie? Ndani disa nga mënyrat se si miqtë ose familja kanë qenë bujarë me ju. Përgatitni një dhuratë surprizë për dikë në familjen tuaj ose dikë tjetër që njihni.

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Lutuni dhe shtrihuni

Përdorni shkronjat nga fjala 'GJENEROSITET' për të bërë një listë të disa gjërave që Zoti ju ka dhënë bujarisht si familje. Falënderoni Atë së bashku.

Dita 2 - Lutje të shkurtra

Merrni tenxheren tuaj nga HAPI 5 dhe lutuni me një rresht duke falënderuar Perëndinë për bujarinë e Tij. Kërkojini Zotit t'ju ndihmojë të jeni bujarë në gjërat ku e dini se keni nevojë për ndihmë.

Dita 3 - Lutuni dhe befasoni

Kërkojini Zotit t'ju ndihmojë të mendoni për dikë që njihni dhe që nuk do të priste asgjë nga ju dhe befasojeni me diçka (dhuratë / ushqim / kohë) për t'i inkurajuar ata. Lutuni që ata të bekohen ndërsa e marrin.

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Rezultati më i mirë është ...

Vendosni gota në një tryezë me një rezultat të synuar për secilën. Nga një distancë prej 3-4 metrash hidhni pesë topa letre drejt gotave. Shënoni pikë për secilën top në një filxhan. Pas pesë raundeve shikoni se kush merr rezultatin më të mirë.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Renditini ato

Vendosni një numër objektesh të vogla të rastësishme (Për shembull: fara, monedha, mermer, makarona etj) në një pjatë për secilin person. Në GO, renditini ato në gota të ndryshme. Shikoni kush e kalon me mire.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Bilanci dhe ecni

Secili person balancon një libër në kokën e tij dhe ecën në anën tjetër të dhomës dhe mbrapa pa e prekur atë.

Provojeni prapa.

Pastaj provoni një libër dhe një filxhan plastik.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit