Duke u rritur së bashku

Javë 13: Festimi

Këtë javë: Festim

Urime!

Ju keni përfunduar një sezon të familjes.fit!

Shpresojmë që të shihni ndryshime në familjen tuaj. Ndoshta ju jeni më të shëndetshëm dhe më të aftë. Ndoshta ju jeni më pozitivë dhe më të lidhur. Ndoshta ju keni pasur një përparim si familje në faljen ose komunikimin, mirësinë ose guximin.

Le të festojmë atë që po bën Zoti!

Nëse mundeni, mblidhuni me familje të tjera. Le të kombinojmë palestrën, besimin, argëtimin dhe ushqimin, dhe të festojmë para se të fillojmë sezonin e ardhshëm të familjes

Idetë e festimit

Takohuni së bashku si familje. Shikoni këto ide dhe dilni me një plan për të festuar përfundimin e një sezoni të familjes.

Dizajnoni ngjarjen që i përshtatet situatës tuaj aktuale. Nëse jeni në bllokim të COVID, provoni dhe lidheni në mënyra krijuese.

Përfshini këto elemente:

  1. Familjet në lagjen tuaj
  2. Palestër
  3. Argëtuese
  4. Besimi
  5. Ushqim

Zgjidhni idetë nga poshtë për të filluar.

1. Familjet e tjera

Ftoni familje të tjera

Mendoni për disa familje të tjera me të cilat mund të bashkoheni për të festuar. Ata mund të jenë njerëz që kanë bërë familje.fit ose njerëz që mund të fillojnë sezonin e ardhshëm.

Nëse nuk mund të mblidheni ballë për ballë, atëherë lidheni përmes Zoom® ose Skype® ose jashtë dritares tuaj.

Lutuni për ta

Lutuni për familjet e tjera që ftoni. Ftoni dikë të izoluar ose të moshuar. Ata do të donin të ishin pjesë e familjes suaj për festimin.

Bëni ftesa

Bëni ftesat argëtuese. Mund të bëni një video mesazh argëtues. Ju mund të vizatoni dhe shkruani një kartë ftese. Ju mund t'i bëni një sfidë familjes tjetër.

2. Fitnes

Zgjidhni disa elementë të fitnesit

Shikoni mbi 12 javët e kaluara të fitnesit dhe zgjidhni tri sfida të ndryshme që mund të bëni me familjet e tjera.

Këtu janë disa ide për të filluar.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Krijoni një sfidë

Çdo familje që ka bërë Family.fit mund të përbëjë një sfidë për t'u treguar familjeve të tjera. Përdorni të paktën dy lëvizje në sfidë.

Hartoni një konkurs

Merrni një nga sfidat dhe bëjeni atë konkurruese. Mund të jenë fëmijë kundrejt prindërve ose meshkuj kundrejt femrave. Mund të jetë familje kundrejt familjes. Mendoni se çfarë do të funksiononte më mirë dhe do të ishte argëtuese.

3. Argëtim

Dekorata

Zgjidhni një vend për festën tuaj. Mund të jetë një park, shtëpia juaj ose një sallë. Tani bëjeni atë të duket argëtuese dhe e veçantë. Behu krijues!

Lojëra argëtuese dhe sporte

Planifikoni për disa lojëra argëtuese që të gjithë i dinë dhe i duan. Për shembull, frisbee, futboll, kriket ose etiketë.

Zgjidhni një lojë familjare

Mendoni përsëri gjatë 12 javëve të fundit dhe zgjidhni disa lojëra për të luajtur që përfshijnë të gjithë. Këtu janë disa ide për të filluar:

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Shikoni këtë video.

Luaj Video

4. Besimi

Ndani sesi jeni rritur

Ndani me familjet e tjera sesi familja juaj është rritur dhe ndryshuar në muajt e fundit. Cilat gjëra pozitive po ndodhin? Çfarë keni mësuar?

Hapni Biblën së bashku

Zgjidhni një temë që ndihmoi vërtet familjen tuaj. Lexojeni përsëri këtë shkrim dhe plotësoni disa nga aktivitetet dhe pyetjet me familjet e tjera.

Shikoni një video Max7 së bashku

Shikoni një nga këto video dhe diskutoni temat (shih Max7.org):

Shikoni këtë video.

Luaj Video

5. Ushqimi

Çdo familje sjell një vakt

Çdo familje sjell një vakt të preferuar për ta ndarë me familjet e tjera. Nëse nuk mund të takoheni së bashku, ndani një recetë të preferuar me familjet e tjera.

Së bashku përgatitni ushqim të shëndetshëm

Gjeni disa receta të thjeshta për disa ushqime dhe pije të shëndetshme për t’i bërë së bashku.

Për shembull:

  • Bëni një pije duke përdorur fruta të freskëta
  • Bëni një meze të lehtë të shëndetshme

Gatuani një vakt së bashku

Hani një Barbecue, bëni një kerri ose ushqim tjetër të gatuar në shtëpi, ku familjet sjellin përbërës për të gatuar së bashku.

Kujdes për një sezon të ri!

Një pajisje e re familjare po vjen! Javën tjetër fillojmë të rritemi më thellë, duke u përqëndruar te Jezusi. Kjo do t'ju ndihmojë të vazhdoni të rritni familjen tuaj, palestrën tuaj, besimin tuaj dhe argëtimin tuaj!

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

  • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
  • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
  • Mund të çabonoheni në çdo kohë.
Formulari i buletinit (#1)

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Feedback

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit