Gara Ultimate

Shtypni drejt qëllimit!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Yll deti

Puno me një partner. Një person merr një pozicion dërrasë me këmbët larg. Personi tjetër kërcen mbi këmbë, njërën këmbë dhe kthehet në fillim. Përsëriteni 10 herë dhe më pas ndërroni vendet.

Bëni tre raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Sa kohë ju është dashur të mësoni të ngasni një biçikletë? Çfarë ju bëri të dëshironi të vazhdoni të provoni?

Shkoni më thellë: Kur u ndjetë për herë të fundit të hiqni dorë, por vendosët të ecni përpara?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Përgatitja e Burpee

Burpee prep

Një pjesë e një burpee po shtyhet nga dyshemeja. Bëni tre raunde me 5 shtytje dhe 10 mbledhje. Këto lëvizje do t'ju ndihmojnë të ndërtoni një burpie.

Pushoni midis raundeve.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Sfida e lojërave

Të gjithë shtrihen me fytyrë përtej një rreshti. Një person bërtet emrin e një sporti - për shembull, basketbolli. Të gjithë vrapojnë në anën tjetër të dhomës dhe bëjnë sikur kërcejnë një top ndërsa shkojnë, pastaj shtrihen përsëri. Merrni radhën për të thirrur një sport. Të tjerët mund të përfshijnë:

Kërcim i gjatë: bretkocë-hidhen në anën tjetër.

Noti: vraponi në anën tjetër me lëvizje noti.

Behu krijues! Argëtohu!

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Vazhdo

Lexoni Filipianëve 3: 12-14 nga Bibla.

Qëllimi kryesor i Palit në jetë është të njohë vërtet Krishtin, të përjetojë fuqinë e Krishtit në jetën e tij dhe të bëhet më shumë si Ai. Paul e di se ai ende nuk e ka arritur qëllimin e tij, por si një atlet në një garë, ai është i vendosur të vazhdojë të vrapojë drejt vijës së finishit. Ashtu si Pali, edhe ne duhet të vazhdojmë drejt qëllimit.

Provoni të vendosni kohëmatës për gjërat që ju pëlqen të bëni shpejt gjatë gjithë ditës. Për shembull, vendosni një kohëmatës 2-minutësh për larjen e dhëmbëve dhe vendosni një kohëmatës 15-minutësh për 'pa teknologji' në kohën e darkës.

A ishte e vështirë të vazhdosh derisa kohëmatësi të fiket?

Cilat janë disa nga qëllimet tuaja të vogla në jetë?

Pse është e rëndësishme që synimet e vogla të jenë në përputhje me qëllimin tuaj të madh në jetë?

Bisedoni me Zotin: Lutuni që si Pali, të mbani mend se nuk keni ardhur ende, por duhet të vazhdoni në garën e jetës.

Play 512

Dita 1: Luaj

Ndërtoni një garë kullë

Ndani në dy ekipe. Secili ekip gjen tetë objekte rreth shtëpisë për t'i përdorur për të ndërtuar një kullë.

Bëni një garë për të ndërtuar kullën më të lartë të mundshme. Bëni atë si stafetë.

Përndryshe, vendosni sfida të ndryshme çdo herë duke përdorur të njëjtat objekte, të tilla si kulla më e fortë, kulla më krijuese, kulla më e gjerë, etj.

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Merrni vendime të mira për shëndetin e mjedisit.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Ndiq liderin

Shkoni për një vrapim të shkurtër nëpër shtëpi ose oborr ndërsa të gjithë ndjekin një udhëheqës të zgjedhur. Mundohuni të shkoni në çdo dhomë ose hapësirë. Drejtuesi mund të ndryshojë lëvizjet - hapa anësorë, gjunjë të lartë etj. Ndërroni udhëheqësit.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Si ishte viti i fundit për ju? A mendoni se ishte i suksesshëm apo jo?

Shkoni më thellë: Çfarë suksesi apo dështimi në jetën tuaj mbani mend herë pas here?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Praktikoni burpees

burpee process 900

Filloni ngadalë dhe përdorni teknikën e duhur. Qëndroni drejt dhe lëvizni në pozicionin e dërrasës për të bërë një shtytje në dysheme. Hidheni këmbët dhe bëni një mbledhje të pjesshme. Pastaj hidheni në ajër dhe përplaseni mbi kokën tuaj. Mundohuni ta bëni atë me një lëvizje të lëngshme.

Bëni tre burpe dhe pushoni. Bëni pesë raunde.

Shkoni më lehtë: Bëni vetëm dy raunde.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida e zareve Burpee

burpee process 900

Ju do të keni nevojë për një zare ose copa të vogla letre të numëruara 1-6 në një tas.

Qëndroni në një rreth dhe bëni me radhë që të hidhni zaret ose të zgjidhni një copë letër dhe të bëni numrin e burpive të treguar. Shtoni numrin e përgjithshëm të burpees për familjen tuaj. Cila është rezultati juaj?

Bëni katër raunde ose luani për katër minuta.

Shkoni më lehtë: Bëni dy raunde.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Mos shiko prapa

Lexoni Filipianëve 3: 12-14.

Pse një atlet nuk duhet të shikojë prapa në një garë?

Së bashku shkruani një listë të disa prej gjërave që mund të parandalojnë ose shpërqendrojnë ndjekësit e Jezusit nga drejtimi i garës. Pastaj, merrni letrën dhe hidheni në plehra.

Pse Pali shikon përpara në vend që të shikojë prapa?

Lexoni për pingpongun dhe Josephine Medina.

Bisedoni me Zotin: A ka familja juaj një histori suksesi apo dështimi në historinë e saj? Lutuni që të mos tundoheni të mbështeteni në sukseset e kaluara ose të dekurajoheni nga dështimet e së kaluarës ndërsa drejtoni garën.

Pingpong

Josephine Medina u infektua me poliomielit si fëmijë e cila ndikoi në rritjen e këmbëve të saj. Ajo u frymëzua për të mësuar pingpong nga babai i saj i cili konkurroi për ekipin e tij kombëtar. Ajo u bë aq e mirë në lojë sa që edhe ajo u zgjodh për ekipin kombëtar. Sidoqoftë, asaj më vonë iu tha se nuk mund të konkurronte sepse kishte një paaftësi. Pasioni dhe vendosmëria e saj për lojën mbetën të forta. Ajo refuzoi të heqë dorë nga qëllimi i saj. Ajo vazhdoi të luante pingpong dhe iu bashkua ekipit Paralimpik, duke fituar përfundimisht një medalje bronzi në Rio de Janeiro në 2016.

"Unë thjesht dua të dëshmoj se aftësia e kufizuar nuk është një pengesë në arritjen e qëllimeve tuaja. Justshtë vetëm një instrument për të arritur suksesin në jetën tënde. "

Si ju frymëzon kjo histori për të drejtuar garën tuaj?

Si mund të mësojë familja juaj nga Josephine?

Play 512

Dita 2: Luaj

Gurë shkalle

Punoni si ekip për të shkuar nga njëra anë e dhomës në tjetrën duke qëndruar në vetëm dy "gurë". Një 'gur shkëmbi' mund të jetë një peshqir, bluzë, dyshek, jastëk ose diçka tjetër. Shmangni prekjen e tokës duke ndihmuar njëri -tjetrin për të balancuar.

Vendosni një sasi kohe për ta bërë këtë aktivitet dhe shikoni nëse familja juaj mund të ketë sukses.

Nëse keni hapësirë, luajeni këtë jashtë.

Reflektimi: Çfarë ju ndihmoi të keni sukses?

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Merrni vendime të mira për mjedisin. Synoni të shkurtoni përdorimin e plastikës. Hidhni mbeturinat plastike me kujdes në mënyrë që të mos bëhet problem mjedisor për fëmijët tanë. Vetëm ne nuk mund të rregullojmë çdo problem global, por secili mund të bëjë diçka lokale.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Uleni në tokë

Vraponi nëpër dhomë ose oborr ndërsa bëni këtë aktivitet.

Një person është udhëheqësi. Kur udhëheqësi bërtet një pjesë të trupit si bërryl, gju, shpinë ose vesh, të gjithë duhet ta vënë atë pjesë të trupit në tokë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë shpërblimi ju është premtuar për përfundimin e një detyre të vështirë?

Shkoni më thellë: A keni një qëllim për pjesën tjetër të vitit? Si do të qëndroni të fokusuar në të?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Hedh topin Burpee

burpee process 900

Qëndroni dy deri në tre metra larg, përballë një partneri. Hidhni një top njëri -tjetrit pa e rënë. Nëse njëri prej jush e lëshon topin, bëni pesë burpe para se të kaloni në raundin tjetër.

 • Raundi 1: Hidhe dhe kap me dorën më të dobët
 • Raundi 2: Qëndroni në njërën këmbë
 • Raundi 3: Mbyllni njërin sy
 • Raundi 4: Shtrihuni në shpinë

Shkoni më lehtë: Bëni dy burpe për rënien e topit.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida globale burpee

burpee process 900

Sa burpees mund të bëjë familja juaj në 90 sekonda?

Secili anëtar i familjes bën sa më shumë burpe që të mundet në 90 sekonda. Kombinoni rezultatet për totalin e familjes.

KLIKO KËTU për të futur rezultatin tuaj të familjes.

KLIKO KËTU për të parë tabelën javore për të parë përparimin e vendit tuaj.

Cili komb do të jetë kampioni ynë i familjes.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Përqendrohuni në vijën e finishit

Lexoni Filipianëve 3: 12-14.

Në një rrip të gjatë letre, shkruani atë që premton të na japë Jezusi nëse vazhdojmë ta ndjekim Atë deri në fund.

Pse përqendrimi në vijën e finishit na ndihmon të arrijmë qëllimet tona?

Bëni këtë copë letër në një vijë përfundimi dhe kalojeni nëpër të si një familje për të kujtuar që të vazhdoni të fokusoheni në qëllimin tonë më të madh në jetë.

Bisedoni me Zotin: Lutuni që ndihma e Zotit të jetë shembull për të tjerët për të vazhduar 'drejt qëllimit për të fituar çmimin për të cilin Zoti na ka thirrur'.

Play 512

Dita 3: Luaj

Bocce u përshtat

Gjeni një top për ta përdorur si një ‘fole’ dhe tre copa letre për person. Thërrmojeni letrën në toptha dhe shënoni secilën grup prej tre me një ngjyrë të ndryshme. Bëni një vijë fillimi në dysheme dhe rrokullisni 'folenë' larg jush. Qëllimi i lojës është që të afroni topat tuaj më afër 'krikut'. Topat duhet të hidhen në ajër, jo të rrokullisen. Me këmbët prapa vijës, bëni radhë për të hedhur një top në të njëjtën kohë. Fituesi është ai me më shumë topa më afër 'krikut'.

Bocce është një sport i Lojërave Olimpike Speciale i cili është për fëmijët dhe të rriturit me aftësi të kufizuara intelektuale dhe fizike.

Këshillë për prindërit

Mësojini fëmijët rreth riciklimit. Keni kuti të etiketuara qartë për mbeturina të ndryshme në shtëpi. Gjeni një shkretëtirë natyrore afër dhe ndihmoni që ta mbani atë të pastër dhe pa plastikë dhe mbeturina.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit