Gara Ultimate

Vraponi deri në fund!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Ngrohja e këndeve

Etiketoni qoshet e dhomës me numrat 1-4. Secili person fillon në një cep të ndryshëm dhe bën një ngrohje të ndryshme. Lëvizni nëpër dhomë në numrin tjetër. Bëni dy raunde.

 1. 10 kërcime kërcimi
 2. 10 duke vrapuar në vend
 3. 10 alpinistë
 4. 10 mbledhje

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Në cilën garë / konkurs do të donit të fitonit?

Shkoni më thellë: Çfarë mësimesh mësoni nga një garë nëse fitoni apo humbni?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Alpinistët

mountain climber process 900

Vendosni duart dhe këmbët në tokë dhe mbajeni të gjithë trupin drejt si një dërrasë. Lëvizni një gju lart drejt bërrylave tuaj dhe më pas lëvizni këmbën përsëri në pozicionin fillestar. Përsëriteni me këmbën tjetër.

Bëni 30 përsëritje. Ndërtoni shpejtësi dhe rrjedhshmëri.

Shkoni më shumë: Plotësoni dy raunde.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Kush është më i shpejtë?

s4w12

Matni kohën totale që i duhet secilit person për të kryer 10 nga secila prej lëvizjeve të mëposhtme:

 • 10 alpinistë
 • 10 ulje-ngritje
 • 10 shtytje
 • 10 goditje

Pas çdo 10 lëvizjesh, prekni që personi tjetër të marrë përsipër.

Shkoni më lehtë: Bëni pesë nga secila lëvizje.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Vraponi deri në fund

Lexoni 2 Timoteut 4: 7-8 nga Bibla.

Duke parë jetën e tij, Pali është i bindur se ka bërë atë që Zoti i ka kërkuar. Ai tani mezi pret të marrë shpërblimin e tij qiellor. Inkurajimi ynë vjen nga njohja se edhe ne mund ta marrim këtë shpërblim nëse e mbajmë besimin gjatë gjithë 'racës' sonë.

Vendosni një kurs pengesash në shtëpinë tuaj, kopshtin ose hapësirën publike duke përdorur sende të përditshme. Pasi të keni pasur një kthesë secili, flisni për cilat pjesë ju duken të lehta ose më të vështira dhe pse.

Jepini këshilla njëri -tjetrit se si të përmirësoheni. Shkoni edhe një herë dhe shihni nëse mund ta zbatoni atë që keni mësuar.

Çfarë mendoni se mësoi Pali në 'garën' e tij të jetës duke ruajtur besimin?

Pse mbajtja e besimit mund të jetë e rëndësishme në garën tonë të jetës?

Bisedoni me Zotin: Lutuni për ndihmën e Zotit për të mbajtur besimin dhe për të përfunduar garën.

Play 512

Dita 1: Luaj

Çfarë dini?

Jepuni të gjithëve një stilolaps dhe letër.

Luani tre raunde. Jepni sa më shumë përgjigje në 45 sekonda për çdo raund:

Sporte të ndryshme

Gjërat që mund të gjeni në një garë sportive

Gjërat që dini për Zotin

Ndani përgjigjet tuaja.

Fituesi është personi me përgjigjet më të sakta.

Pasqyrim: Cili raund ishte më i lehtë? Pse? Çfarë zbuluat për Zotin?

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Mbani mendjen tuaj aktive duke mësuar gjëra të reja.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Uleni në tokë

Vraponi nëpër dhomë ose oborr ndërsa bëni këtë aktivitet.

Një person është udhëheqësi. Kur udhëheqësi bërtet një pjesë të trupit si bërryl, gju, shpinë ose vesh, të gjithë duhet ta vënë atë pjesë të trupit në tokë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Pse njerëzve u pëlqen të fitojnë?

Shkoni më thellë: Cili është çmimi më i mirë që mund t'i jepni dikujt?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Alpinistë të ndrydhur malorë

Kryeni 10 alpinistë 'të përdredhur' malorë. Provoni dhe arrini gjurin e djathtë drejt krahut të majtë, dhe pastaj gjurin e majtë drejt krahut të djathtë. Filloni ngadalë, pastaj rrisni shpejtësinë dhe rrjedhshmërinë.

Bëni tre raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve ose bëni alpinistët më shpejt.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

familja.finale fite

Përfundoni sezonin me një sfidë që përfshin gjithçka që kemi mësuar!
Në çifte përfundoni këto lëvizje sa më shpejt që të jetë e mundur, por me teknikë të mirë:

20 sekonda dërrasa dhe mbinjeri

20 burpe, zhytje, patinatorë me shpejtësi, goditje, shtytje, ulje në këmbë, alpinistë malorë, mbledhje.

Bëni tre raunde.

Mos harroni të përdorni një kohëmatës!

Krahasoni rezultatin tuaj me sezonin e kaluar.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Dije shpërblimin tënd

Lexoni përsëri 2 Timoteut 4: 7-8.

Përdorni sendet shtëpiake për të bërë një kurorë. Çfarë mendoni se do të thotë fjala 'drejtësi'? Kërkoni një përkufizim.

Pse mendoni se ky është një shpërblim për të cilin Pali është i ngazëllyer? Flisni për atë që Pali mund të kishte bërë për të merituar një shpërblim të tillë.

Vendoseni kurorën tuaj diku në shtëpinë tuaj për t'ju kujtuar shpërblimet që Zoti na jep kur 'ruajmë besimin'.

Lexoni për Niel Louw dhe Elliot Mujaji.

Bisedoni me Zotin: Lutuni që puna në grup, komunikimi, inkurajimi dhe thellimi i besimit të jenë shpërblimet që kërkojmë brenda shtëpive dhe familjeve tona.

Sprintet

Mund të ketë më shumë se një fitues! Niel Louw dhe Elliot Mujaji ishin konkurrentë në 100 metra. Ata po garonin në Paralimpiadën e Sidneit 2000, sepse të dy kishin pësuar amputime të krahut në aksidente elektrike kur ishin të rinj. Ndërsa rindërtuan jetën e tyre, ata u bënë vrapues të mirë dhe u ngritën në garat ndërkombëtare. Niel hyri në garë si favorit, por në vapa kishte ngërçe në këmbë, doli i fundit në garën e tij dhe humbi finalen. Elliot vrapoi nxehtësinë e tij dhe fitoi. Ai u rendit i treti për finalen. Finalja ishte një përfundim fotografik, por Elliot triumfoi si vrapuesi më i shpejtë T46 në botë.

Sidoqoftë, ajo që është më befasuese është se ndërsa këto ishin gara të rëndësishme dhe përcaktuese të jetës në garën më të ashpër në botë, të dy burrat konsideruan se çmimi më i madh ishte akoma për të ardhur. Ata të dy do të jenë fitues në garën më të madhe të jetës, duke përfunduar me përjetësinë me Zotin si shpërblimin e tyre.

Si ju frymëzon kjo histori për të drejtuar garën tuaj?

Çfarë mund të mësojë familja juaj nga kjo?

Play 512

Dita 2: Luaj

Linja më e gjatë

Ndani në dy ekipe. Lërini dy minuta që të gjithë të mbledhin 10 objekte (veshje, libra, këpucë, e kështu me radhë). Secili ekip pastaj duhet të bëjë vijën më të gjatë që mundet me objektet e tyre. Objektet duhet të prekin nga njëra anë në tjetrën. Cili ekip mund të bëjë vijën më të gjatë?

Mund të shkoni edhe më tej? Çfarë tjetër mund të përdorni për ta bërë linjën tuaj më të gjatë pa vrapuar për të mbledhur më shumë objekte? Behu krijues!

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Mbani mendjen tuaj aktive. Vazhdoni të mësoni gjëra të reja: sporte të reja, ide të reja, aftësi të reja. Lexoni gjerësisht. Mësoni zyrtarisht ose joformalisht. Jini të qëllimshëm dhe ndani atë që po mësoni.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Qen Junkyard

Një person ulet në dysheme me këmbët në pjesën e përparme dhe krahët në anën. Të tjerët hidhen mbi krah, këmbë dhe krahun e dytë. Të gjithë kërcejnë dy raunde dhe ndryshojnë vendet, kështu që të gjithë mund të kërcejnë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cili është kujtimi juaj i preferuar për të ndarë me njerëzit e tjerë?

Shkoni më thellë: Pse njerëzit kanë nevojë të ndajnë atë që kemi bërë ose ku kemi qenë me të tjerët?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Alpinistët dalin jashtë

mountain climber process 900

Bëni 10 alpinistë dhe takoni personin tjetër. Vazhdoni derisa të keni përfunduar 100 si familje.

Shkoni më lehtë: Bëni pesë dhe më pas takoni personin tjetër.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida globale e alpinistëve

mountain climber process 900

Sa alpinistë mund të bëjë familja juaj në 90 sekonda?

Secili anëtar i familjes bën aq shumë alpinistë sa të mundet në 90 sekonda. Kombinoni rezultatet për totalin e familjes.

KLIKO KËTU për të futur rezultatin tuaj të familjes.

KLIKO KËTU për të parë tabelën javore për të parë përparimin e vendit tuaj.

Cili komb do të jetë kampioni ynë i familjes.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Ndani përvojën tuaj

Lexoni 2 Timoteut 4: 7-8.

Pse është e rëndësishme që Pali të na kujtojë se shpërblimi i tij qiellor është i disponueshëm edhe për ne?

Në karta, shënime ngjitëse ose fletë letre, shkruani disa fjali të thjeshta inkurajimi, një varg të shkrimit të shenjtë ose një përvojë besimi që dëshironi të ndani me dikë. Dorëzoni te një fqinj ose mik.

Bisedoni me Zotin: Lutuni për mundësi për të ndarë përvojat e besimit dhe lajmin e mirë me të tjerët në komunitetin tuaj. Lutuni që ata të jenë të hapur dhe të gatshëm për të dëgjuar dhe ndikuar pozitivisht si rezultat.

Play 512

Dita 3: Luaj

Gjueti thesari

Ndani vargun biblik të kësaj jave, 2 Timoteut 4: 7-8, në gjashtë pjesë dhe shkruani secilën pjesë në një copë letër të ndryshme.

Një person fsheh letrat rreth shtëpisë ose oborrit. Pjesa tjetër e familjes garon për të gjetur letrat. Kombinoni letrat për të bërë vargun dhe thuajeni së bashku.

Këshillë për prindërit

Ndihmojini fëmijët të zbulojnë një dashuri për mësimin gjatë gjithë jetës. Tregojuni atyre se ju jeni gjithmonë duke mësuar dhe rritur veten. Jepini të gjithëve mundësinë për të ndarë ide të reja në kohën e vaktit dhe në kohën e gjumit.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit