Duke u thelluar

Jezusi në sfidat tona!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Vallëzoni dhe ngrini

Vendosni muzikë me ritëm të lartë. Të gjithë vallëzojnë duke përdorur të gjithë trupin e tyre. Ktheni me radhë për të ndaluar muzikën. Të gjithë ngrijnë kur ndalet dhe pastaj bëjnë 10 patinatorë me shpejtësi.

Përsëriteni derisa të gjithë të marrin frymë rëndë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë kënaqeni kur jeni vetëm? Cfare nuk te pelqen?

Shkoni më thellë: Pse është e rëndësishme të caktoni kohë vetëm në jetën tuaj?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Partneri rrëzohet

full lunge 900

Qëndroni drejt me duart mbi ijet. Ecni përpara me njërën këmbë dhe ulni ijet tuaja derisa gjuri juaj i përparmë të përkulet në 90 gradë. Këmbët alternative.

Praktikoni zhytjet në çifte përballë njëri -tjetrit. Filloni ngadalë dhe me kujdes. Bëni katër raunde nga 10 përsëritje. Pushoni midis çdo raundi.

Shkoni më lehtë: Bëni dy raunde.

Shkoni më shumë: Rritni përsëritjet në 20 çdo raund.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Tabata e kërcimit të pinguinit

Dëgjoni muzikën Tabata.

Punë në çift. Ndërsa një person ulet përballë një muri (pa një karrige), personi tjetër kërcen si një pinguin (krahët drejt poshtë me duart duke goditur anën). Bëni këtë për 20 sekonda. Pushoni për 10 sekonda dhe ndërroni vendet. Bëni tetë raunde.

Shkoni më shumë: Përsëriteni dhe përpiquni të tejkaloni rekordin tuaj personal.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Jezusi kalon kohë vetëm

Lexoni Markun 6: 45-52 nga Bibla.

Në këtë pjesë të tregimit të Markut, Jezusi kalon shumë kohë me turma njerëzish. Ai i ushqen, i shëron dhe i mëson. Ngjarjet në këtë histori zbulojnë dy përparësi të rëndësishme për Jezusin. Ai kalon kohë me Atin e Tij dhe kujdeset për miqtë e Tij.

Diskutoni:

Luani pak muzikë me zë të lartë, duartrokitni, stamponi këmbët tuaja në ritëm dhe këndoni. Pas një kohe të shkurtër ndaloni muzikën. Qëndroni në vend dhe heshtni. Dëgjoni me kujdes. Çfare dëgjon?

Pas një dite të ngarkuar me turma, Jezusi i dërgon miqtë e Tij larg dhe kërkon kohë për të qenë vetëm dhe i heshtur. Ai lutet.

 • Për çfarë mendoni se Jezusi mund të ishte lutur?

Bisedoni me Zotin: Të gjithë gjejnë një hapësirë në shtëpi për të qenë vetëm për disa minuta. Kërkojini Zotit t'ju tregojë atë që Ai dëshiron që ju të dini sot.

Play 512

Dita 1: Luaj

Uluni dhe vraponi

Vendosni dy kontejnerë në tokë rreth pesë metra larg. Vendosni katër objekte në një enë.

Një person lëviz katër objekte (një nga një) nga një enë në tjetrën, ndërsa një person i dytë bën mbledhje. Personi që bën mbledhje pastaj bëhet vrapuesi dhe një anëtar i tretë i familjes bën mbledhje. Përsëriteni derisa të gjithë të kenë një kthesë në mbledhje dhe vrapim.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Rrathët e krahëve dhe format e trupit

Rrathët e krahëve: Qëndroni në një rreth dhe së bashku plotësoni 15 nga secila lëvizje krahu. Qarqe të vogla përpara, qarqe të vogla prapa, qarqe të mëdha përpara, qarqe të mëdha prapa.

Format e trupit: Shtrihuni me fytyrë poshtë, krahët lart dhe pëllëmbët përballë njëri -tjetrit. Lëvizni krahët si akrepat e orës në çdo formacion.

Bëni tre raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Ndani disa histori kur ndonjë nga anëtarët e familjes tuaj u 'shpëtua' nga një situatë e vështirë.

Shkoni më thellë: Çfarë ju motivon t'i përgjigjeni nevojës së dikujt tjetër?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Zhytje të ngadalta të thella

lunge process 900

Praktikoni drekën e ngadaltë. Sot fokusi ynë është në tempo.

Ecni përpara me njërën këmbë dhe numëroni deri në pesë ndërsa i ulni ngadalë ijet tuaja derisa gjuri i shpinës të prekë tokën. Ngrihuni shpejt. Përsëriteni për këmbën tjetër.

Bëhu breshkë, jo lepur!

Përsëriteni pesë herë për këmbë.

Shkoni më lehtë: Ulni ritmin dhe numëroni në tre ndërsa rrëzoheni.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida e kullës

superman plus squat 900

Punoni në çifte me gjashtë gota për palë. Një person mban mbinjeri ndërsa tjetri bën pesë mbledhje. Pas çdo raundi vendosni një filxhan për të ndërtuar një kullë. Ndërroni rolet. Bëni gjashtë raunde. Mundohuni të ndërtoni kullën tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur çdo herë.

Shkoni më shumë: Bëni një kullë trekëndore me 10 gota.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi ecën mbi ujë

Lexoni Markun 6: 45-52.

Vini re modelin e Jezusit këtu:

 1. Ai i lutet Zotit
 2. Ai e sheh nevojën e miqve të Tij
 3. Ai pastaj shkon në ndihmë të tyre.

Bëni statuja paraqet për këto tre aspekte nga historia. Argëtohuni duke i kapur në mënyra të ndryshme. Bëni një fotografi në telefonin tuaj. Shpërnda @familyfitnessfaithfun

Diskutoni:

 • Kë mund të shihni në nevojë sot?
 • Si mund të duket 'shkuarja' juaj?

Bisedoni me Zotin: Zoti na jep sy për të parë nevojat e njerëzve përreth nesh. Na jep mençuri dhe përkushtim ndërsa i përgjigjemi atyre nevojave.

Play 512

Dita 2: Luaj

Ndërtoni një garë kullë

Ndani në dy ekipe. Secili ekip gjen tetë objekte rreth shtëpisë për t'i përdorur për të ndërtuar një kullë.

Bëni një garë për të ndërtuar kullën më të lartë të mundshme. Bëni atë si stafetë.

Përndryshe, vendosni sfida të ndryshme çdo herë duke përdorur të njëjtat objekte, të tilla si kulla më e fortë, kulla më krijuese, kulla më e gjerë, etj.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Trupi nuk mund të ruajë ujin. Ajo ka nevojë për një furnizim të freskët çdo ditë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Ecin ariu dhe gaforrja

Ecni ariu nëpër dhomë dhe gaforrja ecni prapa. Bëni pesë xhiro.

Ecni ariu: Ecni me fytyrë poshtë me këmbët dhe duart në dysheme.

Ecja me gaforre: Ecni me fytyrë lart me këmbët dhe duart në dysheme.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur jeni tmerruar?

Shkoni më thellë: Çfarë ju ndihmoi të përballeni kur u tmerruat?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Hedhje të peshuara

lunge process 900

Shtoni peshë në drekë. Vishni një çantë shpine me një libër në të ose mbani shishe uji në duar. Mendoni në mënyrë krijuese për të gjetur peshat me madhësinë e duhur për secilin person. Mos harroni të mbani një teknikë të duhur.

Plotësoni dy grupe me 10 përsëritje. Pushoni 30 sekonda midis grupeve.

Shkoni më shumë: Mbajeni peshën mbi kokën tuaj gjatë kryerjes së goditjeve.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Plotësoni sfidën e kupës

dip process 900

Duke përdorur një karrige, secili person bën tre ulje dhe pastaj vrapon te një shënues për të nxjerrë ujë në një gotë duke përdorur një lugë. Etiketoni personin tjetër për të vazhduar. Vazhdoni të shkoni në stafetë derisa gota të jetë e mbushur.

Tre dips = një lugë.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e zhytjeve për lugë.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi i plotëson nevojat tona

Lexoni Markun 6: 45-52.

Dishepujt ndryshuan nga të tmerruarit në të mahnitur.

Të gjithë vizatojnë një fytyrë të tmerruar në njërën anë të një copë letre dhe një fytyrë të mahnitur në anën tjetër. Ndërsa lexohet historia, secili person përgjigjet duke treguar fytyrën e duhur në letrën e tij.

Diskutoni:

Jezusi thotë: “Merr guxim! Jam une. Mos kini frikë. ” Çfarë do të thotë për ju nëse thoni 'Jezusi është sot në barkën time?'

Bisedoni me Zotin: Bëni një varkë imagjinare mjaft të madhe për familjen tuaj. Uluni së bashku dhe lutuni që njëri -tjetri të përjetojë praninë e Jezusit në sfidat tuaja.

Play 512

Dita 3: Luaj

Hidhe sfidën e topit

Të gjithë bëjnë një top letre dhe praktikojnë hedhjen dhe kapjen me njërën dorë. Pastaj të gjithë qëndrojnë në një rreth dhe hedhin topin e tyre në të djathtë në të njëjtën kohë kur kapin topin nga e majta. Inkurajoni njëri -tjetrin.

Vazhdoni më shumë: Rritni shpejtësinë.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Njerëzit kanë nevojë për sasi të ndryshme uji çdo ditë në varësi të moshës, gjinisë dhe nivelit të aktivitetit të tyre.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit