Javë 8: Të jesh një mik i mirë

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është të qenit një mik i mirë. Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1 - Shëtitjet e ariut dhe gaforres

Ariu ecën nëpër dhomë dhe gaforrja ecën mbrapa. Pesë xhiro.

Ecni me arinj - Ecni me fytyrë poshtë me këmbët dhe duart në dysheme.

Ecja e Gaforres - Ecni me fytyrë lart me këmbët dhe duart në dysheme.

Shikoni këtë video

Dita 2-Ngrohja në muzikë

Bëni sa vijon (pastaj përsëritni):

  • 20 duke vrapuar në vend
  • 5 mbledhje
  • 20 gjunjë të lartë drejtimin
  • 5 në dysheme - në qiell

Shikoni këtë video

Dita 3 - Gara e Hipit

Lëvizni nëpër dhomë dhe mbrapa. Uluni në dysheme dhe lëvizni përpara duke përdorur duart dhe këmbët. Pastaj lëvizni prapa në të njëjtën mënyrë. Pesë xhiro të shpejtë.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni së bashku dhe filloni një bisedë. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

Nëse mund të takohesh dhe të bëhesh miq me këdo nga historia, kë do të zgjidhje? Pse?

Çfarë vlerësoni më shumë në një miqësi? Ndani shembuj nga përvoja juaj.

Dita 2 - Diskutoni

Nëse mund të takoheshit dhe të bëheshit miq me një artist apo atlet, kë do të zgjidhnit? Pse?

Çfarë mendoni se mund të dëmtojë një miqësi të mirë? A ju ka ndodhur ndonjehere kjo?

Dita 3 - Diskutoni

Nëse do të mund të bëheshit miq me një personazh vizatimor, kë do të zgjidhnit? Si do ta kalonit kohën me ta? Behu krijues!

Vlerësoni veten si mik nga 1 në 10. Pse mendoni kështu?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe bëni ulje: 5 minuta

Praktikoni lëvizjen e zhytjeve për të zhvilluar forcën e krahut.

Dita 1 - Praktikoni zhytjet në dysheme

Praktikoni dy lëvizje.

Tre raunde me nga 10.

  1. Uluni në dysheme me duart ndërsa mbështetëset dhe këmbët e zgjatura. Pastaj ngrini ijet tuaja, duke mbajtur duart dhe thembrat në dysheme.
  2. Mbështetuni në dysheme duke u mbështetur në bërryla. Përdorni krahët për të lëvizur lart në një pozicion ulur.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Ulja e karrigeve

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Mbani këmbët në dysheme. 10 përsëritje.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Zhytje më të vështira

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Ndërsa zhyteni, zgjasni njërën këmbë nga dyshemeja. Këmbët alternative.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - Sfida e stafetës së familjes

Duke përdorur një karrige, secili person bën tre ulje dhe pastaj vrapon te një shënues për të nxjerrë ujë në një gotë duke përdorur një lugë. Etiketoni personin tjetër për të vazhduar. Vazhdoni derisa gota të jetë e mbushur.

3 dips = 1 lugë.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Sfida e zhytjes

Vendosni një objektiv sfidues familjar të një numri të përgjithshëm të rënieve. Për shembull, 50 zhytje.

Nëse familja arrin objektivin, të gjithë marrin disa fruta të shijshme.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Sfida me njërën këmbë

Shihni sa ulje me një këmbë mund të bëjë familja në 90 sekonda.

Bëni zhytjet me njërën këmbë të zgjatur dhe alternoni këmbët.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "Si mund të jem një mik i mirë?" Lexoni Fjalët e Urta 17: 17-22.

Dita 1 - Lexoni dhe flisni për vargun 17

Çfarë do të thotë të duash një person?

Pjesa e fundit e vargut flet për kohë të vështira. Çfarë zbulojmë për dashurinë e dikujt për ne në situata të vështira? Si mund ta doni dikë që po kalon një kohë të vështirë? Renditni disa ide në letër.

Dita 2 - Lexoni dhe flisni për vargun 19

Ne ndërtojmë mure mes nesh kur grindemi dhe ofendohemi. Pse? Bëni një pengesë nga mobiljet. Një person qëndron në njërën anë dhe pjesa tjetër qëndron në anën tjetër. Flisni për thyerjen e barrierave përmes faljes.

Miqësitë duhet të ushqehen. Si mund ta bëjmë këtë? Bëni një poster idesh si familje.

Dita 3 - Lexoni dhe flisni për vargun 22

Të gjithë kalojnë situata të vështira. Çfarë mund të sjellim në jetën e tyre për të bërë ndryshimin?

Kë mund të inkurajoni sot? Si? Kush ka qenë 'ilaç i mirë' për ju? Merrni kohë për t'u shkruar atyre një shënim.

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Lutuni dhe shtrihuni

Vizatoni ose listoni miqtë që keni. Faleminderit Zotit për to. Lutuni që edhe ju të jeni një mik i mirë për ta. Mendoni për mënyra specifike për t’i surprizuar dhe falënderuar!

Shtrihuni ndërsa luteni për ta.

Dita 2 - Lutjet e restaurimit

Ndoshta ju keni thënë ose bërë diçka që ka lënduar një tjetër. Kërkojini Perëndisë ndihmë ndërsa pranoni gabimet tuaja dhe kërkoni falje. Flisni me ta për këtë. Do të duhet guxim!

Dita 3 - Lutuni për të tjerët

Faleminderit Zotit që Ai është miku juaj që dëshiron atë që është më e mira për ju dhe është gjithmonë aty për ju. Kërkojini Zotit t'ju ndihmojë të jeni një mik i tillë për të tjerët. Mendoni për dy ose tre persona që mund të gëzoni këtë javë përmes miqësisë tuaj. Lutuni për ta - pastaj shkoni dhe befasojini!

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Rreth botës pingpongu

Qëndroni rreth një tryeze. Një person godet një top mbi një "rrjetë" dhe një person tjetër e kthen atë. Vazhdoni të lëvizni në mënyrë që secili person të ketë një kthesë - kaloni lakuriqin tek tjetri në rresht. Mundohuni të bëni 10 hite të njëpasnjëshme si familje, pastaj 20. Shënime: Përdorni kreativitetin! Në vend të raketave përdorni kapakë / pjata plastike ose rrobaqepëse. Në vend të rrjetës mund të përdorni libra ose rrotulla letre higjienike.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Top në portë

Ndani familjen në dy ekipe, një në secilën anë të tryezës. Vendosni një rresht letrash higjienike ose gota në mes të tryezës.

Shikoni se cila skuadër mund të jetë e para që shënon dhe merr topin.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Ndërtoni një shtëpi lojrash

Argëtohuni me familjen tuaj duke ndërtuar një kështjellë / kështjellë / tendë brenda. Behu krijues.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit