Javë 1: Shërbimi ndaj të tjerëve

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë po i shërben të tjerëve. Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1-Ngrohja në muzikë

Vendosni muzikën tuaj me ritëm të lartë dhe bëni sa më poshtë (pastaj përsëriteni):

  • 20 fole kërcimi
  • 20 kërcime ski
  • 10 shtytje kundër një gardhi ose muri
  • 10 kërcime të larta

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Ndiqni udhëheqësin

Shkoni për një vrapim të shkurtër nëpër shtëpi ose oborr ndërsa të gjithë ndjekin një udhëheqës të zgjedhur. Mundohuni të shkoni në çdo dhomë ose hapësirë.

Drejtuesi mund të ndryshojë lëvizjet, për shembull, hapat anësorë ose gjunjët e lartë. Ndërroni udhëheqësit.

Dita 3-Ngrohja në muzikë

Vendosni muzikën tuaj me ritëm të lartë dhe bëni sa më poshtë (pastaj përsëriteni):

  • Vrapimi në vend
  • Hedhje me ski
  • Ulur
  • Gjunjë të lartë duke vrapuar
1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni së bashku dhe filloni një bisedë. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

Çfarë do të thotë të 'shërbesh' dikë?

Cilët janë disa shembuj se si i keni shërbyer dikujt në familjen tuaj këtë javë?

A ju ka shërbyer dikush në familjen tuaj këtë javë?

Dita 2 - Diskutoni

Cilët janë disa shembuj se si i keni shërbyer dikujt në shkollë, në punë ose në komunitetin tuaj këtë javë?

Flisni se si ju ka shërbyer dikush jashtë shtëpisë tuaj?

Dita 3 - Diskutoni

Përshkruani disa nga ndjenjat tuaja kur keni qenë në gjendje t'i shërbeni dikujt.

Kur ju ka shërbyer dikush?

Cila ju bëri të ndiheni më mirë?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe bëni mbledhje: 5 minuta

Mësoni dhe praktikoni mbledhjet për të ndihmuar këmbët dhe muskujt tuaj bazë.

Dita 1 - Praktikoni mbledhjen

Shikoni këtë video

Praktikoni këtë lëvizje në çifte. Filloni ngadalë dhe me kujdes.

Dita 2 - Përkuluni ulët dhe mblidhni objekte

Bëni garën e mëposhtme: Shpërndani 15 objekte të rastësishme në dysheme. Merrni kthesat për të vrapuar dhe përkuleni ulët për të mbledhur të gjitha objektet. Vendosini ato në një kovë në mes të dhomës. Kush mund t'i mbledhë të gjitha në më pak se 30 sekonda? Shihni nëse mund të merrni më të mirën personale.

Dita 3 - Provoni lloje të tjera të mbledhjeve

Shikoni këtë video

Praktikojini së bashku.

  • Bëni mbledhje kërcimi
  • Bëni mbledhje shpine-mbrapa
1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - Sfida familjare

Shikoni këtë video

Qëndroni në një rreth përballë njëri -tjetrit. Bëni 50 mbledhje si familje. Një person fillon të bëjë përsëritjet e mbledhjes. Prekni personin tjetër kur keni nevojë për pushim.

Pas 50 mbledhjeve, vraponi si familje në një shënues dhe mbrapa. Vraponi me ritmin e vrapuesit më të ngadaltë. Pastaj filloni përsëri mbledhjet. Bëni tre raunde nga 50.

Dita 2 - Tabata

Luani muzikën Tabata.

Të gjithë vrapojnë në vend për 20 sekonda pastaj pushojnë për 10 sekonda. Të gjithë bëjnë mbledhje për 20 sekonda, pastaj pushojnë për 10 sekonda. Përsëriteni katër herë.

Dita 3 - Sfida familjare

Përsëriteni aktivitetin e mbledhjes nga Dita 1.

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "Si mund t'u shërbej të tjerëve?"

Dita 1 - Lexoni dhe diskutoni së bashku

Lexoni historinë e sotme së bashku.

Larja e këmbëve të një vizitori ishte një zakon gjatë kohës së Jezusit. Pse ndodhi? Çfarë zbuloi për pronarin e shtëpisë?

Përshkruani ndjenjat tuaja nëse keni qenë atje dhe dikush ju ka larë këmbët?

Dita 2 - Rilexoni dhe diskutoni së bashku

Zgjidhni rolet dhe interpretoni historinë. Jezusi tha, "Unë kam dhënë një model për ju. Ajo që kam bërë, ju bëni”. Çfarë do të thoshte kjo për dishepujt e Tij?

Mësoni përmendësh këto fjalë dhe inkurajoni njëri -tjetrin t'i mbajë mend dhe t'i jetojë ato.

Dita 3 - Rilexoni vargun e Biblës

Larja e këmbëve të dikujt ishte një gjë normale kur ndodhi kjo histori. Flisni për disa nga mënyrat me të cilat mund të ‘lani këmbët e të tjerëve’ sot dhe në ditët në vazhdim.

Përshkruani ndjenjat tuaja kur lanit të tjerët dhe kur i kishit larë këmbët?

Çfarë mund të bëni së bashku si familje për t'u shërbyer të tjerëve?

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Shtrirja e lutjeve

Shikoni videon më poshtë mbi shtrirjen dhe plotësoni disa nga shtrirjet e trupit.

Lutuni për njëri -tjetrin ndërsa shtriheni.

Dita 2 - Lutuni për miqtë ose fqinjët

Mendoni për miqtë e familjes ose fqinjët. Imagjinoni cilat mund të jenë nevojat e tyre.

Lutuni për ta. Pastaj telefononi ose dërgoni një mesazh për t'i inkurajuar ata.

Dita 3 - Gatim dhe ushqim

Zgjidhni një frut në stinën që gëzon familja juaj (për shembull, një mollë ose banane). Hani atë së bashku pas stërvitjes.

Lutuni dhe falënderoni për këtë frut dhe lumturinë që sjell.

Bëni një poster të asaj që ju pëlqen për këtë frut. Zbuloni pse ky frut është i mirë për trupin.

Kërkoni receta me këtë frutë dhe gatuajini disa vakte ose ushqime të lehta. Kënaquni duke i ngrënë ato dhe ndani me fqinjët tuaj.

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive (që përfshijnë gatishmërinë, shpejtësinë dhe kardio) dhe lojëra të qeta.

Dita 1 - Mblidhuni dhe vraponi

Një person është vrapues dhe ndërsa një tjetër bën mbledhjeMe Vrapuesi lëviz objektet nga një kovë në tjetrën rreth pesë metra larg. Personi tjetër bën mbledhje derisa vrapuesi të ketë mbaruar. Pastaj vrapuesi thërret dikë të ri, dhe personi që mbledh gropën bëhet vrapuesi.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Luaj një lojë të qetë

Luani një lojë bordi të njohur për familjen. Argëtohu!

Dita 3 - Kursi Ninja

Krijoni një kurs të thjeshtë për t'u ndjekur. Përdorni hapësirën që keni brenda ose jashtë (për shembull, vraponi drejt pemës/karriges, hidheni mbi shtegun/qilimin, ngjiteni mbi pajisjet e këndit të lojërave). Behu krijues!

Ktheni me radhë për të kaluar kursin Ninja sa më shpejt të jetë e mundur. Përdorni një kronometër për t'i dhënë kohë secilit person.

Shikoni këtë video.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të parë të Family.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit