Javë 3: Shpresa e qëndrueshme

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është shpresa e qëndrueshme. Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1 - Qeni i kopshtit

Një person ulet në dysheme me këmbët në pjesën e përparme dhe krahët në anën. Secili person kërcen mbi krah, këmbë dhe krahun e dytë. Të gjithë kërcejnë dy raunde dhe ndryshojnë vendet në mënyrë që të gjithë të hidhen.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Ndiqni udhëheqësin

Shkoni për një vrapim të shkurtër nëpër shtëpi ose oborr ndërsa të gjithë ndjekin një udhëheqës të zgjedhur. Mundohuni të shkoni në çdo dhomë ose hapësirë. Drejtuesi mund të ndryshojë lëvizjet, p.sh. hapa anësorë ose gjunjë të lartë. Ndërroni udhëheqësit.

Dita 3 - Video qeni Junkyard

Përsëriteni aktivitetin e Ditës 1. Bëni tre raunde secila.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni së bashku dhe filloni një bisedë. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

A mund të mbani mend një kohë kur diçka për të cilën keni shpresuar nuk ka ndodhur?

Cilat ishin ndjenjat tuaja?

Për çfarë shpresoni tani?

Dita 2 - Diskutoni

Cilat kanë qenë disa surpriza të paharrueshme në jetën tuaj?

Çfarë i bëri ata kaq të veçantë dhe të paharrueshëm?

Dita 3 - Diskutoni

Nëse shpresoni për diçka dhe nuk ndodh, do të zhgënjeheni. Pra, pse duhet të kemi shpresë?

Si mund të kesh shpresë kur ajo që dëshiron është jashtë kontrollit tënd?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe bëni goditje: 5 minuta

Mësoni dhe praktikoni goditje për të ndihmuar muskujt tuaj bazë.

Dita 1 - Praktikoni drekën

Shikoni këtë video.

Praktikoni këtë lëvizje në çifte. Filloni ngadalë dhe me kujdes.

Dita 2 - Stafetë e lëshimit

Një person bën një shëtitje të lehtë rreth një karrige dhe mbrapa, pastaj prek një person tjetër për të bërë ecjen në drekë.

Të gjithë bëjnë ski-hedhje së bashku.

Dy raunde.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - mbledhje partnere

Qëndroni përballë një partneri. Mbajini kyçet e njëri -tjetrit. Mblidhuni në të njëjtën kohë.

Tre raunde me nga 10.

Shikoni këtë video.

1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - Sfida familjare

Shikoni këtë video

Shkruani etiketa për gjashtë lëvizjet më poshtë (një për kartë) dhe vendosini në një rreth. Një person rrotullon një shishe dhe bën lëvizjen që tregon. Trokit te pjesëtari tjetër i familjes.

Sfida: 100 lëvizje si familje.

5 goditje, 5 mbledhje, 5 kërcime kërcimi, 10 kërcime me ski, 5 ulje në këmbë, 10 gjunjë të lartë

Dita 2 - Tabata

Dëgjoni muzikën Tabata.

Të gjithë bëjnë ulje për 20 sekonda, pastaj pushojnë për 10 sekonda. Të gjithë bëjnë mbledhje për 20 sekonda, pastaj pushojnë për 10 sekonda.

Tetë raunde.

Dita 3 - Sfida familjare

Përsëriteni aktivitetin nga Dita 1.

Sfida: plotësoni 150 lëvizje.

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "Si duket shpresa?"

Dita 1 - Lexoni dhe diskutoni së bashku

Shpresa vdiq.

Gjatë kohës së Tij në tokë, turma njerëzish u mblodhën për të parë dhe dëgjuar Jezusin. Pse njerëzit ishin kaq të interesuar për Jezusin? Për çfarë shpresonin?

A mund të imagjinoni disa nga ndjenjat e tyre ditën kur Ai vdiq?

Dita 2 - Rilexoni dhe diskutoni së bashku

Shpresë e gjallë.

Perëndia kishte një plan shumë më të madh kur Jezusi vdiq në kryq. Si ju jep shpresë Zoti duke e ringjallur Jezusin nga të vdekurit?

Me radhë lexoni ose recitoni fjalët me shkronja të zeza nga leximi (vargu 16), duke shtuar veprimet tuaja si një kujtesë e shpresës që Zoti na ka dhënë në Jezusin.

Dita 3 - Rilexoni vargun e Biblës

Shpresa e përjetshme.

Çfarë do të thotë apo duket si shpresa për ju si familje?

'E përjetshme' nuk është një fjalë e përdorur gjerësisht. Si do ta shpjegonit?

Në dritën e rrethanave me të cilat përballemi sot, si mund ta formësojë jetën tuaj premtimi për jetën e përjetshme?

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Palosni një kryq

Provoni të palosni dhe të bëni kryqin tuaj të letrës. Ndërsa secili person në familje gris letrën e tij në formë kryqi në heshtje, mbani mend dhe falënderoni Jezusin në mënyrën tuaj.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Lutja e shpresës

Shkruani një lutje me secilën rresht që fillon me një shkronjë të fjalës 'SHPRES'. Mund ta shkruani në kryqin tuaj. Lexojini njëri -tjetrit ndërsa luteni.

Dita 3 - Lutuni dhe shtrihuni

Jezusi u jep shpresë atyre që besojnë në Të. Shumë ende nuk e njohin Atë ose nuk e kanë atë shpresë. Lutuni për veten tuaj, ose disa nga familja dhe miqtë tuaj për të gjetur shpresën tek Jezusi.

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Etiketë

Një lojtar është IN. Ky person vrapon nëpër një zonë për të provuar të etiketojë një person tjetër. Pasi të etiketohet, personi i ri është IN dhe etiketon një tjetër. Nëse një lojtar po bën mbledhje, ata nuk mund të etiketohen (tre mbledhje maksimumi). Ndryshoni etiketuesit rregullisht.

Dita 2-Stafetë flip-flop

Shikoni këtë video.

Punë në çift. Njëri do të jetë shëtitës, tjetri do të lëvizë shapkat. Ecësi ecën ngadalë nëpër dhomë, ndërsa personi tjetër lëviz dy rrokulliset në mënyrë që shëtitësi të shkelë gjithmonë në një rrokullisje. Ndërroni vendet.

Tre raunde.

Në raundin e fundit shëtitësi mund t'i ketë sytë mbyllur. Cfare ndodh?

Dita 3 - Rënia e besimit

Anëtari më i vogël i familjes bie prapa dhe kapet nga të tjerët. Ndërroni vendet.

Shikoni këtë video.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të dytë të Family.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit