Duke u rritur së bashku

Javë 12: A i vë të tjerët në radhë të parë?

Kërcime të shpejta:

Shikoni familjen. Përshtatuni pesë hapa

Luaj Video

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Ngrohja e ekipit

Bëni një formë (katror ose gjashtëkëndësh) ose një fjalë të veçantë duke përdorur trupat e të gjithëve në familje. Pastaj bëni këto ngrohje:

 • 20 alpinistë malorë
 • 20 gjunjë të lartë drejtimin
 • 20 goditje thembra
 • 20 fole kërcimi

Bëni tre raunde. Pastaj bëj përsëri formën ose fjalën.

Luaj Video

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Në cilat situata ju thuhet se ku duhet të uleni?

Shkoni më thellë: Kur keni një zgjedhje se ku të uleni, si vendosni?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Mbledhje

squat process

Qëndroni para një karrige të ulët. Përkulni gjunjët në mënyrë që të uleni lehtë në karrige. Ngrihuni përsëri.

Bëni 15 përsëritje. Përsëriteni.

Plotësoni pesë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 20 dhe hiqni karrigen.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

20, 15, 10 dhe 5

Filloni me 'pesë të larta' pastaj bëni:

Jumping jacks
Mum squat 2
FAMILY FIT- MOUNTAIN CIMB. POSE-4 rev
Left 500
 • 20 fole kërcimi
 • 15 mbledhje
 • 10 alpinistë
 • 5 patinatorë me shpejtësi

Mbaro me 'pesë të larta'.

Bëni tre raunde. Mundohuni të merrni më shpejt çdo raund.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Përulësia po i vë të tjerët në radhë të parë

Lexoni Llukën 14: 7-11 nga Bibla.

Jezusi është ftuar në shtëpinë e një personi të rëndësishëm. Ai vëren se njerëzit zgjedhin vendet e tyre në bazë të renditjes shoqërore, statusit dhe nderit. Në historinë e sotme Jezusi na mëson për përulësinë.

Diskutoni:

Cilën vend do të donit në autobus? Ne makine? Në një klasë? Pse?

Si do ta përkufizonit përulësinë nga historia e Jezusit?

Krijoni një 'karrige nderi' dhe bëni me radhë të uleni në të ndërsa një anëtar tjetër i familjes lutet për ju.

Play 512

Dita 1: Luaj

Ekuilibroni dhe ecni

Ktheni me radhë për të balancuar një libër në kokën tuaj dhe ecni në anën tjetër të dhomës dhe mbrapa pa e rënë ose prekur atë. Provojeni prapa. Pastaj provoni një libër me një filxhan plastik në krye. A mund të shtoni ujë në filxhan? Argëtohu!

Shkoni më shumë: Ndani në dy skuadra dhe bëjeni stafetë.

Këshillë Shëndetësore

Ha mirë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Ngrohja e këndeve

Etiketoni qoshet e dhomës me numrat 1-4. Filloni në qoshe të ndryshme dhe bëni ngrohje të ndryshme. Lëvizni nëpër dhomë në numrin tjetër. Bëni dy raunde.

girl- running on the spot.04 600
Right 500
FAMILY FIT- MOUNTAIN CIMB. POSE-6
Mum squat 2
 • 10 duke vrapuar në vend
 • 10 patinatorë me shpejtësi
 • 10 alpinistë
 • 10 mbledhje

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Tregoni një kohë kur lini dikë tjetër të dalë para jush.

Shkoni më thellë: Pse i lashë ata të shkojnë së pari?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Mbledhje

Bëni 15 mbledhje dhe kontaktoni personin tjetër. Vazhdoni derisa të keni përfunduar 150 si familje.

squat process

Shkoni më lehtë: Bëni 10 mbledhje para se të godisni jashtë.

Shkoni më shumë: Vendosni një total familjar më të lartë.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida me dërrasa dhe mbledhje

Puno me një partner.

Ndërsa një person është në një pozicion dërrasë, tjetri bën mbledhje. Ndryshoni vendet pas 10 mbledhjeve.

plank trim
Mum squat 2

Bëni pesë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Përulësia ka përfitime

Lexoni Llukën 14: 7-11.

Përgatitni një tryezë në mënyrë që një karrige të jetë shumë më e lartë se të tjerat. Ndërsa uleni, shihni kush ulet ku.

Tani interpretoni pjesën kryesore të tregimit ku dikujt i kërkohet të largohet nga vendi i lartë në mënyrë që një person tjetër të zërë vendin e tyre.

Pyesni ata që duhej të lëviznin ulëset si ndihej kjo. Pse u ndien kështu?

Së bashku bëni një listë të përfitimeve të të qenit i përulur. Lutuni dhe kërkoni ndihmën e Zotit.

Play 512

Dita 2: Luaj

Stafetë flip-flop

Punë në çift. Njëri do të jetë shëtitës, tjetri do të lëvizë shapkat. Ecësi ecën ngadalë nëpër dhomë, ndërsa personi tjetër lëviz dy rrokulliset në mënyrë që shëtitësi të shkelë gjithmonë në një rrokullisje. Ndërroni rolet.

Bëni tre raunde. Në raundin e fundit shëtitësi mund të mbyllë sytë. Cfare ndodh?

Luaj Video

Këshillë Shëndetësore

Ha mirë.

Filloni ditën me një mëngjes të shëndetshëm.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Vraponi dhe mblidhni etiketën

Luani 'tag' ku një person ndjek të tjerët për t'i etiketuar. Kush etiketohet bën pesë mbledhje dhe pastaj bëhet ndjekës. Vazhdoni për tre minuta.

girl- running on the spot.07 trim
Mum squat 2

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

A keni një vend të caktuar në tryezë në familjen tuaj? Ulesh gjithmonë atje?

Shkoni më thellë: Si e bëni një mysafir të ndihet i mirëpritur? Ku do të ulen për një vakt?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Mbledhje partnere

Dad Squats
Mum squat 2

Qëndroni përballë një partneri. Mbajini kyçet e njëri -tjetrit dhe uluni në të njëjtën kohë.

Bëni tre raunde me 15 mbledhje.

Luaj Video

Shkoni më shumë: Vazhdoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Tabata

Dëgjoni muzikën Tabata.

Luaj Video
Mum squat 2
FAMILY FIT- MOUNTAIN CIMB. POSE-4
Sit up 900
push up

Bëni secilën lëvizje për 20 sekonda, e ndjekur nga 10 sekonda pushim:

 • Mbledhje
 • Alpinistët
 • Shtytje
 • Ulur

Përsëriteni këtë sekuencë. Bëni tetë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 20 sekonda.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Të jesh i përulur çdo ditë

Lexoni Llukën 14: 7-11.

Vendosni karrige të mjaftueshme me radhë që familja juaj të ulet. Kthejeni me radhë për të thirrur tema dhe uluni në rendin e duhur (për shembull, më i larti në më i shkurtër; muaji i lindjes; mosha).

Zgjidhni një anëtar të familjes për të rilexuar historinë. Mendoni për fjalët e Jezusit "Miku shkoni në një vend më të mirë". Çfarë mund të thotë kjo për ne sot? Ne shkolle? Në autobus? Në punë? Në vakte?

Shkruani emrat e njerëzve që njihni dhe kanë nevojë për lutje. Ngjitini këta emra në karriget në shtëpinë tuaj. Lutuni për ta sa herë që uleni në atë karrige.

Play 512

Dita 3: Luaj

Kafe ose koks

Vizatoni një filxhan kafe në njërën anë të një copë letre dhe një shishe koks në anën tjetër.
Qëndroni përballë një partneri që mban letrën tuaj. Pa e shikuar, rrokullisni atë në duart tuaja disa herë dhe më pas tregoni njërën anë (kafe ose koks). A keni zgjedhur të njëjtën gjë si partneri juaj?

Përsëriteni pesë herë. Shihni sa herë të dy zgjidhni të njëjtën anë.

Luaj Video

Këshillë Shëndetësore

Ha mirë.

Përtypeni ngadalë për të shijuar shijet dhe lini kohë që ushqimi juaj të tretet.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.
Formulari i buletinit (#1)

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Feedback

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit