Duke u thelluar

Jezusi - ia vlen të ndiqet!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Vrapimi në lavë të nxehtë

Përhapur rreth një hapësire. Zgjidhni një udhëheqës. Kur drejtuesi thotë "lavë e nxehtë" të gjithë vrapojnë në vend sa më shpejt që të munden. Kur drejtuesi thotë "ndal" të gjithë bëjnë mbledhje. Përsëriteni derisa të gjithë të marrin frymë rëndë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Flisni për një kohë kur keni marrë një lajm të mirë.

Shkoni më thellë: Çfarë ndikimi ka lajmi i mirë në jetën tuaj?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Përgatitja e Burpee

Burpee prep

Një pjesë e një burpee po shtyhet nga dyshemeja. Bëni tre raunde me 9 shtytje dhe 12 mbledhje. Këto lëvizje do t'ju ndihmojnë të ndërtoni një burpie.

Pushoni midis raundeve.

Shkoni më lehtë: Bëni vetëm dy raunde ose ulni përsëritjet në 5 shtytje dhe 10 mbledhje.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Sfida me shtytje

d1 challenge

Shihni sa shtytje mund të bëjë familja juaj në dy minuta. Vendoseni këtë numër si pikë referimi. Pushoni për një minutë dhe sigurohuni që të lavdëroni përpjekjet e secilit person.

Përsëriteni sfidën dy minutëshe dhe shihni nëse mund ta mposhtni numrin tuaj të standardit.

Pushoni dhe pini ujë.

Shkoni më lehtë: Bëni shtytje në gju.
Shkoni më shumë: Bëni tre raunde.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Mesazhi i Jezusit

Lexoni Markun 1: 14-20 nga Bibla.

Pas afirmimit të Perëndisë nga qielli, Jezusi fillon shërbimin e Tij publik. Detyrat e tij të para janë të shpallë qëllimin e Tij dhe të zgjedhë ekipin e Tij të vogël të ndjekësve që do të udhëtojnë me Të për tre vitet e ardhshme.

Diskutoni:

Lexoni dy vargjet e para.

Jezusi erdhi duke shpallur 'lajmin e mirë'. Cili është 'lajmi i mirë' i Zotit?

Shkruani pesë deklarata që përshkruajnë këtë 'lajm të mirë' në copa të veçanta letre. Vendoseni çdo letër në një pjatë në tryezën e ngrënies.

Mendoni: Ushqimi ynë na jep jetë - 'lajmi i mirë' na jep jetë të vërtetë.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zotit së bashku për secilën nga këto pjesë të 'lajmit të mirë'.

Play 512

Dita 1: Luaj

Etiketa e gjurit

Konkurroni në çifte. Mundohuni të prekni gjunjët e kundërshtarit tuaj sa më shumë që të jetë e mundur në 60 sekonda, ndërsa ju mbroni tuajat me duart dhe pozicionin e trupit. Ndryshoni partnerët dhe përsëriteni.

Provojeni në grupe prej tre vetash.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Mbajini çezmat e shpatullave

Zbritni në duart dhe gjunjët përballë një partneri. Mundohuni të prekni shpatullën e partnerit tuaj me dorën tuaj duke mbajtur pozicionin tuaj të "ariut". Luani derisa dikush të arrijë 11 trokitje në krah.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cilët janë personat ose ekipet që ndiqni?

Shkoni më thellë: Cilat janë përfitimet e ndjekjes së dikujt tjetër? Çfarë mund të jetë një problem?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Burpees

burpee process 900

Filloni ngadalë dhe përdorni teknikën e duhur. Qëndroni drejt dhe lëvizni në pozicionin e dërrasës për të bërë një shtytje në dysheme. Pastaj hidheni në ajër dhe përplaseni mbi kokën tuaj. Mundohuni ta bëni atë me një lëvizje të lëngshme.

Bëni tre burpe dhe pushoni. Bëni tre raunde.

Shkoni më lehtë: Nëse kërcimi është problem, mos hidheni dhe duartrokisni në fund të burpisë.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida e zareve Burpee

burpee process 900

Ju do të keni nevojë për një zare ose copa të vogla letre të numëruara 1-6 në një tas.

Qëndroni në një rreth dhe bëni me radhë që të hidhni zaret ose të zgjidhni një copë letër dhe të bëni numrin e burpive të treguar. Shtoni numrin e përgjithshëm të burpees për familjen tuaj. Cila është rezultati juaj?

Bëni katër raunde ose vazhdoni për katër minuta.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve në pesë ose gjashtë.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Ftesa e Jezusit për të ndjekur

Lexoni Markun 1: 16-20.

Si mendoni, pse dishepujt ishin kaq të shpejtë për të ndjekur Jezusin?

Listoni disa nga cilësitë që do të kërkoni kur zgjidhni të ndiqni dikë.

Merrni tre enë kuzhine. Bëni një shenjë '+' me dy prej tyre dhe një shenjë '-' me tjetrën dhe vendosini në tryezë. Flisni për mënyrat '+' që familja juaj po ndjek Jezusin. Pastaj flisni për mënyrat '-' që luftoni për të ndjekur Jezusin. Lutuni për këto së bashku.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit që jeni të besueshëm për t'u ndjekur. Na ndihmoni t'ju ndjekim çdo ditë, edhe kur është sfiduese.

Play 512

Dita 2: Luaj

Basketboll me çorape

Bëni një top nga një çorap i mbështjellë. Një person përdor krahët e tyre si qëllim.

Zgjidhni tre vende për të xhiruar. Të gjithë marrin tre goditje në secilin vend. Numëroni numrin e goditjeve të suksesshme për të gjetur fituesin.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.
Shumica e të rriturve kanë nevojë për 7-9 orë gjumë cilësor çdo natë. Fëmijët kanë nevojë edhe më shumë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Ndiq liderin

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Vraponi në një rreth. Një person është drejtuesi dhe përdor duartrokitjet për të komunikuar udhëzimet:

 • Një duartrokitje - një dërrasë
 • Dy duartrokitje-dy alpinistë
 • Tre duartrokitje - tre mbledhje

Ndryshoni drejtuesit pas një minute.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Flisni për një kujtim të preferuar nga një përvojë peshkimi - e juaja ose e dikujt tjetër.

Shkoni më thellë: Çfarë e bën peshkimin kaq popullor?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Kërcimi i bretkosës Burpee

burpee process 900

Filloni nga një pozicion në këmbë dhe bëni një furçë normale. Çdo herë pasi të qëndroni në këmbë dhe të duartrokisni, hidheni sa më shumë që të mundeni si një bretkocë.

Ktheni me radhë dhe matni sa larg mund të kërcejë secili person!

Shkoni më lehtë: Referojuni lëvizjes së burpeve nga Dita 1 ose Dita 2 e kësaj jave.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida e kohës Burpee

burpees time 900

Zgjidhni katër zona në shtëpinë ose oborrin tuaj ku të gjithë mund të bëni burpees së bashku. Filloni një kohëmatës, vraponi në zonën e parë dhe bëni 20 burpees. Plotësoni 15 burpe në zonën e dytë, 10 burpe në zonën e tretë dhe pesë burpe në të katërtën.

Ndaloni kohëmatësin.

Sa kohë iu desh familjes tuaj për të përfunduar sfidën?

Shkoni më lehtë: Ulni numrin e burpeve për zonë në 8, 6, 4 dhe 2.
Shkoni më shumë: Rritni distancën midis katër zonave.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Detyra e Jezusit për ndjekësit e Tij

Lexoni Markun 1: 14-20.

Ndërsa lexoni vargjet, interpretoni historinë së bashku.

Për të kapur peshk, keni nevojë për karremin e duhur për t'i tërhequr ata. Jezusi po dërgon ndjekësit e Tij jashtë për të 'kapur njerëzit'.

Mendoni disa mënyra për të tërhequr njerëzit në 'lajmin e mirë' të Jezusit. Ju madje mund të përdorni një magnet dhe një kapëse letre për të treguar se si njerëzit mund të tërhiqen tek Ai.

Bisedoni me Zotin: Krijoni disa forma peshku nga letra. Shkruani emrat e njerëzve që njihni dhe kanë nevojë për Jezusin në secilin prej tyre. Bashkojeni 'shkollën tuaj të peshkut' në mur dhe përdorni ato si fokus për lutje këtë javë.

Play 512

Dita 3: Luaj

Gati, vendoseni, lëvizni

Udhëheqësi thërret "Gati ... vendos ... lëviz", dhe të gjithë lëvizin trupat e tyre. Udhëheqësi thërret "Gati ... vendos ... ndalo" dhe askush nuk duhet të lëvizë. Të gjithë duhet të qëndrojnë në vend nëse thirret ndonjë fjalë tjetër përveç 'lëvizjes'.

Shkoni më shumë: Lojtarët mund të eliminohen nëse lëvizin kur nuk duhet.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.
Do të ndihmojë në uljen e stresit dhe përmirësimin e humorit tuaj.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit