Javë 12: Disiplina

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është disiplineMe Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

Shikoni familjen. përshtatni 7 hapa

Luaj Video
1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1 - Ngrohje në kënd

Të gjithë vrapojnë në vend në një cep të ndryshëm të dhomës. Një person vrapon në këndin diagonal dhe prek atë person që vrapon në një cep tjetër. Vazhdoni për dy minuta.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Dita 2 - Vraponi në linjë

Rreshtohuni pranë njëri-tjetrit.

Kërceni një herë në pikën e fillimit dhe vraponi në pikën e mesit.

Në pikën e mesit, vraponi prapa në pikën e fillimit.

Kërce një herë dhe vrap në vijën e finishit. Kërceni përsëri dhe vraponi prapa në pikën e mesit dhe më pas përsëri në vijën e finishit.

Kthejeni prapa pikën e fillimit dhe përsërisni.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Dita 3 - Ngrohje në kënd

Përsëriteni ditën 1 me gjunjë të lartë.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni ose qëndroni së bashku dhe filloni një bisedë të shkurtër. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

A keni bërë ndonjëherë mirë në sport, shkollë, punë apo miqësi? Si u ndjetë kur suksesi ishte i papritur? Si u ndjetë kur u përpoqët shumë për të bërë mirë?

Dita 2 - Diskutoni

Zgjidhni një ose dy synime familjare për vitin. Për shembull: ecni për tre ditë në javë, bëni një nder një fqinji, mësoni një recetë të re. Si mund t'ju duhet të 'sforcoheni drejt' tyre? Kush do t'ju mbajë të fokusuar?

Dita 3 - Diskutoni

Ju do të duhet të jeni të disiplinuar për të arritur qëllimin tuaj familjar. Cilat janë disa gjëra që mund të bëni për t'u siguruar që nuk jeni të hutuar? A duhen disa sakrifica?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe bëni ulje-ngritje: 5 minuta

Praktikoni ulje-lart për të zhvilluar forcën e këmbës dhe të bërthamës.

Dita 1 - Ushtroni ulje-ngritje

Me duart dhe këmbët në tokë, ecni ose kërceni këmbët mbrapa në mënyrë që trupi juaj të jetë në një vijë të drejtë. Ecni ose kërceni këmbët pranë duarve tuaja dhe më pas ngrihuni dhe përplasni duart mbi kokë.

Provoni pesë ulje-ngritje dhe më pas pushoni. Përsëriteni tri herë.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Dita 2 - Rritjet

Bëni pesë ulje-ngritje dhe prekni personin tjetër. Vazhdoni derisa të keni mbushur 50.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Dita 3 - Zbritje-ngritje të çiftëzuara

Njëra palë bën pesë ulje-ngritje së bashku dhe më pas shkon te një palë tjetër. Përsëriteni. Mundohuni të bëni sa më shumë ulje-ngritje në 90 sekonda sa të mundeni.

Shikoni këtë video.

Luaj Video
1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - Sfida familjare

Shkruani etiketa për gjashtë lëvizjet më poshtë (një për kartë) dhe vendosini në një rreth. Një person rrotullon një shishe dhe bën lëvizjen që tregon. Trokit te pjesëtari tjetër i familjes.

Sfida: 120 lëvizje si familje. Pesë goditje, pesë ulje-ngritje, pesë shtytje, 10 mbledhje, 10 ulje, 10 vrapim me gjunjë të lartë.

Dita 2 - Stafetë me ngjyra

Zgjidhni një ngjyrë të preferuar së bashku. Secili person duhet të vrapojë dhe të mbledhë pesë pjesë veshje ose objekte të asaj ngjyre, një pjesë në të njëjtën kohë, dhe t'i sjellë përsëri në pikën e fillimit. Gara kundër orës.

Dita 3 - Etiketa e gjurit

Konkurroni në çifte. Mundohuni të prekni gjunjët e kundërshtarit tuaj sa më shumë që të mundeni në 60 sekonda, ndërsa ju mbroni tuajat me pozicionin e duarve dhe trupit. Ndryshoni partnerët.

Shikoni këtë video.

Luaj Video
1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "A pasqyron jeta ime disiplinë?" Lexoni 2 Timoteut 2:5 dhe Filipianëve 3:13-17

Vargjet e mëposhtme vijnë nga dy letra në Bibël të shkruara nga Apostulli Pal.

Pali i shkroi këto fjalë një miku të ri të quajtur Timote, për ta inkurajuar që të qëndronte i përqendruar te Jezusi:

Kushdo që garon si sportist nuk merr kurorën e fitimtarit përveçse duke garuar sipas rregullave.”

2 Timoteut 2:5 NIV

Dhe ai i shkroi këto fjalë kishës në Filipi:

Por një gjë bëj: duke harruar atë që kam pas dhe duke u sforcuar drejt asaj që është përpara, vazhdoj drejt qëllimit për të fituar çmimin për të cilin Zoti më ka thirrur në qiell në Krishtin Jezus... Bashkohuni për të ndjekur shembullin tim, vëllezër dhe motra , dhe ashtu siç na keni ne model, mbajini sytë tek ata që jetojnë si ne.

Filipianëve 3:13-17 NIV (e shkurtuar)

Dita 1 - Lexoni dhe flisni

Në kohën e Palit, atletika ishte e njohur. Për të fituar, duhej të disiplinoheshe duke u stërvitur fort dhe duke mbajtur rregullat. Cilat rregulla në familjen dhe lagjen tuaj nuk janë të shkruara? Çfarë ndodh nëse ato prishen? Pse kemi rregulla?

Dita 2 - Rilexoni dhe veproni

Të gjithë bëjmë gabime. Pali duhej 'të harronte atë që kishte pas'. Cili gabim i juaji është i vështirë për t'u 'harruar'? Këto gabime mund të na pengojnë të jemi të fokusuar. Çfarë restaurimi nevojitet për t'ju ndihmuar të vazhdoni përpara?

Dita 3 - Rilexoni dhe flisni

Pali thotë se çmimi më i mirë është të njohësh mirë Jezusin. Kjo kërkon disiplinë. Pse mendoni se ky ishte qëllimi kryesor i Paul? Cili është qëllimi juaj kryesor në jetë? A do t'ju ndihmojë ju dhe të tjerët?

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Lutuni dhe shtrihuni

Uluni në heshtje. Mendoni për rastet kur keni thyer qëllimisht rregullat - edhe nëse askush nuk i ka vënë re. Tregoji Zotit për ta. Nëse të vjen keq, kërkoji Atij që të të falë dhe të të ndihmojë të ndryshosh. Ai do!

Dita 2 - Shënim për falje

Secili person merr një copë letër. Shkruani ose vizatoni për një gabim që keni bërë që ka lënduar dikë. Kini guximin të kërkoni falje. Pastaj grisni letrën në copa dhe thoni "ka mbaruar". 'Shtypni' dhe gjeni një mënyrë për të qenë një shembull pozitiv për ta dhe për të tjerët.

Dita 3 - Lutuni që të rriteni

Ndani një ide nga leximi i Biblës së kësaj jave që ka ndikuar tek ju dhe thoni se si do t'ju ndihmojë nëse e zbatoni atë. Ky mund të jetë qëllimi juaj për javën. Tani është koha për vetëdisiplinë!

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Rrjeti i merimangës

Bëni një pengesë rrjeti merimangë me fije ose fjongo. Dizenjoni atë në mënyrë që të ketë hapësira për të kaluar përmes rrjetës së merimangës. Tani si familje, ndihmoni njëri-tjetrin të kalojnë përmes rrjetës së merimangës pa prekur vargun.

Dita 2 - Dritë e kuqe e gjelbër

Të gjithë qëndrojnë në njërin skaj të dhomës. 'Thirrësi' qëndron në krah. Kur telefonuesi thotë "drita jeshile", të gjithë lëvizin drejt vijës së finishit. Kur thonë "drita e kuqe" të gjithë duhet të ndalojnë. Nëse dikush është duke lëvizur, ata kthehen në vijën e fillimit.

Shikoni këtë video.

Luaj Video

Dita 3 - Ndiq duartrokitjen time

Dikush krijon një model duartrokitjeje. Të gjithë dëgjojnë me kujdes dhe ndjekin modelin. Merr me radhë për të udhëhequr.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Feedback

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit