Duke u thelluar

Jezusi - u ringjall dhe i gjallë!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Kapni bishtin

Të gjithë mbajnë një shall ose peshqir të vogël si një 'bisht' të futur në pjesën e pasme. Qëllimi është të mblidhni sa më shumë bishta që mundeni, duke mbrojtur tuajat. Nëse humbni bishtin tuaj, bëni pesë shtytje dhe vazhdoni lojën. Argëtohu!

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cilat janë disa nga ritualet në familjen ose komunitetin tuaj?

Shkoni më thellë: Pse njerëzit ndjekin ritualet?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Burpe e thjeshtë

burpee day 1 900

Vendosini duart në tokë, tërhiquni mbrapa për të marrë një pozicion dërrasë, pastaj hapni të dyja këmbët përpara për të qëndruar drejt e për të duartrokitur mbi kokën tuaj.

Merrni disa minuta për të praktikuar si familje - sigurohuni t'i jepni njëri -tjetrit stërvitje dhe inkurajim të mirë. Ktheni me radhë secilin anëtar të familjes për të parë se sa kohë duhet për të bërë 10 burpees!

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Stafetë dërrasë

plank trim

Ndani në dy grupe dhe qëndroni pesë metra larg. Një person fillon në pozicionin e dërrasës dhe lëviz anash në grupin tjetër. Ata etiketojnë personin tjetër që lëviz prapa nëpër hapësirë në një dërrasë anash.

Shihni sa xhiro mund të bëni në tre minuta.

Shkoni më shumë: Rriteni kohën në pesë minuta.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Jezusi është varrosur

Lexoni Markun 16: 1-2 nga Bibla.

Jezusi u vendos në një varr të prerë nga shkëmbi. Hyrja ishte vulosur me një gur të madh dhe ruhej nga ushtarët për të parandaluar që dikush të vidhte trupin.

Diskutoni:

Ndjesia jonë e nuhatjes është e rëndësishme. Me radhë përpiquni të merrni me mend aroma të ndryshme të zakonshme me sytë tuaj të mbyllur.

Vajosja e trupit me erëza ishte pjesë e ritualit të varrimit. Erëzat aromatike ishin jashtëzakonisht të shtrenjta dhe ishin një shprehje dashurie dhe respekti.

Pse gratë ishin të gatshme të bënin kaq shumë përpjekje për të vajosur trupin e Jezusit?

Mendoni për një kohë kur dikush tregoi dashurinë e tij për ju. Si e bënë?

Bisedoni me Zotin: Shkruaj një letër Zotit që shpreh dashurinë tënde. Zgjidhni dikë për të mbledhur letrat dhe për t'i mbajtur ato në një vend të sigurt. Pajtohuni për një kohë për t'i hapur përsëri.

Play 512

Dita 1: Luaj

Kursi i pengesave me karrocë dore

Mblidhni një kurs me pengesa që përfshin disa kthesa. Punoni në çifte për të lëvizur nëpër kurs në një garë me 'karroca'.

Pozicioni i karrocës: Një person është në pozicionin e dërrasës ndërsa tjetri qëndron dhe mban kyçin e këmbës. Ec përpara përpara kështu.

Koha çdo ekip. Ndërroni vendet dhe bëjeni përsëri.

Këshillë për shëndetin

Zvogëloni kohën e 'ekranit' të teknologjisë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Stafetë e marrjes së objekteve

Ndani në dy ekipe dhe qëndroni në anët e kundërta të një hapësire. Vendosni 21 objekte në mes të dyshemesë. Çdo ekip vrapon dhe mbledh objektet një nga një si stafetë. Shikoni se cili ekip mund të grumbullojë më shumë.

Pushoni dhe pastaj përsërisni.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Ndani historinë më të pabesueshme që keni dëgjuar ndonjëherë.

Shkoni më thellë: Pse ndonjëherë ngjarjet e pabesueshme ose të pazakonta na trembin?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Burpees

burpees longer 900

Qëndroni me këmbët së bashku. Përkuluni dhe vendosni duart në tokë ndërsa kërceni këmbët përsëri në një pozicion dërrasë.

Bëni një shtytje lart, pastaj hidheni këmbët drejt duarve tuaja. Qëndroni, hidheni dhe përplasni duart mbi kokë.

Bëni 10 burpees ngadalë dhe me lëng.

Shkoni më lehtë: Bëni burpin e thjeshtë nga Dita 1.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

TIK tak toe

Bëni një tabelë loje tic-tac-toe në tokë para se të filloni (përdorni shirit ose litar).

Punoni në dy ekipe. Secilit ekip i jepet një sfidë siç janë tre burpees. Kur të përfundojnë, dy persona vrapojnë dhe e vendosin pjesën e tyre në lojën tic-tac-toe. Vazhdoni me sfida të reja derisa loja të fitohet.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi është ringjallur

Lexoni Markun 16: 3-6.

A ju pëlqejnë surprizat? Surprizoni dikë nga familja juaj para fundit të ditës. Behu krijues!

Gratë në këtë histori përjetuan një surprizë alarmante. Jezusi nuk ishte më në varr!

Çfarë gjëje të re mësuan ata për Jezusin në këtë moment? Çfarë do të thotë kjo për ju sot?

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zoti Jezus që na çove mëkatin në kryq. Ju mposhtët mëkatin dhe vdekjen. Ju u ngritët përsëri për të provuar se jeni Perëndi. Na ndihmo të jetojmë çdo ditë nën dritën e kësaj të vërtete.

Play 512

Dita 2: Luaj

Hidheni topin e letrës

Hidhe sfidën e topit: Të gjithë bëjnë një top letre dhe praktikojnë hedhjen dhe kapjen me njërën dorë. Pastaj qëndroni në një rreth dhe hidhni topin tuaj në të djathtë në të njëjtën kohë kur kapni topin nga e majta. Inkurajoni njëri -tjetrin.

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit. Brainstorm të gjitha gjërat e mira që mund të bëni pa një ekran dhe shfaqni listën.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Karrocë dore dhe krimb inç

Karrocë dore: Puno me një partner. Ecni 10 metra pastaj ndërroni vendet.

Krimb inç: Përkuleni në bel dhe vendosni duart në dysheme. Ecni duart tuaja derisa të jeni në një pozicion dërrasë me një shpinë të sheshtë. Pastaj ecni këmbët sa më afër duarve tuaja.

Përsëriteni për 10 metra. Bëni tre raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur keni qenë pothuajse vonë për diçka?

Shkoni më thellë: Flisni për kohën më të gjatë që keni pritur për dikë.

Move 512

Dita 3: Lëviz

Kërcimi i bretkosës Burpee

Bëni një burpie normale (nga Dita 2). Sidoqoftë, kur të ktheheni në pozicionin në këmbë pasi jeni ulur në dysheme, kërceni aq sa mundeni si një bretkocë.

Matni me radhë se sa larg mund të kërcejë secili person!

Shkoni më lehtë: Mos u mundo të hidhesh larg.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

familja.finale fite

plank super_1 900

Përfundoni sezonin me një sfidë që përfshin gjithçka që kemi mësuar!

Në çifte përfundoni këto lëvizje sa më shpejt që të jetë e mundur, por me teknikë të mirë:

 • 20 sekonda dërrasa dhe mbinjeri
 • 20 burpe, zhytje, patinatorë me shpejtësi, goditje, shtytje, ulje në këmbë, alpinistë malorë, mbledhje.

Bëni tre raunde.

Mos harroni të përdorni një kohëmatës!

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi është duke pritur

Lexoni Markun 16: 1-7.

Fshehni me radhë një objekt. Fshehësi përdor fjalët "e nxehtë" dhe "e ftohtë" për të treguar se sa afër janë kërkuesit me objektin.

Pse gratë po kërkonin Jezusin në vendin e gabuar?

Jezusi i ringjallur i priste ata në Galile, ku kishte premtuar se do të ishte.

Ku mund të të priste Jezusi sot?

Bisedoni me Zotin: Lutuni në një udhëtim nëpër katër vende të ndryshme në shtëpinë tuaj për: (1) jetën tuaj personale me Perëndinë; (2) ndjekja e Zotit si familje; (3) vendi juaj; (4) miqtë tuaj që ende nuk po ndjekin Jezusin.

Play 512

Dita 3: Luaj

Fshehuni dhe kërkoni

Një person fsheh diçka në shtëpi që do të njihet nga pjesa tjetër e familjes. Jepni një çelës për të inkurajuar të tjerët të gjejnë objektin që mungon.

Përsëriteni me një objekt të ri.

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit.
Përdorni vetëm programe dhe aplikacione që sjellin përfitime për familjen tuaj.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit