Duke u thelluar

Jezusi - shumëzuesi!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Hidhe litarin

Një person lëkundet një litar nga njëra anë në tjetrën afër tokës. Lojtarët duhet të kërcejnë mbi litar sa herë që ai kalon pa e prekur atë. Kushdo që prek litarin e ndërron vendin me personin që e lëkundet.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Sa i mirë jeni në dëgjim? (Vendosni veten nga 10.)

Shkoni më thellë: Kur është e rëndësishme dëgjimi i mirë?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Patinatorë me shpejtësi të ngadaltë

speed skater process 600

Praktikoni patinatorët e shpejtësisë për të zhvilluar forcën e këmbës dhe bazës. Përkuleni dhe prekni gjurin me dorën e kundërt. Çdo prekje është një përsëritje. Filloni ngadalë pastaj rrisni shpejtësinë dhe bëni lëvizjet të lëngshme.

Bëni gjashtë. Pushoni dhe më pas bëni 12. Pushoni përsëri dhe bëni 18.

Shkoni më shumë: Rritni përsëritjet në 30.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Stafetë kërcimi me zigzag

Vendosni një kurs 10-15 metra të gjatë. Hipni me radhë me njërën këmbë deri në fund. Zigzag për ta bërë atë më sfidues nëse mundeni.

Ndani në dy ekipe për të garuar si stafetë.

Shkoni më shumë: Zgjatni kursin.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Jezusi na thërret të dëgjojmë

Lexoni Markun 4:3-8 nga Bibla.

Jezusi tërhoqi një turmë të madhe ndërsa mësonte pranë liqenit të Galilesë. Jo të gjithë këta njerëz ishin ndjekës të Tij – shumë ishin të pavendosur. Kështu që Jezusi përdori histori (shëmbëlltyra) për t'i përfshirë ato. Më pas ai u dha një shpjegim të qartë ndjekësve të Tij më të afërt. Kjo është një nga tregimet më të njohura të Jezusit.

Diskutoni:

Jezusi tha: "Dëgjo!".

 • Sa mirë e dëgjuat historinë?

Zgjidhni dikë që ta lexojë përsëri historinë, por këtë herë lini jashtë fjalët kyçe. Për argëtim, zëvendësoni 'çamçakëzin' për secilën fjalë që mungon. Të tjerët mund të thonë me radhë fjalët kyçe të lëna jashtë.

Bisedoni me Zotin: Lutjet tona mund të jenë më shumë për të kërkuar sesa për të dëgjuar. Sot lutu thjesht: "Fol, Zot, sepse shërbëtori yt po të dëgjon". Jini të përgatitur për të marrë një përgjigje ndërsa vazhdoni ditën tuaj.

Play 512

Dita 1: Luaj

Samurai, Ninja dhe Sumo

Krijoni një veprim të thjeshtë për tre personazhet e ndryshëm - Samurai, Ninja dhe Sumo. Qëndroni përballë njëri -tjetrit dhe zgjidhni një udhëheqës.

Të gjithë, përfshirë udhëheqësin, zgjedhin fshehurazi një personazh për të luajtur. Në numrin 3, secili bën veprimin për karakterin e tij të zgjedhur. Çdokush me të njëjtin karakter si udhëheqësi merr një pikë. Personi i parë me pesë pikë fiton.

Ndërroni udhëheqësit dhe luani përsëri.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Lepuri në vrimë

Përhapni rrathë ose fletë letre rreth dyshemesë. Këto janë vrimat e lepurit. Të gjithë fillojnë në një të ndryshme.

Udhëheqësi thotë "Lepuri në vrimë", dhe të gjithë hipin nga një këmbë në një vrimë tjetër. Ndryshoni këmbët sa herë që lëvizni në një vrimë të re. Nëse dilni nga vrima, ju bëheni udhëheqësi i ardhshëm.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë keni rritur që ka prodhuar shumë 'fruta'?

Shkoni më thellë: Sa i hapur jeni ndaj ideve të reja? Pse ose pse jo?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Patinatorë me shpejtësi me prekje të gishtave

speed skater process 600

Praktikoni patinatorët me shpejtësi. Sa herë që këmba juaj vjen përpara, përpiquni ta arrini dhe prekni me dorën e kundërt. Filloni ngadalë dhe më pas rrisni shpejtësinë dhe rrjedhshmërinë.

Bëni 10 prej tyre. Pushoni dhe më pas bëni 20. Pushoni përsëri dhe bëni 30.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 40, 50 ose 60.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida 10, 20, 30

Week 5 movements 900

Puno me një partner. Ndërsa një person mban supermen, tjetri bën 10 patinatorë të shpejtësisë. Ndërroni vendet dhe përsërisni. Më pas bëjnë 20 patinatorë të shpejtësisë, ndërsa personi tjetër mban supermen. këmbejnë. Nëse mundeni, vazhdoni me 30, 40 dhe 50 përsëritje.

Shkoni më lehtë: Zvogëloni numrin e përsëritjeve në 30 ose 40.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 60 ose më shumë.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi dëshiron që ne të kuptojmë

Lexoni Markun 4:3-8 dhe 4:13-20.

Në vargun 13 Jezusi u tha ndjekësve të Tij: "A nuk e kuptoni këtë shëmbëlltyrë?" Më pas ai vazhdoi ta shpjegonte.

 • Cili është kuptimi i secilit lloj toke?

Ndani historitë tuaja se kur e dëgjuat për herë të parë mesazhin për Jezusin dhe se si u përgjigjët.

Bëni një listë familjare të disa shpërqendrimeve që e bëjnë të vështirë të jesh ndjekës i Jezusit.

Bisedoni me Zotin: Çdo person mund të zgjedhë një ose dy shpërqendrime për t'u lutur, duke i kërkuar Frymës së Shenjtë të sjellë kuptueshmëri se si t'i trajtojmë këto.

Play 512

Dita 2: Luaj

Ruani thesarin

Një person, 'roja', ulet në një karrige përballë një muri me një grup çelësash poshtë karriges. Të gjithë të tjerët nisen në skajin tjetër të dhomës dhe në heshtje zvarriten drejt karriges për të provuar të kapin çelësat dhe të vrapojnë përsëri në fillim. Roja mund të kthehet në çdo kohë dhe të kapë njerëzit në lëvizje. Kushdo që kapet duhet të fillojë përsëri. Roja ndjek dhe etiketon këdo që rrëmben çelësat. Lojtari i etiketuar bëhet roje për ndeshjen tjetër.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Filloni çdo ditë duke pirë një gotë të plotë ujë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Ngrohja ndaj muzikës

Vendosni muzikë me ritëm të lartë dhe bëni sa më poshtë:

 • 20 fole kërcimi
 • 5 kërcime me ski (kërcim nga njëra anë në tjetrën)
 • 10 shtytje kundër një muri ose gardhi
 • 5 kërcime të mëdha

Përsëriteni.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë keni bërë apo keni bërë gjatë javës së fundit?

Shkoni më thellë: Cilët janë disa nga njerëzit që i admironi për punën që bëjnë në komunitetin tuaj?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Patinatorët e shpejtësisë me pengesa

Bëni patinatorë me shpejtësi me një objekt të tillë si një litar ose një libër në tokë që duhet të kaloni. Bëni patinatorët e shpejtësisë të qetë dhe pastaj rrisni shpejtësinë.

Bëni 20. Pushoni dhe më pas bëni 20 përsëri. Bëni tre raunde.

Shkoni më lehtë: Zvogëloni numrin e raundeve.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida familjare e patinatorit të shpejtësisë

Qëndroni në një rreth të madh përballë njëri-tjetrit. Bëni 300 patinatorë të shpejtësisë si familje. Një person fillon dhe më pas prek personin tjetër kur të jetë gati për një pushim. Pas 100, vraponi si familje te një shënues dhe kthehuni. Vraponi me ritmin e vrapuesit më të ngadaltë. Vazhdoni me 100 patinatorët e ardhshëm derisa të keni plotësuar 300 si familje.

Shkoni më shumë: Rritja e totalit të familjes në 500.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Si të rrisim ndikimin tonë

Lexoni Markun 4:3-8.

Kjo histori tregon se si njerëzit që dëgjojnë dhe i përgjigjen Perëndisë mund të jenë efektivë.

 • Cili është rezultati i farës që ra në tokë 'të mirë'?

Bëni pak matematikë. A mund të gjeni shembuj të shumëzimit në kopshtin ose parkun tuaj?

 • Nëse secili anëtar i familjes suaj do t'u tregonte dy njerëzve për Jezusin dhe secili prej tyre dy njerëzve, sa njerëz do të ndikonte familja juaj për Mbretërinë e Perëndisë?

Bisedoni me Zotin: Shikoni në lagjen tuaj. Çdo person përqendrohet në një person ose grup dhe lutet për mundësi për të ndarë dashurinë e Perëndisë me ta dhe për të bërë një ndryshim në jetën e tyre.

Play 512

Dita 3: Luaj

Ekuilibroni dhe ecni

Ktheni me radhë për të balancuar një libër në kokën tuaj dhe ecni në anën tjetër të dhomës dhe mbrapa pa e rënë ose prekur atë. Provojeni prapa. Pastaj provoni një libër me një filxhan plastik në krye. A mund të shtoni ujë në filxhan? Argëtohu!

Shkoni më shumë: Ndani në dy skuadra dhe bëjeni stafetë.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Ne kemi nevojë për ujë për tretje, për të na ndihmuar të lëvizim dhe për të rregulluar temperaturën e trupit.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit