Gara Ultimate

Përqendroni mendjen tuaj!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Uleni në tokë

Vraponi nëpër dhomë ose oborr ndërsa bëni këtë aktivitet.

Një person është udhëheqësi. Kur udhëheqësi bërtet një pjesë të trupit si bërryl, gju, shpinë ose vesh, të gjithë duhet ta vënë atë pjesë të trupit në tokë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur dikush ju tha diçka që e dinit se nuk ishte e vërtetë? Cfare bere?

Shkoni më thellë: Kur jeni kapur në një gënjeshtër?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Ulëset e karrigeve

dip process 900

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Mbani këmbët në dysheme.

Bëni 5-10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Konkurs Sprint

Të gjithë qëndrojnë në vijën fillestare. Një person bërtet 'shko' dhe familja vrapon për 10 sekonda derisa udhëheqësi bërtet 'ndalo'. Të gjithë ndalen aty ku janë. Jo të gjithë do të kenë vrapuar në të njëjtën distancë - kjo është në rregull.

Pushoni, pastaj kthehuni dhe përballuni me vijën e fillimit. Kur udhëheqësi bërtet 'shko', të gjithë vrapojnë përsëri. I pari në linjë fiton.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

E vërteta apo gënjeshtra?

Lexoni Filipianëve 4: 8 nga Bibla.

Mendjet tona janë shumë të fuqishme. Apostulli Pal na nxit të jemi të kujdesshëm në atë në të cilën lejojmë që të përqëndrohet mendja jonë. Ai na kujton të mbushim mendjen me gjëra të mira dhe pozitive. Kjo është një sfidë që ne të gjithë duhet të punojmë në garën tonë!

Mbushni një gotë me ujë në gjysmë të rrugës. Kërkojini secilit person të përshkruajë sa ujë ka në filxhan. Gjysmë e plotë apo gjysmë bosh? (Të dyja janë të vërteta.)

Pali na inkurajon të kontrollojmë për çfarë po mendojmë. Ne shpesh kapemi në të menduarit negativ, veçanërisht në kohë të vështira. Pali na siguron një listë të gjërave që i pëlqejnë Perëndisë të krahasojë mendimet tona.

Çfarë ju thonë përgjigjet tuaja për gotën me ujë për mënyrën se si mendoni?

Diskutoni sesi mund të jeni të vërtetë dhe pozitivë në të menduarit tuaj.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zotit që Ai na tregoi të vërtetën e Tij nëpërmjet Jezusit. Kërkojini Atij t'ju ndihmojë të dalloni të vërtetën dhe të mendoni për gjërat që i pëlqejnë Atij.

Play 512

Dita 1: Luaj

Dy të vërteta dhe një gënjeshtër!

Secili person del me dy deklarata të vërteta dhe një gënjeshtër. Sigurohuni që gënjeshtra është e besueshme dhe të vërtetat nuk janë të dukshme. Me radhë ndani tre deklaratat tuaja. Familja voton se cilën deklaratë ata mendojnë se është gënjeshtër.

Për fëmijët më të vegjël ju mund të dëshironi të përdorni një thënie të tillë si "Më pëlqen ___" (plotësoni me dy gjëra që u pëlqejnë dhe një që nuk duan).

Pasqyrim: Ishte e vështirë të dalësh me një gënjeshtër? Keni mësuar diçka të re për një anëtar të familjes?

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Shmangni ushqimin me rostiçeri midis vakteve.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Kaloni në muzikë

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Përsëritni këto lëvizje derisa muzika të përfundojë:

 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje
 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje me duartrokitje mbi kokë

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Tregoni për diçka që keni parë kohët e fundit që ishte e bukur.

Shkoni më thellë: Kur patët një përshtypje të parë negative për diçka, por pastaj kuptuat se ishte në të vërtetë e mirë dhe e bukur?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Zhytet me ngritjen e këmbëve

leg raises 900

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Ndërsa zhyteni, zgjasni njërën këmbë nga dyshemeja. Këmbët alternative.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Mbushni stafetën e kupës

Duke përdorur një karrige, secili person bën tre ulje dhe pastaj vrapon te një shënues për të nxjerrë ujë në një gotë duke përdorur një lugë. Etiketoni personin tjetër për të vazhduar. Vazhdoni të shkoni në stafetë derisa gota të jetë e mbushur.

Tre dips = një lugë.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e zhytjeve për lugë.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Përqendrohuni tek e bukura

Lexoni Filipianëve 4: 8.

Ngrini një copë letër me një shkarravitje të vogël në qendër. Cfare shikon? Ju mund të shihni shkarravitjen e shëmtuar ose mund të shihni një letër plot potencial.

Pse jemi tërhequr të përqëndrohemi në papërsosmëritë e vogla? Ne duhet të mësojmë të shikojmë nën sipërfaqe për të parë atë që është e bukur dhe e mrekullueshme, siç është mirësia në karakterin e dikujt.

Si mund të shikojmë më thellë se sa paraqitjet e jashtme dhe të fokusohemi në karakterin e brendshëm?

Bisedoni me Zotin: Mblidhni objekte natyrore të tilla si gurë ose predha kërmilli rreth shtëpisë tuaj dhe gjeni diçka të bukur për secilën prej tyre. Faleminderit Zotit për bukurinë e njëri -tjetrit.

Gjimnastikë

Fabian Hambüchen është një gjimnast gjerman që garoi në shiritin horizontal të meshkujve. Kur ai konkurroi për herë të parë në Lojërat Olimpike të Athinës 2004, ai doli i 7 -ti në konkurs. Ai vazhdoi gjatë gjithë karrierës së tij 16-vjeçare duke rifokusuar mendjen teksa stërvitej në vend që të përqëndrohej në ato negative. Ai konkurroi në gjimnastikë në çdo Olimpiadë të mëvonshme dhe përmirësoi vendin e tij në konkursin e shiritit horizontal çdo herë. Ai fitoi një medalje bronzi në Lojërat Olimpike të Pekinit 2008, një medalje argjendi në Lojërat Olimpike në Londër 2012, dhe, më në fund, një medalje ari në Olimpiadën e Rio 2016.

Ai tha pasi mori medaljen e artë se kjo ishte 'një ëndërr e realizuar'.

Ai kurrë nuk ndaloi së ndjekuri ëndrrën e tij që nga koha kur konkurroi për herë të parë në 2003.

Si ju frymëzon kjo histori për të drejtuar garën tuaj?

Si mund të tregojë guximi dhe këmbëngulja familja juaj si Fabian Hambüchen?

Play 512

Dita 2: Luaj

Lojë kujtese

Kjo është një lojë kujtese. Çdo anëtar i familjes ka nevojë për dy copa letre. Vizatoni të njëjtin objekt në të dy faqet. Zgjidhni dikë për ta marrë me mend për këtë raund. Përzieni faqet në mënyrë që të gjithë të kenë dy fotografi të ndryshme. Të gjithë qëndrojnë rastësisht në një rresht duke mbajtur fotografitë e tyre. Supozuesi shikon vizatimet e të gjithëve, pastaj kthehet, ndërsa të gjithë ndryshojnë rendin e tyre dhe fshehin vizatimet e tyre. Supozuesi pastaj zgjedh një fotografi për të zbuluar dhe duhet të mbajë mend se kush e mban fotografinë që përputhet. Nëse është e gabuar, filloni përsëri. Nëse keni sukses, luani me një supozues të ri.

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Shmangni ushqimin me rostiçeri midis vakteve.
Ndonjëherë kur ndihemi negativë, ne hamë ushqim 'rehati' për të na bërë të ndihemi më mirë. Ky zakon shpesh çon në shtim në peshë dhe shmang trajtimin e çështjeve që qëndrojnë pas mendimeve tona të dhimbshme.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Etiketa e gjurit

Konkurroni në çifte. Mundohuni të prekni gjunjët e kundërshtarit tuaj sa më shumë që të jetë e mundur në 60 sekonda, ndërsa ju mbroni tuajat me duart dhe pozicionin e trupit.

Ndryshoni partnerët.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë admironi për secilin person në familjen tuaj?

Shkoni më thellë: Çfarë admironi tek vetja juaj?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Zhytet me ngritjen e këmbëve

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Ndërsa zhyteni, zgjasni njërën këmbë nga dyshemeja. Këmbët alternative.

Sa mund të bëni në 30 sekonda?

Përsëriteni dhe përpiquni të rrisni numrin tuaj.

Shkoni më shumë: Rriteni kufirin kohor në 60 sekonda.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida globale e zhytjes

Sa ulje mund të bëjë familja juaj në 90 sekonda?

Secili anëtar i familjes bën sa më shumë zhytje në 90 sekonda. Kombinoni rezultatet për totalin e familjes.

KLIKO KËTU për të futur rezultatin tuaj të familjes.

KLIKO KËTU për të parë tabelën javore për të parë përparimin e vendit tuaj.

Cili komb do të jetë kampioni ynë i familjes.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Çfarë meriton të lavdërohet?

Lexoni Filipianëve 4: 8.

Pali e përfundon listën e tij me një udhëzim për t'u përqëndruar në gjërat që meritojnë lëvdata.

Mendoni për ditëlindjen tuaj. Si ndiheni kur festoheni dhe vlerësoheni në ditën tuaj të veçantë?

Për cilat gjëra të shkëlqyera ose të lavdërueshme mund të mendojmë?

Jezusi është i denjë për lavdërim. Së bashku, bëni një listë të gjërave për të cilat mund të lavdëroni Jezusin.

Bisedoni me Zotin: Lutuni dhe falënderoni Perëndinë për njerëzit në komunitetin tuaj që ndjekin shembullin e Jezusit. Bëni një kartë për t'i falënderuar ata për shembullin e tyre ndaj komunitetit tuaj.

Play 512

Dita 3: Luaj

Mimikoni atë që admironi

Në copa letre të veçanta shkruani të paktën një gjë që admironi për secilin person në familjen tuaj. Ndoshta ata janë një student i mirë, një futbollist i mirë, një kuzhinier i mirë, gjithmonë duke ndihmuar të tjerët, etj. Vendosni letrat në një shportë.

Dy persona zgjedhin një letër nga shporta dhe e imitojnë atë. Të tjerët duhet të marrin me mend atë që u admirua dhe personin të cilit i referohej.

Pasqyrim: Si u ndjeve kur ishe personi që admiroheshe? E dinit që ishit ju?

Këshillë për prindërit

Shmangni ushqimin me rostiçeri midis vakteve. Siguroni alternativa të shëndetshme si frutat dhe perimet. Model që ha ushqim të shëndetshëm për fëmijët tuaj.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit