Javë 10: Dhembshuria

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është dhembshuriaMe Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

Shikoni familjen. përshtatni 7 hapa

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1 - Konkursi i bishtit

Të gjithë mbajnë një shall ose peshqir të vogël si një 'bisht' të futur në pjesën e pasme. Qëllimi është të mblidhni sa më shumë bishta që mundeni, duke mbrojtur tuajat. Nëse humbni bishtin tuaj, bëni pesë shtytje dhe vazhdoni lojën. Argëtohu.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Karrocë dore dhe krimb inçësh

Karrocë dore: Puno me një partner. Ecni 10 metra pastaj ndërroni vendet.

Krimb inç: Përkuleni në bel dhe vendosni duart në dysheme. Ecni duart tuaja derisa të jeni në një pozicion dërrasë me një shpinë të sheshtë. Pastaj ecni këmbët sa më afër duarve tuaja. Përsëriteni për 10 metra. Bëni tre raunde.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Konkursi i bishtit

Përsëriteni ditën 1.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni ose qëndroni së bashku dhe filloni një bisedë të shkurtër. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

Mendoni për një kohë kur keni bërë diçka egoiste. Ndani këtë me familjen tuaj nëse mundeni. Çfarë po themi me veprimet tona kur veprojmë në mënyrë egoiste?

Dita 2 - Diskutoni

Si do ta përkufizonit 'dhembshurinë'? Ndani një shembull që keni parë kur dikush është i dhembshur. A ka ndonjë ndryshim midis dhembshurisë dhe mirësisë?

Dita 3 - Diskutoni

A ka dikush që njihni dhe ka nevojë për pak dhembshuri tani? Si mund ta tregoni këtë individualisht? Si familje?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe bëni shtytje: 5 minuta

Praktikoni shtytje për të zhvilluar forcën e krahut, shpatullave dhe bërthamës.

Dita 1-Shtytje të shkallëzuara

Praktikoni këtë lëvizje në çifte. Filloni ngadalë dhe me kujdes.

Me e lehte: Gjunjë në tokë ose duar në mur.

Më e vështirë: Këmbët në tokë.

Shkallëzoni nëse mundeni. Bëni tre raunde nga 10.

Shikoni këtë video.

Dita 2-Shtytje të kundërta

Qëndroni në një rresht (më i vogli përpara) me një karrige prapa personit të fundit. Përkuluni prapa me duart në gjunjë të personit prapa jush dhe këmbët përpara në 90 gradë. Personi i fundit mbështetet në një karrige. Zbritni në të njëjtën kohë dhe kthehuni në pikën e fillimit.

Përsëriteni 10 herë. Bëni tre raunde.

Shikoni këtë video.

Dita 3-Shtytje dhe ulje

Punë në çift. Një person bën pesë shtytje dhe pesë ulje-ngritje, pastaj prek personin tjetër.

Bëni pesë raunde.

1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - mbledhje mbrapa mbrapa

Qëndroni krah për krah me një partner. Mbështetuni tek njëri-tjetri dhe zbritni në një pozicion ulur 90 gradë. Mbani atë pozicion dhe kaloni një top mbi njëri -tjetrin. Shihni sa herë mund ta kaloni në 30 sekonda. Pushoni dhe përsëritni.

Bëni tre raunde. Mundohuni të rrisni çdo raund.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Gara e përzierjes së hip

Uluni në dysheme me këmbët drejt përpara. Lëvizni këmbët në mënyrë alternative përpara për pesë metra. Në shenjën pesë metra, kthehuni dhe zvarriteni si një ari përsëri në fillim. Përsëriteni dy herë. Bëjeni atë një garë!

Shikoni këtë video.

Dita 3 - mbledhje mbrapa mbrapa

Përsëriteni ditën 1

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni pyetjen e jetës - "Si mund të tregoj dhembshuri?" Lexoni Llukën 15: 11-24.

Dita 1 - Lexoni dhe flisni

Pasi të keni lexuar historinë, merrni dy fletë letre - njëra e titulluar "Babai", tjetra "Biri". Në secilën faqe shkruani fjalë që përshkruajnë veprimet dhe qëndrimet e tyre. Zëvendësoni fjalën "At" me "Perëndi" dhe "Biri" me "Unë". Çfarë vëreni?

Dita 2 - Rilexoni me shprehje

Rilexoni historinë me lexues të ndryshëm për Jezusin, babanë dhe birin. (Mos harroni shprehjen!). Në vend që të tregonte dhembshuri, si mund të ishte përgjigjur babai? Kur është e lehtë dhe kur është e vështirë të tregosh dhembshuri?

Dita 3 - Rilexoni dhe flisni

Zgjidhni një anëtar të familjes që të "vishet" me rroba feste ndërsa lexoni. Në fund, 'babai' mund të thotë "Djali im kishte humbur, por tani është gjetur". Kujtoni njëri -tjetrin se këto janë fjalët e dhembshur të Perëndisë ndaj secilit prej nesh.

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Lutuni dhe vraponi

"Ai vrapoi ..." Mendoni se si Zoti ju ka treguar dhembshuri. Ndërsa vraponi së bashku në vend, bëni me radhë për të thënë një lutje falënderimi.

Dita 2 - Përqafoni lutjen

"Ai përqafoi ..." Secili person qëndron pranë një anëtari të familjes dhe lutet ose: "Faleminderit Zot që je një Atë i dhembshur për ___." ose "Mund ___ të ndiejë përqafimin tuaj të dhembshur sot".

Dita 3 - Fryni një puthje

"Ai puthi ..." Formoni një rreth. Kthejeni me radhë për t'i dhënë një puthje një anëtari tjetër të familjes dhe lutuni, "Mund të tregoni dhembshuri ndaj dikujt sot". Ndërsa luteni, mendoni për një person që njihni, i cili mund të ketë nevojë për dhembshuri dhe merrni parasysh se si mund t'ia shprehni këtë.

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Milingonat në një trung

Të gjithë qëndrojnë në një 'log' (një vijë ose një stol). Qëllimi është që të ndryshoni porosinë tuaj në regjistër pa u rrëzuar askush. Punoni së bashku në mënyrë që të gjithë të jenë të suksesshëm. Vendosni kohëmatësin.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Emocionet mime

Bëni një listë emocionesh. Ndani në dy ekipe. Ekipi i parë zgjedh një emocion dhe demonstron me veprime, jo me fjalë. Ekipi tjetër duhet të marrë me mend emocionet.

Dita 3 - Etiketë

Një lojtar është IN. Ky person vrapon nëpër një zonë për të provuar të etiketojë një person tjetër. Pasi të etiketohet, personi i ri është IN dhe etiketon një tjetër. Nëse një lojtar po bën squats ata nuk mund të etiketohen (maksimumi tre squats). Ndryshoni etiketuesit rregullisht. Argëtohu!

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit