Duke u thelluar

Jezusi i nënshtrohet vullnetit të Zotit!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Vizatoni një stafetë personash

Bëni një stafetë familjare. Një person bën pesë burpe, vrapon te një letër në anën e largët të dhomës dhe vizaton një pjesë të trupit. Ata kthehen me vrap dhe etiketojnë personin tjetër që bën të njëjtën gjë. Qëllimi është që familja të vizatojë një trup të tërë (kokën, trupin, krahët, duart, këmbët, këmbët) sa më shpejt që të jetë e mundur.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur keni qenë në një turmë duke bërtitur të njëjtat fjalë së bashku?

Shkoni më thellë: Kur keni bërë diçka që nuk keni dashur ta bëni vetëm për të kënaqur të tjerët?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Dërrasa bazë

plank trim

Vendosni duart dhe këmbët në tokë dhe mbajeni të gjithë trupin drejt si një dërrasë. Mbështetni peshën tuaj në bërryla.

Mbajeni për 20 sekonda dhe pushoni. Përsëriteni edhe një herë.

Shkoni më shumë: Lëvizni mes duarve dhe bërrylave në një veprim të lëngshëm.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Orë e çmendur

Do t'ju duhet një shishe plastike dhe shenja me numrat 1 deri në 12.

Vendosni numrat në tokë si një faqe sahati dhe vendoseni shishen në mes.

Merrni me radhë për të rrotulluar shishen. E gjithë familja bën atë numër përsëritjesh për çdo lëvizje që ata zgjedhin. (Për shembull, shtatë mbledhje ose tre ulje.)

Luaj për pesë minuta.

Shkoni më lehtë: Luaj vetëm për tre minuta.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Pilati i dorëzohet turmës

Lexoni Markun 15: 12-15 nga Bibla.

Pas tre vjetësh shërbimi dhe 33 vjetësh në tokë, ne vijmë në ditën e fundit të jetës së Jezusit. Udhëheqësit hebrenj ia dorëzojnë Jezusin Pilatit, Guvernatorit Romak dhe kërkojnë që Ai të kryqëzohet. Para se të zbatohet ky dënim mizor, Jezusi është poshtëruar dhe torturuar - me dëshirë - për ne.

Diskutoni:

Udhëheqësit hebrenj nxitën turmën për të marrë atë që donin. Si mendoni, pse Pilati iu nënshtrua kërkesës së turmës?

Bisedoni me Zotin: Zoti Jezus, më vjen keq për kohën kur u dorëzohem të tjerëve dhe bëj atë që duan ata. Ju lutem më ndihmoni të bëj gjithmonë atë që dëshironi të bëj.

Play 512

Dita 1: Luaj

Godit kanaçen

Bëni një rreth në tokë dhe vendosni një kanaçe të zbrazët në mes. Një person ruan kanaçen ndërsa të gjithë të tjerët përpiqen ta nxjerrin jashtë rrethit. Nëse roja shënon dikë tjetër para se ta godasë me kavanoz, ata bëhen gardiani i ri. Lojtarët mund të punojnë së bashku për të shpërqendruar rojen. Nëse godisni kanaçe pa u etiketuar, fitoni atë raund.

Reflektoni: Çfarë ju pëlqeu në lojë? Çfarë e bëri më të lehtë për dikë që të godasë kavanozin?

Këshillë për shëndetin

Zvogëloni kohën e 'ekranit' të teknologjisë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Ngrohja e këndeve

Etiketoni qoshet e dhomës me numrat 1-4. Secili person fillon në një cep të ndryshëm dhe bën një ngrohje të ndryshme. Lëvizni nëpër dhomë në numrin tjetër.

 • 10 kërcime kërcimi
 • 10 goditje thembra mbrapa
 • 10 ulje-ngritje
 • 10 mbledhje

Bëni dy raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur keni bërë me sakrificë diçka për dikë tjetër?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Dërrasa lart-poshtë

up down planks_1 900

Filloni në pozicionin e dërrasës në bërryla dhe gishtërinj, me trupin tuaj në një vijë të drejtë. Zhvendosni peshën tuaj dhe shtypni lart në mënyrë që të mbështeteni në duart tuaja - dora e majtë dhe dora e djathtë. Pastaj kthehuni poshtë në bërryla.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Bëni dy raunde.

Shkoni më lehtë: Mbani të njëjtën teknikë nga gjunjët (në vend të gishtërinjve) ose në një karrige.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Beteja e çorapeve

squat process

Do t'ju duhen rreth 20 palë çorape të mbështjella.

Shënoni një fushë 8 x 4 metra dhe ndani atë në dy. Formoni dy ekipe dhe vendosni gjysmën e çorapëve në secilën anë.

Anëtarët e ekipit vrapojnë drejt një palë çorape, bëjnë një mbledhje, pastaj i hedhin çorapet në anën tjetër të gjykatës. Vazhdoni për 30 sekonda. Skuadra me më pak çorape fiton.

Përsëriteni tri herë.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi i nënshtrohet Perëndisë

Lexoni Markun 15: 16-20.

Ngadalë dhe me nderim ritregoni këtë skenë nëse është e përshtatshme për familjen tuaj. Përdorni një mantel ose pallto, gjeni një shkop dhe çdo mjet tjetër të përshtatshëm. Përdorni fjalët "ushtarët" në vend të "ata" për të filluar çdo fjali pasi Marku 15: 16-20 lexohet me zë të lartë. Përfundoni në heshtje me figurën tuaj të Jezusit në pozën e kryqëzimit.

Si iu përgjigj Jezusi kësaj mizorie?

Bisedoni me Zotin: Mblidheni së bashku në një rreth të ngushtë dhe falënderoni Jezusin që ishte i gatshëm të merrte ndëshkimin për mëkatet tona.

Play 512

Dita 2: Luaj

Rënia e besimit

A bie besimi në dy mënyra:

 1. Një person qëndron midis dy të tjerëve dhe bie mbrapa dhe përpara me sy të mbyllur. Si u ndie si i kapur nga familja?
 2. Qëndroni në një karrige, mbyllni sytë dhe bini prapa në duart e familjes.

Reflektoni: Si janë këto dy aktivitete të rënies së besimit si Jezusi dhe Perëndia Atë në momentin e kryqëzimit?

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit. Fikni të gjitha ekranet të paktën 60 minuta para gjumit.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Ndiq liderin

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Vraponi në një rreth. Një person është drejtuesi dhe përdor duartrokitjet për të komunikuar udhëzimet:

 • Një duartrokitje - një dërrasë
 • Dy duartrokitje-dy alpinistë
 • Tre duartrokitje - tre mbledhje

Ndryshoni drejtuesit pas një minute.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë gjëje të rëndësishme kuptuat së pari për Jezusin?

Shkoni më thellë: Cila është një arsye për ta ndjekur Atë sot?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Dërrasa pasqyre

mirror planks 790

Punë në çift. Merrni një pozicion dërrasë përballë një partneri. Një person në secilën palë do të jetë pasqyrë dhe do të duhet të kopjojë gjithçka që bën tjetri. Argëtohu.

Shkoni më lehtë: Referojuni lëvizjes së dërrasës nga Dita 1 ose 2 e kësaj jave.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida e plankut dhe zhytjes

plank and lunge 900

Puno me një partner. Ndërsa një person është në një pozicion dërrasë, tjetri bie. Ndryshoni vendet pas 10 goditjeve në secilën këmbë. Bëni katër raunde.

Shkoni më lehtë: Bëni pesë goditje në secilën këmbë.
Shkoni më shumë: Shtoni pesha në zhytjet tuaja.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi u njoh si Zot

Lexoni Markun 15: 37-39.

Ky ushtar romak pa Jezusin duke vdekur dhe ishte i bindur se kush ishte Jezusi në të vërtetë.

Tregoni historinë kur u bindët për Jezusin dhe filluat ta ndiqni Atë.

Bisedoni me Zotin: Ka shumë njerëz në rrethin tuaj të familjes, miqve dhe komunitetit që ende nuk janë bindur për Jezusin. Emërtoni disa dhe lutuni që ata të kenë të njëjtën përgjigje si ushtari.

Play 512

Dita 3: Luaj

Shëtitje familjare

Shijoni një shëtitje së bashku si familje. Ecni nëpër shtëpi, oborr, ose nëse është e mundur, në lagjen tuaj.

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit. Programoni kohën e ekranit për secilin person në familje.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit