Gara Ultimate

Mos harroni gjithçka që keni mësuar!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Prekjet e dorës

Qëndroni drejt në një pozicion shtytës përballë një partneri. Mundohuni të prekni duart e personit tjetër ndërsa jeni duke mbrojtur tuajat.

Sa prekje mund të bëni në 60 sekonda?

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

A mund të mbani mend diçka që keni filluar - por më pas hoqët dorë? Çfarë shkoi keq?

Shkoni më thellë: Çfarë këshille do t'i jepnit një shoku për t'i inkurajuar që të vazhdojnë?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Stërvitjet themelore

sit up process 900

Shtrihuni në shpinë me këmbët e përkulura dhe këmbët fort në dysheme. Përkulni trupin tuaj drejt gjunjëve për t'u "ulur". Kthehuni në pozicionin e fillimit.

Puno me një partner. Një person bën ulje-ngritje ndërsa tjetri i mban këmbët poshtë. Bëni pesë ulje në këmbë dhe ndërroni vendet.

Bëni pesë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 10.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Rritja e sekondave

increasing the seconds 900

Gjeni një orë dhe kryeni lëvizjet e mëposhtme për kohën e caktuar:

 • 10 sekonda - dërrasë
 • 20 sekonda - vrapimi në vend me gjunjë të lartë
 • 30 sekonda - mbledhje
 • 40 sekonda - ariu zvarritet nëpër dhomë
 • 50 sekonda-ulje-ngritje
 • 60 sekonda - pushoni

Bëni tre raunde. Ndani disa gjëra për të cilat jeni mirënjohës gjatë kohës së pushimit.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Mos harroni më të rëndësishmen

Lexoni 2 Timoteut 3: 14-15 nga Bibla.

Këto vargje janë fjalët e fundit të mençurisë së Palit drejtuar Timoteut - një nga udhëheqësit e rinj që ai kishte mentoruar. Nëse mësojmë mirë nga njerëz të besueshëm, ne do të jemi në gjendje t'i zbatojmë ato mësime kur të gjendemi nën presion.

Atletët e mirë duhet të mbajnë mend atë që u ka mësuar trajneri i tyre sepse ata nuk do të jenë gjithmonë aty për të ndihmuar. Pali ka qenë 'trajneri' i Timoteut, por ai e di se mund të mos e shohë më Timoteun. Prandaj ai i kërkon Timoteut të mbajë mend gjërat që ka mësuar në mënyrë që ai të qëndrojë në rrugën e duhur në jetë.

Çfarë mendoni se ka mësuar Timoteu nga Pali për jetën? Rreth Zotit?

Si familje, bëni një listë të 'gjërave të rëndësishme për t'u mbajtur mend në mënyrë që të qëndrojmë në rrugën e duhur'.

Bisedoni me Zotin: Bëjeni secilin person të zgjedhë se cila është gjëja më e vështirë në listë për ta mbajtur mend. Lutuni për ndihmë që t’i keni parasysh këto gjëra në javën në vazhdim.

Play 512

Dita 1: Luaj

Hidheni, dilni jashtë

Qëndroni në një rreth duke mbajtur duart me një udhëheqës në mes i cili jep udhëzime.

Raundi i pare - drejtuesi thotë 'hidheni brenda' dhe të gjithë bërtasin veprimin dhe hidhen brenda. Përsëriteni me udhëzime të tjera si, 'hidheni jashtë', 'hidheni djathtas' dhe 'hidheni majtas'.

Raundi i dyte - të gjithë thonë dhe bëjnë të kundërtën me atë që thotë udhëheqësi (për shembull hidheni kur lideri thotë 'hidheni brenda').

Raundi i tretë - të gjithë bëjnë veprimin që udhëheqësi thotë por bërtet e kundërta.

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Lëvizni trupin tuaj çdo ditë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Mbajini çezmat e shpatullave

Zbritni në duart dhe gjunjët përballë një partneri. Mundohuni të prekni shpatullën e partnerit tuaj me dorën tuaj duke mbajtur pozicionin tuaj të "ariut". Luani derisa dikush të arrijë 11 trokitje në krah.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kush është mësuesi ose trajneri më i mirë që keni pasur ndonjëherë? Çfarë i bëri ata kaq të mirë?

Shkoni më thellë: Listoni mënyrat e ndryshme të marrjes së informacionit. Si e dimë se është e besueshme?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Rrethi i ulur

sit up process 900

Uluni në një rreth përballë njëri -tjetrit. Bëni 50 ulëse si familje, një nga një.

Pas 25 ulëseve, vraponi si familje në një shënues nëpër dhomë ose kopsht dhe mbrapa. Vraponi me ritmin e vrapuesit më të ngadaltë. Pastaj filloni sërish mbledhjet.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e uljeve në bark.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Po dhe jo!

Zgjidhni një drejtues dhe vendosni muzikë. Vallëzoni ose bëni një lëvizje derisa udhëheqësi të thotë "po" ose "jo". Kur udhëheqësi thotë "po" të gjithë bëjnë një mbledhje. Kthehuni te vallëzimi. Kur udhëheqësi thotë "jo" të gjithë bëjnë një ulje. Vazhdoni të vallëzoni derisa udhëheqësi të flasë.

Merrni radhën për të qenë udhëheqësi.

Shkoni më lehtë: Luaj vetëm për tre minuta.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Mësoni nga njerëzit e duhur

Lexoni 2 Timoteut 3: 14-15.

Pse është e rëndësishme të jemi në gjendje t'i besojmë atyre që na mësojnë?

Pali e mësoi mirë Timoteun - ashtu si gjyshja e tij Lois dhe nëna Eunice, të cilat Pali i përmend më herët në këtë letër. Çfarë kishin të përbashkët Pali, Lois dhe Eunice?

Bëni një listë tjetër: 'Njerëzve të cilëve mund t'u besojmë se do të na mësojnë mirë'. Shtoni fotografi. Flisni për atë që e bën secilin prej këtyre njerëzve të besueshëm.

Lexoni rreth skermës dhe mësimit të Judy Guinness në lojën e drejtë.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zotit për njerëzit në listë. Si familje, gjeni një mënyrë të veçantë për të falënderuar secilin person këtë javë.

Rrethimi

Skerma është një sport luftarak midis dy lojtarëve. Shtë një nga pesë sportet që janë paraqitur në çdo Olimpiadë moderne. (Të tjerët janë atletikë, çiklizëm, not dhe gjimnastikë.)

Rrethuesja britanike, Judy Guinness, ishte në gjendje të fitonte medaljen e artë të gardhit individual kundër Ellen Preis të Austrisë në Lojërat Olimpike të Los Anxhelosit 1932. Përpara në fund të ndeshjes finale të medaljes së artë, ajo u kujtoi gjyqtarëve dy pikë të cilat duheshin shtuar në rezultatin e kundërshtarit të saj për prekjet që kishin humbur. Gjyqtarët përditësuan fletët e rezultateve dhe njoftuan se Ellen Preis kishte fituar medaljen e artë dhe Judy Guinness argjendin.

Judy Guinness kujtoi se themeli i sportit është fair -play - jo vetëm fitimi. Ajo humbi medaljen e saj të artë, por fitoi respekt nga të gjithë.

Si ju frymëzon kjo histori për të drejtuar garën tuaj?

Çfarë mund të mësojë familja juaj nga Judy Guinness?

Play 512

Dita 2: Luaj

Çfarë është kjo?

Të gjithë gjejnë një objekt dhe ulen së bashku në një rreth. Një person mban objektin e tij dhe pyet personin pranë tij: "Çfarë është kjo?" Për shembull, nëse është një shishe uji, personi i parë mund të thotë, "shishe uji". Ata pastaj pyesin personin tjetër: "Çfarë është kjo?" Personi që përgjigjet nuk mund të thotë të njëjtën gjë (ose të përdorë ujë ose shishe). Ata duhet të dalin me një mënyrë tjetër për të përshkruar objektin, siç është "shuarja e etjes". Shkoni rreth rrethit dhe shihni sa krijues mund të jeni. Secili person merr një kthesë me objektin e tij.

Këshilla shëndetësore për të jetuar gjatë

Lëvizni trupin tuaj çdo ditë. Programoni kohë për të ushtruar, mos e lini vetëm rastësisë. Ecja është lloji më i mirë i lëvizjes, kështu që planifikoni ta bëni atë një pjesë normale të rutinës tuaj të përditshme.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Vallëzoni dhe ngrini

Vendosni muzikë me ritëm të lartë. Të gjithë vallëzojnë duke përdorur të gjithë trupin e tyre. Ktheni me radhë për të ndaluar muzikën. Të gjithë ngrijnë kur ndalet dhe pastaj bëjnë 10 patinatorë me shpejtësi (përkuluni dhe prekni gjurin me dorën e kundërt).

Përsëriteni derisa të gjithë të marrin frymë rëndë.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

A do të preferonit të ishit i famshëm apo i mençur apo popullor apo i pasur? Pse?

Shkoni më thellë: Mendoni për një person të mençur që njihni. Çfarë i bën ata të mençur?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Ulje me rrotullim

sit up process 900

Shtrihuni në shpinë me këmbët e përkulura dhe këmbët fort në dysheme. Përkulni trupin tuaj drejt gjunjëve për t'u ulur, pastaj ktheni në të djathtë dhe prekni dyshemenë me të dy duart nga ijet e djathtë. Kthehuni në pozicionin fillestar dhe përsëriteni për anën e majtë.

Plotësoni gjashtë përsëritje, tre me një kthesë të djathtë dhe tre me një kthesë të majtë.

Plotësoni pesë raunde.

Shkoni më lehtë: Plotësoni vetëm tre raunde.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida globale e ulur

sit up process 900

Sa ulje-ngritje mund të bëjë familja juaj në 90 sekonda?

Secili anëtar i familjes bën sa më shumë ulje sa të mundet në 90 sekonda. Kombinoni rezultatet për totalin e familjes.

KLIKO KËTU për të futur rezultatin tuaj të familjes.

KLIKO KËTU për të parë tabelën javore për të parë përparimin e vendit tuaj.

Cili komb do të jetë kampioni ynë i familjes.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Nga vjen mençuria e vërtetë?

Lexoni 2 Timoteut 3: 14-15 nga Bibla.

Ku mund ta gjejmë mençurinë?

Ndonjëherë është e vështirë të kuptosh Biblën, por Jezusi premtoi se Fryma e Shenjtë "do t'ju mësojë gjithçka dhe do t'ju kujtojë gjithçka që kam thënë".

Si mund t'i kërkojmë Atij të na ndihmojë? Pse është e mençur t'i besosh Jezusit për shpëtimin?

Këshillat e Palit për të qëndruar në rrugën e duhur:

 1. Mbani mend gjërat më të rëndësishme
 2. Mësoni nga njerëzit e duhur
 3. Gjeni urtësinë në Bibël.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zotit që na dha Fjalën e Tij - burimi i së vërtetës për shpëtimin dhe jetën hyjnore. Kërkojini Frymës së Shenjtë të sjellë mirëkuptim.

Play 512

Dita 3: Luaj

Kujtesa e sekuencës

Të gjithë përballen me një drejtues i cili mendon për tre ose më shumë lëvizje të ndryshme stërvitore në një sekuencë (për shembull, kërcime, kërcime, vrapim). Drejtuesi demonstron sekuencën e lëvizjeve dhe të tjerët imitojnë rutinën në rendin e duhur sa më shpejt të jetë e mundur. Kushdo që është i pari që përfundon saktë sekuencën bëhet udhëheqësi tjetër.

Shkoni më shumë: Përfshini më shumë lëvizje në sekuencë.

Këshillë për prindërit

Bëni lëvizjen dhe ushtrimin një pjesë të rregullt të jetës familjare. Bëni atë së bashku dhe bëjeni argëtuese. Filloni që në moshë të re. Tregojuni fëmijëve zgjedhjet tuaja të shëndetshme.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit