Javë 11: Besimi

Si funksionon kjo

Si familje, bëni disa ushtrime fizike tre ditë në javë (edhe pse një herë është e dobishme!). Nëse mund ta bëni më shpesh, atëherë bëni edhe ushtrime të tjera - ecje, vrapim, hipur, patinazh ose not.

Çdo javë të familjes.fit ka një temaMe Fokusi këtë javë është besimMe Çdo hap më poshtë ju ndihmon të eksploroni temën së bashku.

Çdo seancë është një aventurë e përbërë nga shtatë hapa.

Atje jane tre opsione për çdo hap, duke dhënë Tre ditë të programimit të ushtrimeve.

Mbani mend kushdo në familje mund të marrë telefonin dhe të udhëheqë një hap tjetër në aventurë.

Argëtohuni së bashku!

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Shtatë hapa të familjes.të përshtatshme

Shikoni familjen. përshtatni 7 hapa

1 warmup

Hapi 1: Ngrohja

Filloni të lëvizni të gjithë trupin: 5 minuta

Bëni ngrohjet e mëposhtme të të gjithë trupit

Dita 1-Ngrohja e këndeve

Etiketoni qoshet e dhomës me numrat 1-4. Secili person fillon në një cep të ndryshëm dhe bën një ngrohje të ndryshme. Lëvizni nëpër dhomë në numrin tjetër. Bëni dy raunde.

  • 10 Jacks hedhur
  • 10 Goditje me vithe
  • 10 Dërrasë e lartë në dërrasë të ulët
  • 10 mbledhje

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Ndiqni udhëheqësin

Një person është udhëheqës për çdo raund. Filloni duke vrapuar përreth. Drejtuesi thotë një emër dhe familja duhet të lëvizë kështu. Përziejini ato.

Shikoni këtë video.

Zoti Ngadalë - ecni ngadalë

Z. Rush - lëviz shpejt

Zoti Jelly - shkundni gjithë trupin tuaj

Zoti Muddle - ecni mbrapa

Z. Bounce - hidheni përreth

Z. Small - strukuni dhe vazhdoni të lëvizni

Z. I fortë - lëvizni duke përkulur muskujt tuaj

Z. Tall - shtrihuni dhe lëvizni

Z. Tickle - tundni krahët përreth

Z. Gëzuar - lëvizni dhe buzëqeshni

Dita 3-Ngrohja e këndeve

Përsëriteni ditën 1.

1 warmup

Hapi 2: Flisni së bashku

Pushoni dhe filloni një bisedë: 5 minuta

Uluni ose qëndroni së bashku dhe filloni një bisedë të shkurtër. Këtu janë disa pyetje për të filluar.

Dita 1 - Diskutoni

Specialshtë shumë e veçantë të kesh njerëz të cilëve mund t'u besosh. Kujt do t'i besonit për të mbajtur një sekret? Kujt do t'i besonit për t'ju ndihmuar në telashe? Kujt do t’i besonit se do t’ju mbronte nëse njerëzit e tjerë do t’ju vështirësonin?

Dita 2 - Diskutoni

A jeni zhgënjyer ndonjëherë nga njerëz që ju besuat? Si ndihej kjo në atë kohë? Si ndiheni tani?

Dita 3 - Diskutoni

Çfarë e bën një grup njerëzish të besueshëm? A mendoni se jeni lloji i familjes që familjet e tjera do t'i besonin? Pse?

1 warmup

Hapi 3: Lëviz

Lëvizni dhe uluni: 5 minuta

Praktikoni mbledhjet për të zhvilluar forcën e këmbës dhe bërthamës.

Dita 1 - Praktikoni mbledhjet

Praktikoni këtë lëvizje në çifte. Filloni me 10 mbledhje dhe bëni një pushim të shkurtër. Pastaj bëni raundet e 15, 20 dhe 25.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - mbledhje me shkallë

Version më i lehtë: Uluni në një karrige dhe ngrihuni. Bëni 20 përsëritje.

Version më i vështirë: Jump Squat - Zbritni si një mbledhje e rregullt, por ngrihuni në një kërcim. Bëni 20 përsëritje.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - mbledhje dhe dërrasa

Punë në çift. Një person bën 20 mbledhje ndërsa tjetri qëndron në një pozicion dërrasë. Alternoni midis mbledhjeve dhe një dërrasë. Plotësoni tre raunde.

Shikoni këtë video

1 warmup

Hapi 4: Sfida

Lëvizni në një sfidë familjare: 10 minuta

Sfidimi i njëri -tjetrit ju jep energji.

Dita 1 - mbledhje e unitetit

Qëndroni në një rreth duke mbajtur duart.

Plotësoni 10 mbledhje së bashku. Pushoni për 15 sekonda. Përsëriteni.

Plotësoni katër raunde nëse mundeni. Në fund, jepni një pesë të lartë të gjithëve.

Shikoni këtë video.

Dita 2 - Hidhni zaret

Gjeni ose bëni një zare. Plotësoni 80 mbledhje si familje (ose më shumë). Çdo person hedh zarin dhe bën atë numër mbledhjesh. Mbani një numër total.

Dita 3-Tic-tac-toe

Punoni në dy ekipe. Secilit ekip i jepet një sfidë. Për shembull, 10 mbledhje ose mbinjeri mban. Kur të përfundojnë, dy persona vrapojnë dhe e vendosin pjesën e tyre në lojën tic-tac-toe. Vazhdoni me sfida të reja.

1 warmup

Hapi 5: Eksploroni

Eksploroni Biblën së bashku: 5 minuta

Eksploroni Pyetjen e Jetës - "Kujt i besoj?" Lexoni Veprat 16: 25-34

Dita 1 - Lexoni dhe flisni

Lexoni historinë. Cilat gjëra ju befasojnë? Si do të ndiheshit si i burgosur në një qeli të mbushur me njerëz? Si do të reagonit kur Pali dhe Sila të fillonin të këndonin dhe të luteshin? Pse mendoni se ata ende i besojnë Zotit kur janë burgosur?

Dita 2 - Rilexoni dhe veproni

Zgjidhni rolet dhe interpretoni historinë. Rojtari burgoset i tmerruar kur mendon se të gjithë kanë ikur. Pse i besoi Palit dhe Silës kur ai mezi i njihte ata? Nëse dikush ju pyet: 'Çfarë duhet të bëj që të jetoj vërtet?', Çfarë do të thonit?

Dita 3 - Rilexoni dhe flisni

Rojtari dhe familja e tij i besuan Jezusit. A mund të mendoni për disa histori të Ungjillit që Pali dhe Sila mund të kenë ndarë për Jezusin që i bindën se Ai ishte i besueshëm?

1 warmup

Hapi 6: Lutuni

Lutuni dhe qetësohuni: 5 minuta

Merrni kohë të shikoni nga jashtë dhe të luteni për të tjerët.

Dita 1 - Lutuni dhe dërgoni një faleminderit

Faleminderit Zotit për njerëzit që mund të keni besim. Dërgo atyre një mesazh falënderimi në mënyrë që ata të dinë që i vlerësoni.

Dita 2 - Mund të jeni ju!

Disa njerëz në shkollën tuaj, vendin e punës ose në lagjen tuaj mund të kenë askënd tek i cili mund të drejtohen kur kanë nevojë për ndihmë. Lutuni që ata të gjejnë një person të besueshëm. Mund të jesh ti!

Dita 3 - Festoni në këngë

Festoni besueshmërinë e Zotit duke krijuar një këngë falënderimi. Merrni kontribute nga të gjithë në familje. Regjistrojeni dhe dërgojani një shoku ose familjeje.

1 warmup

Hapi 7: Luani së bashku

Luaj lojëra si familje: 5 minuta

Luani së bashku në sfida aktive. Argëtohu!

Dita 1 - Gara me vezë

Bëni një kurs të shkurtër pengesash. Në çifte qëndroni me një vezë të zier ose një objekt tjetër të vogël midis ballit tuaj. Kryeni atë gjatë kursit dhe mbrapa (pa duar). Nëse e braktisni atë, duhet të rinisni garën

Dita 2 - Ecni me besim

Punë në çift. Njërit i lidhen sytë, ndërsa tjetri jep udhëzime për të arritur një qëllim. Vendosni disa pengesa për ta bërë atë më sfiduese.

Shikoni këtë video.

Dita 3 - Vizatimi mbrapa mbrapa

Uluni në çifte njëri pas tjetrit. Një person ka një fotografi të thjeshtë dhe duhet t'i japë udhëzime tjetrit për ta vizatuar atë. Mos e tregoni foton dhe mos thoni çfarë është.

Ti mundesh ndajnë kjo faqe

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit