Duke u rritur së bashku

Javë 2: Çfarë na jep gëzim?

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Kaloni në muzikë

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Përsëritni këto lëvizje derisa muzika të përfundojë:

 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje
 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje me duartrokitje mbi kokë
girl- running on the spot.04 trim
Mum squat 2

Pushoni dhe bisedoni shkurtimisht.

Cilat kanë qenë disa ngjarje apo momente që kanë ndryshuar jetën për familjen tuaj?

Shkoni më thellë: Cili është ndryshimi midis gëzimit dhe lumturisë?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Mbledhje

squats - placing feet apart plus arrow
Mum squat 1
Mum squat 2

Qëndroni para një karrige të ulët. Përkulni gjunjët në mënyrë që të uleni lehtë në karrige. Ngrihuni përsëri.

Bëni 10 përsëritje. Përsëriteni.

Shkoni më shumë: Bëni squat-in pa karrige ose shtoni raunde shtesë. 

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Sfida me dërrasa dhe mbledhje

Puno me një partner.

Ndërsa një person është në një pozicion dërrasë, tjetri bën mbledhje. Ndryshoni vendet pas 10 mbledhjeve.

FAMILY FIT- MOUNTAIN CIMB. START-POSE
Mum squat 2

Bëni katër raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Çfarë na jep gëzim?

Lexoni Mateun 28:1-8 nga Bibla.

Vizatoni një vesh, një sy dhe një zemër në copa të veçanta letre. Rendisni atë që gratë në histori dëgjuan, panë dhe ndjenë në mëngjesin kur Jezusi u kthye në jetë.

Tani kujtoni së bashku një ngjarje të gëzueshme në familjen tuaj. Shtoni fjalë për të përshkruar këtë ngjarje në letra.

Hidhini një send njëri-tjetrit dhe ndërsa e kapni thoni: "Faleminderit Zot që ... (për shembull, futbolli) më jep gëzim".

dancing family
Play 512

Dita 1: Luaj

Konkursi i madh i letrës

Jepini të gjithëve një copë letër. Shkruani atë që ju heq gëzimin. Përdorni letrën për tre gara të ndryshme.

 1. Bëni një aeroplan letre dhe fluturoni atë më së largu. Jepini pikë secilit person.
 2. Vidhosni aeroplanin e letrës në një top. Secili person i hedh të gjitha topat në një kovë pesë metra larg. Shikoni kush mund të marrë totalin më të lartë.
 3. Mundohuni të mashtroni me topat e letrës. Filloni me një, pastaj dy dhe kështu me radhë. Kush ka rezultatin më të lartë të përgjithshëm?

Këshillë Shëndetësore

Pi më shumë ujë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Vraponi dhe mblidhni etiketën

Luani 'tag' ku një person ndjek të tjerët për t'i etiketuar. Kush etiketohet bën pesë mbledhje dhe pastaj bëhet ndjekës. Vazhdoni për tre minuta.

Mum squat 2
girl- running on the spot.07 trim

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë ju bën të frikësoheni?

Shkoni më thellë: Çfarë të ndihmon kur ke frikë?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Mbledhje

Bëni 10 squats dhe prekni personin tjetër. Vazhdoni derisa të keni mbushur 100 si familje.

squats - placing feet apart plus arrow
Mum squat 1
Mum squat 2

Mund të bëni pesë mbledhje dhe më pas t'i drejtoheni personit tjetër.

Shkoni më shumë: Vendosni një total më të lartë si familje - 150 ose 200.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Kursi i pengesave

Vendosni një kurs pengesash në shtëpinë ose oborrin tuaj. Përdorni atë që keni - karrige, tavolina, pemë, gurë, shtigje dhe mure. Kohoni secilin person ndërsa përfundon kursin.

Kush mund ta kalojë kursin më shpejt?

Ndani foto ose video të kursit tuaj me pengesa në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Gjetja e gëzimit kur ka frikë

Lexoni përsëri Mateun 28:1-8.

Rilexoni historinë. Pse u frikësuan rojet? Pse engjëlli u tha grave që 'mos kini frikë'? Si munden gratë të kenë 'frikë, por të mbushura me gëzim'? A mund të jemi të njëjtë?

Përfundojeni këtë fjali në dy ose tre mënyra të ndryshme dhe bëjeni lutjen tuaj: "Faleminderit Zot që kur kemi frikë, e dimë ..." (Mos harroni, prania e Perëndisë është themeli i gëzimit të vërtetë.)

Play 512

Dita 2: Luaj

Basketboll me çorape

Bëni një top nga një çorap i mbështjellë. Një person përdor krahët e tyre si qëllim.

Zgjidhni tre vende për të xhiruar. Të gjithë marrin tre goditje në secilin vend. Numëroni numrin e goditjeve të suksesshme për të gjetur fituesin.

Këshillë Shëndetësore

Pi më shumë ujë. Pini gllënjka të vogla ujë kur stërviteni.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Stafetë e marrjes

Vendosni 20 objekte në dysheme në një skaj të dhomës. Filloni nga ana tjetër dhe konkurroni në çifte për të marrë më shumë objekte (një nga një) në 30 sekonda. Jepuni të gjithëve një radhë. Shikoni kush mund të mbledhë më shumë.

Pushoni dhe bisedoni shkurtimisht.

Kur dëgjoni lajme të mira, kush është personi i parë që dëshironi të tregoni?

Shkoni më thellë: Kush ju tha për herë të parë lajmin e mirë për Jezusin?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Mbledhje partnere

Qëndroni përballë një partneri. Bëni squats në të njëjtën kohë. Jepini njëri-tjetrit një duartrokitje 'High 10' në fund të mbledhjes.

Mum & Dad doing squats.01

Bëni 10 përsëritje.

Çdo mbledhje, thoni me radhë një gjë që ju sjell gëzim.

Pushoni për një minutë dhe ndërroni partnerët.

Bëni tre raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Ndiq liderin

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Vraponi në një rreth.

Një person është drejtuesi dhe përdor duartrokitjet për të komunikuar udhëzimet:

 • Një duartrokitje - të gjithë vënë dorën në dysheme
 • Dy duartrokitje - dy mbledhje
 • Tre duartrokitje - të gjithë ulen në dysheme

Ndryshoni drejtuesit pas një minute.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Gjetja e gëzimit te Jezusi

Lexoni përsëri Mateun 28:1-8.

Tregoni historinë dhe përfshini fjalët e sakta të engjëllit.

Në lindjen e Jezusit, engjëjt thanë se ishte 'lajm i mirë që do të sjellë gëzim të madh'. Pse Jezusi u jep gëzim shumë njerëzve?

Vendosni një rrip ose litar në dysheme në formën e një goje të trishtuar. Mendo për dikë që ka nevojë për gëzim dhe thuaj "(fut emrin) ka nevojë për pak gëzim” ndërsa kërceni pesë herë përpara dhe mbrapa përgjatë brezit. Kjo është lutja juaj. Përfundoni në anën që duket si një buzëqeshje.

Play 512

Dita 3: Luaj

Fjalë të shpejta të temës

Uluni në një rreth. Zgjidhni një temë të tillë si qytetet, vendet, emrat ose objektet. Dikush kalon nëpër alfabetin në kokën e tij derisa dikush tjetër thotë stop.

Kthejeni me radhë për të thënë shpejt një fjalë mbi temën e cila fillon me shkronjën e zgjedhur. Vazhdoni derisa dikush nuk mund të mendojë për një fjalë, pastaj filloni një raund të ri. Rrotulloni temat çdo raund.

Bëjeni atë konkurrues nëse dëshironi.

Këshillë Shëndetësore

Pi më shumë ujë. Pini ujë para se të hani dhe jo pas; atëherë do të hani më pak ushqim.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit