Duke u thelluar

Jezusi i do njerëzit thellësisht!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Stafetë e marrjes së objekteve

Ndani në dy ekipe dhe qëndroni në anët e kundërta të një hapësire. Vendosni 21 objekte në mes në dysheme. Çdo ekip vrapon dhe mbledh objektet një nga një si stafetë. Shikoni se cili ekip mund të grumbullojë më shumë.

Pushoni dhe pastaj përsërisni.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Flisni për disa nga dëmtimet që keni pasur. Sa kohë u desh që ata të shëroheshin?

Shkoni më thellë: Sa kohë mund të duhet një marrëdhënie e dëmtuar për t'u shëruar?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Superman

superman process 900

Shtrihuni me fytyrë poshtë në dysheme ose në një dyshek me krahët e shtrirë mbi kokën tuaj (si Superman).

Ngrini krahët dhe këmbët nga dyshemeja aq sa mundeni për tre sekonda. Pastaj kthehuni në pozicionin fillestar.

Bëni lëvizjen 15 herë, duke pushuar sipas nevojës.

Bëni tre raunde. Pushoni midis raundeve.

Shkoni më lehtë: Ngrini vetëm krahët, jo këmbët. Bëni më pak përsëritje.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

TIK tak toe

Bëni një tabelë lojërash Tic-Tac-Toe në tokë para se të filloni (përdorni shirit ose litar).

Punoni në dy ekipe. Secilit ekip i jepet një sfidë siç janë 5 burpees ose 10 goditje. Kur të përfundojnë, dy persona vrapojnë dhe e vendosin pjesën e tyre në lojën tic-tac-toe.

Vazhdoni me sfida të reja derisa loja të fitohet.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Jezusi dëshiron që ne të jemi të plotë

Lexoni Markun 1: 40-41 nga Bibla.

Në këtë histori, Jezusi ka dhembshuri të thellë për një njeri me një sëmundje të lëkurës që e bëri atë të dëbuar nga familja dhe komuniteti i tij. Ndryshe nga gjuri i kullotur, lebra normalisht nuk shërohet kurrë. Ai u konsiderua i paprekshëm nga të tjerët!

Diskutoni:

Pritini një copë letër në shumë copa. Tani provoni dhe vendoseni përsëri së bashku.

 • Çfarë e bëri të vështirë këtë detyrë?
 • Kush ka fuqinë për të ndrequr letrën?

Të kesh fuqi për të bërë diçka nuk është e mjaftueshme. Duhet të bëhet një zgjedhje në lidhje me përdorimin e asaj fuqie. Njeriu me lebër besonte se Jezusi kishte fuqinë për ta shëruar atë dhe Jezusi tregoi se donte ta shërojë atë.

Jezusi dëshiron të shërojë edhe thyerjen tonë. Ndani një pjesë të jetës tuaj që ndihet e thyer tani.

Bisedoni me Zotin: Zot ju sjellim thyerjen tonë. Ju lutemi na ndreqni dhe na rivendosni. Vetëm ju mund të na bëni të plotë.

Play 512

Dita 1: Luaj

Kujdes duart e mia

Zgjidhni një udhëheqës. Udhëheqësi qëndron në pjesën e përparme dhe lëviz krahët në një veprim me gërshërë. Lojtarët duhet të duartrokasin sa herë që duart e drejtuesit kryqëzohen.

Nëse nuk duartrokasin kur duart kryqëzohen, ato janë jashtë. Ata janë gjithashtu jashtë nëse udhëheqësi nuk kryqëzon duart dhe dikush duartrokit. Mundohuni të duartrokasni të gjithë në të njëjtën kohë!

Argëtohu. Ndryshoni drejtuesit.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Prekjet e dorës

Qëndroni drejt në një pozicion shtytës përballë një partneri. Mundohuni të prekni duart e personit tjetër ndërsa jeni duke mbrojtur tuajat.

Sa prekje mund të bëni në 60 sekonda?

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cilat gjëra janë të tmerrshme të prekësh?

Shkoni më thellë: Kur jeni ndjerë në siklet apo turp? Si u ndie kur dikush ishte i kujdesshëm dhe i dashur me ty në atë kohë?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Superman të kundërtat

mirror supermans 900

Shtrihuni me fytyrë poshtë në dysheme ose në një dyshek me krahët e shtrirë mbi kokën tuaj (si Superman).

Ngrini dorën tuaj të djathtë dhe këmbën e majtë sa më shumë që të jetë e mundur nga toka.

Mbajeni për tre sekonda dhe relaksohuni.

Përsëriteni me krahun dhe këmbën e kundërt.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni.

Shkoni më lehtë: Bëni pesë përsëritje të secilës.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Sfida e partnerit

superman plus burpee 900

Një person mban një supermen me krahët dhe këmbët nga dyshemeja, ndërsa personi tjetër bën pesë burpime. Ndërroni vendet dhe përsëritni. Bëni tre raunde.

Shkoni më lehtë: Relaksohuni dhe përsëritni mbajtjen e supermenit.

Shkoni më shumë: Bëni pesë raunde ose rrisni numrin e burpees.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi prek të paprekshmet

Lexoni Markun 1: 41-42.

Vendosni diçka 'të lëngshme' në një enë të tillë si gjalpë kikiriku ose një vezë të papërpunuar. Ftojini të gjithë të kalojnë duart nëpër të.

Ka disa gjëra që nuk na pëlqejnë t’i prekim. Lebra ishte ngjitëse, kështu që të gjithë u mbajtën larg lebrozëve.

Si do të ndiheshit nëse njerëzit ju shmangnin gjithmonë?

Si mendoni, si u ndie lebrozi kur Jezusi zgjati dorën dhe e preku?

Për Jezusin, dashuria dhe ndihma ndaj burrit ishte më e rëndësishme se çdo gjë tjetër.

Bisedoni me Zotin: Zoti na hap sytë për të parë ata njerëz përreth nesh që shmangen nga të tjerët. Na tregoni se si mund t'i duam ata dhe na jepni guximin ta bëjmë atë.

Play 512

Dita 2: Luaj

Ndërtoni një shtëpi për lojëra

Argëtohuni me familjen tuaj duke ndërtuar një kështjellë, kështjellë ose tendë brenda ose jashtë. Behu krijues.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë. Bëni aktivitet fizik gjatë ditës në mënyrë që trupi juaj të jetë i lodhur.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Qen Junkyard

Një person ulet në dysheme me këmbët në pjesën e përparme dhe krahët në anën. Të tjerët hidhen mbi krah, këmbë dhe krahun e dytë. Të gjithë kërcejnë dy raunde dhe ndryshojnë vendet në mënyrë që të gjithë të hidhen.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Çfarë ju pëlqen te miqtë tuaj?

Shkoni më thellë: Kush është dikush që dëshironi të jeni si? Çfarë do të imitonit?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Ora e Supermanit

Duke mbajtur pozicionin e mbinjeriut, lëvizni krahët në pozicione si krahët e orës. Shkoni nga lart (ora 12) për të pasur krahët afër trupit (ora 6). Mbajeni secilën pozicion për pesë sekonda.

Përsëriteni tri herë.

Shkoni më lehtë: Plotësoni orën vetëm një ose dy herë; ose shkurtoni sasinë e kohës që mbani secilën pozicion.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Tabata

Dëgjoni muzikën Tabata.

Bëni dërrasat për 20 sekonda, pastaj pushoni për 10 sekonda. Mbajeni mbinjeriun për 20 sekonda, pastaj pushoni për 10 sekonda.

Përsëriteni këtë sekuencë. Bëni tetë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 20 sekonda.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi është më shumë 'infektiv' sesa sëmundje

Lexoni Markun 1: 43-45.

Lebra mendohej të ishte shumë infektive. Çfarë po ‘përhapte’ ai njeri para se të takonte Jezusin?

Çfarë po 'përhapte' pasi takoi Jezusin?

Zgjidhni diçka të vogël që keni shumë si tulla lodrash ose gurë. Vendoseni një në dysheme. Pastaj filloni një rresht të ri dhe dyfishoni numrin. Vazhdoni të dyfishoni numrin në secilën rresht. Shikoni sa shpejt rritet numri. Imagjinoni sa shpejt mund të përhapet Lajmi i Mirë i Jezusit kur e përcjellim.

Si mund ta bëni këtë tani, 2,000 vjet pas kësaj ngjarjeje?

Bisedoni me Zotin: Mendoni për njerëzit që njihni dhe nuk dinë shumë për Jezusin. Kërkojini Perëndisë t'i ndihmojë ata të dëgjojnë dhe mësojnë për Jezusin që i do njerëzit më shumë se gjithçka.

Play 512

Dita 3: Luaj

Së bashku ne qëndrojmë

Uluni mbrapa në dysheme me një partner. Lidhini krahët së bashku. Tani përpiquni të ngriheni në këmbë duke mbajtur shpinën të prekur dhe krahët të lidhur. Shtytja kundër njëri -tjetrit do të ndihmojë.

Shkoni më shumë: Mundohuni të merrni objekte rreth shtëpisë ndërsa jeni të lidhur!

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.
Mos hani një vakt të madh ose të rëndë gjatë ditës.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit