Duke u rritur më i mençur

Duke u rritur duke agjëruar!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Etiketa e gjurit

Konkurroni në çifte. Mundohuni të prekni gjunjët e kundërshtarit tuaj sa më shumë që të jetë e mundur në 60 sekonda, ndërsa ju mbroni tuajat me duart dhe pozicionin e trupit. Ndryshoni partnerët dhe provoni përsëri.

Tani shkoni më tej dhe përpiquni të prekni gjunjët e të tjerëve duke mbrojtur tuajat.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cila është koha më e gjatë që keni kaluar pa ngrënë?

Shkoni më thellë: Kur në jetën tuaj i jeni përkushtuar më shumë Zotit?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Dërrasa bazë

plank trim

Vendosni duart dhe këmbët në tokë dhe mbajeni të gjithë trupin drejt si një dërrasë. Mbështetni peshën tuaj në bërryla.

Mbajeni për 20 sekonda dhe pushoni. Përsëriteni edhe një herë.

Shkoni më lehtë: Mbani të njëjtën teknikë nga gjunjët (në vend të gishtave të këmbës).

Shkoni më shumë: Mbajeni dërrasën për 30 sekonda.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Muri me histori

Kryeni një mur të ulur së bashku për një minutë. Mbështetuni pas një muri me këmbët sa gjerësia e shpatullave. Rrëshqitni poshtë derisa gjunjët tuaj të përkulen në kënd të drejtë. Mbajeni kokën dhe pjesën e sipërme të trupit në mur.

Ndërsa jeni ulur në mur, ndani një histori argëtuese ose diçka të mirë që ka ndodhur. Mos e tregoni vuajtjen tuaj. Buzëqeshni dhe argëtohuni së bashku.

Pushoni për 30 sekonda dhe përsërisni.

Shkoni më lehtë: Zvogëloni qëndrimin në mur në 30 sekonda.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Arsyeja e agjërimit

Lexoni Mateun 6:16-18 nga Bibla.

Jezusi supozon se pasuesit e Tij do të agjërojnë herë pas here si pjesë e lutjes dhe përkushtimit të tyre ndaj Perëndisë. Ndërsa agjërimi është një praktikë e mirë, ne duhet të kemi motivet e duhura.

Bëjini me radhë pyetjen "Pse ti... (fle, blen, luan sport, etj.)?"

Pse Jezusi i dha këto udhëzime se si të agjërohej?

Tradicionalisht, agjërimi është pa ushqim, por nuk mjafton vetëm të privojmë veten nga ushqimi apo gjumi. Ne gjithashtu duhet t'i përkushtohemi Zotit dhe ta adhurojmë Atë.

Bisedoni me Zotin: Të shkojmë pa diçka është një mënyrë për të kontrolluar prioritetet tona. Lutuni që Perëndia të zbulojë atë pa të cilën mund të qëndroni për një kohë. Përdoreni këtë për të thelluar marrëdhënien tuaj me Të.

Play 512

Dita 1: Luaj

Mbajeni të qeshurën

Uluni në një rreth. Një nga një përpiquni t'i bëni të tjerët të qeshin pa i prekur. Për shembull, bëni fytyra, tregoni shaka, e kështu me radhë. Qëllimi është të mos qeshësh. Pas dy minutash, ose nëse dikush qesh, ndryshoni rolet derisa të gjithë të kenë pasur të paktën një radhë në përpjekjen për t'i bërë njerëzit të qeshin.

Përshtatja: Nëse dikush në familje është me shikim të dëmtuar, tregoni shaka ose histori në vend që të bëni fytyra.

Këshillë për shëndetin

Ha mirë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Kaloni në muzikë

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Përsëritni këto lëvizje derisa muzika të përfundojë:

 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje
 • 10 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje me duartrokitje mbi kokë

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Në çfarë mënyrash i ndryshojmë fytyrat tona që ta shohin të tjerët?

Shkoni më thellë: Pse është e rëndësishme mënyra se si dukemi?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Dërrasa lart-poshtë

up down planks_1 900

Filloni në pozicionin e dërrasës në bërryla dhe gishtërinj, me trupin tuaj në një vijë të drejtë. Zhvendosni peshën tuaj dhe shtypni lart në mënyrë që të mbështeteni në duart tuaja - dora e majtë dhe dora e djathtë. Pastaj kthehuni poshtë në bërryla.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Bëni dy raunde.

Shkoni më lehtë: Mbani të njëjtën teknikë nga gjunjët (në vend të gishtave të këmbës).

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Ndenjëse e nxehtë

Një person mban një squat ndërsa të gjithë të tjerët bëjnë 30 kërcime. Pushoni për 20 sekonda dhe më pas prekni personin tjetër.

Bëni katër raunde.

Shkoni më lehtë: Zvogëloni numrin e kërcimeve të kërcimit ose numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Mënyra për të agjëruar

Lexoni Mateun 6:16-18.

Këto vargje na kujtojnë se nëse zgjedhim të agjërojmë dhe të shkojmë pa diçka, nuk duhet të veshim fytyra të zymta dhe ta bëjmë të qartë. Ne mund t'i fshehim motivet tona nga të tjerët, por jo nga Zoti.

Merrni me radhë për të demonstruar një ndjenjë ose emocion duke përdorur vetëm fytyrën tuaj.

Si mund ta përdorim fytyrat ose pamjen tonë për të fshehur atë që kemi në zemrat tona?

Bisedoni me Zotin: Diskutoni dhe bini dakord për diçka pa të cilën familja juaj mund të qëndrojë dhe për sa kohë. Lutuni që Perëndia ta përdorë këtë kohë për të forcuar lidhjen tuaj me Atin tonë që sheh në fshehtësi.

Play 512

Dita 2: Luaj

Bocce u përshtat

Gjeni një top për ta përdorur si një ‘fole’ dhe tre copa letre për person. Thërrmojeni letrën në toptha dhe shënoni secilën grup prej tre me një ngjyrë të ndryshme. Bëni një vijë fillimi në dysheme dhe rrokullisni 'folenë' larg jush. Qëllimi i lojës është që të afroni topat tuaj më afër 'krikut'. Topat duhet të hidhen në ajër, jo të rrokullisen. Me këmbët prapa vijës, bëni radhë për të hedhur një top në të njëjtën kohë. Fituesi është ai me më shumë topa më afër 'krikut'.

Bocce ose bocce ball është një sport i Lojërave Olimpike Speciale që është për fëmijë dhe të rritur me aftësi të kufizuara intelektuale dhe fizike.

Pasqyrim: Çfarë ishte e vështirë në këtë lojë? Ju duhej shumë forcë për të fituar? Në jetë, fitorja vjen shpesh kur mësojmë se si të kontrollojmë forcën tonë.

Këshillë për shëndetin

Ha mirë.

Mbani një furnizim me ushqime të shëndetshme për familjen tuaj si fruta, arra dhe fara.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Karrocë dore dhe krimb inç

Karrocë dore: Puno me një partner. Ecni 10 metra pastaj ndërroni vendet.

Krimb inç: Përkuleni në bel dhe vendosni duart në dysheme. Ecni duart tuaja derisa të jeni në një pozicion dërrasë me një shpinë të sheshtë. Pastaj ecni këmbët sa më afër duarve tuaja.

Përsëriteni për 10 metra. Bëni tre raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Flisni për herë kur keni dëgjuar njerëz të bëjnë njoftime publike.

Shkoni më thellë: Çfarë e bën të besueshëm një njoftim?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Dërrasa pasqyre

mirror planks 790

Punë në çift. Merrni një pozicion dërrasë përballë një partneri. Një person në secilën palë do të jetë pasqyrë dhe do të duhet të kopjojë gjithçka që bën tjetri. Mbajeni secilën dërrasë për të paktën 20 sekonda. Pushoni dhe përsëritni. Argëtohu.

Shkoni më lehtë: Mbani të njëjtën teknikë nga gjunjët (në vend të gishtave të këmbës).

Shkoni më shumë: Shtoni kohën kur mbani secilën dërrasë.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida e plankut dhe zhytjes

Puno me një partner. Ndërsa një person është në një pozicion dërrasë, tjetri bie. Ndryshoni vendet pas 10 goditjeve në secilën këmbë. Bëni katër raunde.

Shkoni më lehtë: Bëni pesë goditje në secilën këmbë.

Shkoni më shumë: Shtoni pesha në zhytjet tuaja.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Rezultati i agjërimit

Lexoni Mateun 6:16-18.

Qëndroni me radhë në një karrige dhe lajmëroni një gjë që do të bëni sot. Në shumicën e rasteve nuk kemi nevojë të shpallim se çfarë do të bëjmë - ne thjesht e bëjmë atë!

Jezusi e bën të qartë se ata që agjërojnë duhet ta bëjnë atë në heshtje dhe fshehurazi.

Çfarë u premton Jezusi atyre që agjërojnë për arsyet e duhura?

Bisedoni me Zotin: Mendoni për një nevojë në komunitetin tuaj që kërkon lutje të vazhdueshme. Bëjeni atë një fokus të lutjes tuaj këtë javë në hapësirat që krijoni duke 'dalur jashtë'.

Play 512

Dita 3: Luaj

Konkursi familjar

Cili anëtar i familjes mund të bëjë sa më poshtë?

 • Kërcimi më i gjatë nga pozicioni në këmbë
 • Koha më e gjatë në këmbë në njërën këmbë
 • Koha më e gjatë pa i ndezur sytë
 • Thuaj emrin tënd të plotë me një frymë
 • Dribloni një top për më gjatë
 • Dërrasa ose mbledhja më e gjatë

Krijoni tuajën. Argëtohu!

Këshillë për prindërit

Jepini secilit prej fëmijëve dhe adoleshentëve tuaj punë të thjeshta me përgjegjësi. Sigurohuni që është diçka që ata janë në gjendje ta bëjnë dhe më pas lëvdojini kur ta bëjnë!

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit