Duke u thelluar

Jezusi - i mirëpret të gjithë!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Stafetë Burpee

Vendosni një kurs rreth 10 metra të gjatë.

Bëni këtë stafetë në çifte. Një person në secilën palë bën një xhiro të kursit duke bërë një sekuencë burpimesh dhe kërcimesh të gjata, ndërsa personi tjetër mban mbinjeriun në vijën e fillimit. Etiketoni dhe ndërroni vendet.

Bëni katër deri në gjashtë xhiro secila.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Shikoni përreth jush. Sa gjëra mund të vini re që kanë ndryshuar që nga dje?

Shkoni më thellë: Me kë përpiqeni të lidheni në grup? Dikush si ju apo dikush ndryshe? Pse?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Ulëset e karrigeve

dip process 900

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Mbani këmbët në dysheme.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni edhe një herë. Pushoni midis raundeve.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve ose bëni katër raunde.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Sfida e qarkut

circuit challenge 900

Vendosni katër stacione aktiviteti rreth oborrit. Secili person fillon në një stacion të ndryshëm. Bëni sekuencën e mëposhtme dhe më pas pushoni për 60 sekonda. Bëni tre raunde.

 • Pesë dërrasa poshtë në bërryla dhe lart në duar
 • Pesë mbinjeri me krahë noti
 • Pesë ulje
 • Tre burpe

Shkoni më shumë: Bëni pesë raunde.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Jezusi mirëpret më pak meritorët

Lexoni Markun 2: 13-17 nga Bibla.

Katër peshkatarë - Pjetri, Andrea, Jakobi dhe Gjoni - ishin të parët që iu bashkuan ekipit të Jezusit. Tani është radha e Levit për të vendosur se si të përgjigjet kur Jezusi e fton atë.

Diskutoni:

Ndani së bashku për një kohë kur u befasuat që dikush ju vuri re.

 • Çfarë thanë apo bënë? Si u ndjeve?

Jezusi ishte një person popullor. Turmat e ndiqnin Atë kudo. Megjithatë, Ai ndaloi së foluri me një person: Levi, një mbledhës i papëlqyeshëm i taksave.

 • Si do të ndiheshit po të ishit Levi?

Të gjithëve na pëlqen të vërehemi nga dikush që admirojmë.

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zotit që Ai ju vë re çdo ditë. Kërkojini Atij t'ju ndihmojë të vëreni dhe inkurajoni njerëzit që nuk janë në grupin tuaj të zakonshëm.

Play 512

Dita 1: Luaj

Ndihmoni me bazat

Ndihmoni me bazat

Punë në çift. Një person do të bëjë një detyrë themelore për tjetrin duke qëndruar prapa tyre dhe 'duke qenë duart e tyre'.

Bëni detyra si larja e flokëve, pastrimi i dhëmbëve ose larja e fytyrës. Më pas ndërroni vendet.

Si ishte kjo për secilin person?

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Ngrohja ndaj muzikës

Vendosni muzikë me ritëm të lartë dhe bëni sa më poshtë:

 • 20 duke vrapuar në vend
 • 5 mbledhje
 • 20 gjunjë të lartë drejtimin
 • 5 kërcime kërcimi

Bëni pesë raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kë do të ftonit në një festë familjare? Si zgjodhët kë të ftoni?

Shkoni më thellë: A ka njerëz që nuk meritojnë të ftohen? Pse? Cilat janë arsyet tuaja?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Zhytet me ngritjen e këmbëve

leg raises 900

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Ndërsa zhyteni, zgjasni njërën këmbë nga dyshemeja. Këmbët alternative.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni.

Shkoni më lehtë: Ulni numrin e përsëritjeve.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Kursi i pengesave

Vendosni një kurs pengesash. Përdorni hapësirën që keni brenda ose jashtë (për shembull, vraponi drejt pemës ose karriges, hidheni mbi shteg ose qilim, e kështu me radhë). Behu krijues! Merrni kthesat për të kaluar rrugën e pengesave sa më shpejt të jetë e mundur. Koha për secilin person.

Shkoni më shumë: Mundohuni ta bëni kursin në çifte. Duhet të jeni të lidhur së bashku gjatë gjithë kohës.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi mirëpret atë që nuk është e popullarizuar

Lexoni Markun 2: 13-17.

Bëni dy lista njerëzish: ata që bota i etiketon 'të padenjë' si Levi, dhe ata që janë 'të njohur'.

 • Si mendoni ju, pse Jezusi e pranoi ftesën për një darkë të një mbledhësi taksash?
 • Sa të rehatshëm ndiheshin dishepujt e Tij? Sa komode do të ndiheshit?

Kthehuni te lista juaj e ftesave për festën familjare. A ka ndonjë ndryshim për të bërë?

Bisedoni me Zotin: Zoti na ndihmo t'i bëjmë të gjithë të ndihen të mirëpritur në shtëpinë tonë.

Play 512

Dita 2: Luaj

Merrni një partner

Puno me një partner. Një person mban sytë dhe qëndron rreth 10 hapa larg partnerit të tij. Partneri ecën ngadalë drejt partnerit me sy të lidhur. Partneri me sy të mbyllur duhet të dëgjojë me kujdes se sa i afrohet partneri i tyre dhe të thotë 'ndalo' në kohën e duhur për t'i kapur.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.

Do të ndiheni më mirë dhe do të jeni më vigjilent dhe energjikë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Kapni bishtin

Të gjithë mbajnë një shall ose peshqir të vogël si një 'bisht' të futur në pjesën e pasme. Qëllimi është të mblidhni sa më shumë bishta që mundeni, duke mbrojtur tuajat. Nëse humbni bishtin tuaj, bëni pesë shtytje dhe vazhdoni lojën. Argëtohu!

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

A është më e lehtë të gjesh histori të njerëzve që bëjnë gjëra të këqija ose gjëra të mira? Pse?

Shkoni më thellë: Në një shkallë prej 1 deri në 10, sa i mirë dhe meritor jeni në krahasim me njerëzit e tjerë?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Këmbët e ngritura ulen

elevated chair dips 900

Zhytuni në një karrige duke mbështetur peshën tuaj në krahë. Gjeni një kuti ose divan ose një objekt tjetër për të vendosur këmbët tuaja në mënyrë që ato të jenë gjithashtu të ngritura.

Bëni 10 përsëritje dhe pushoni. Përsëriteni.

Shkoni më lehtë: Bëni ulje karrige nga Dita 1 në vend.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Sfida e kullës

Punë në çift. Gjeni gjashtë gota plastike për palë. Një person mban mbinjeri ndërsa tjetri bën pesë ulëse karrige. Pas çdo raundi vendosni një filxhan në dysheme për të ndërtuar një kullë piramidale, pastaj ndërroni rolet. Bëni gjashtë raunde për të ndërtuar kullën.

Koha që ekipet të konkurrojnë kundër njëri -tjetrit.

Shkoni më shumë: Rriteni kullën në 10 gota.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi na tregon se kush jemi në të vërtetë

Lexoni Markun 2: 13-17.

Kontrolloni shëndetin e secilit person duke përdorur gjithçka që keni në dispozicion (termometër, rrahjet e zemrës, kontroll vizual, dhe kështu me radhë). Me radhë mendoni për shëndetin tuaj, duke emëruar diçka që nuk është mirë në trupin tuaj fizik.

 • Si është të dish se je i sëmurë si të dish se je mëkatar?
 • Kush tha Jezusi se erdhi për të ndihmuar?

Bisedoni me Zotin: Faleminderit Zot që na mirëpret, edhe pse të gjithë ne jemi të thyer, mëkatarë dhe kemi nevojë për ty. Na ndihmoni të mirëpresim njerëzit e tjerë në të njëjtën mënyrë.

Play 512

Dita 3: Luaj

Fjalë të shpejta të temës

Uluni në një rreth. Zgjidhni tema të tilla si qytetet, vendet, emrat ose objektet. Dikush kalon alfabetin në kokën e tij derisa dikush tjetër thotë ndalo.

Kthejeni me radhë për të thënë shpejt një fjalë mbi temën e cila fillon me shkronjën e zgjedhur. Vazhdoni derisa dikush nuk mund të mendojë për një fjalë, pastaj filloni një raund të ri. Rrotulloni temat çdo raund.

Bëjeni atë konkurrues nëse dëshironi.

Këshillë për shëndetin

Flini mjaftueshëm çdo ditë.
Kjo do t'ju ndihmojë të merrni vendime më të mira dhe të shmangni dëmtimet.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit