Duke u thelluar

Jezusi i do fëmijët!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Ngrohja e këndeve

Etiketoni qoshet e dhomës me numrat 1-4. Secili person fillon në një cep të ndryshëm dhe bën një ngrohje të ndryshme. Lëvizni nëpër dhomë në numrin tjetër. Bëni dy raunde.

 1. 10 kërcime kërcimi
 2. 10 duke vrapuar në vend
 3. 10 alpinistë
 4. 10 mbledhje

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cilat janë dy gjërat e para që bëni çdo mëngjes?

Shkoni më thellë: Renditni të gjitha ngjarjet e zakonshme nga dita juaj bazuar në rëndësinë.

Move 512

Dita 1: Lëviz

Shtytje në mur

wall push ups_2 900

Qëndroni me krahët e shtrirë drejt një muri. Përkuluni përpara, vendosni pëllëmbët në mur, përkulni bërrylat dhe shtyjeni përsëri në pozicionin në këmbë.

Plotësoni 10 dhe pushoni. Bëni tre raunde.

Shkoni më lehtë: Qëndroni më afër murit.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Stafetë shtytëse

push up

Ndani në dy ekipe dhe qëndroni në anët e kundërta të dhomës. Vendosni 21 objekte të tilla si lodra, lugë ose topa në mes.

Anëtarët e secilit ekip vrapojnë me radhë në qendër, bëjnë pesë shtytje, marrin një objekt dhe vrapojnë përsëri për të etiketuar personin tjetër. Vazhdoni derisa të merren të gjitha objektet.

Cili ekip ka grumbulluar më shumë?

Shkoni më lehtë: Bëni shtytjet në një mur.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Kush duket i parëndësishëm në botën tonë?

Lexoni Markun 10: 13-16 nga Bibla.

Jezusi ishte bërë shumë i popullarizuar dhe turma u mblodhën për ta parë Atë dhe për të dëgjuar mësimet e Tij. Me kaq shumë njerëz, dishepujt ishin të pakënaqur që disa po i sillnin fëmijët e tyre te Jezusi për t'u bekuar.

Diskutoni:

Vraponi dhe merrni tre gjërat kryesore që do të merrnit në një ishull të shkretë.

 • Pse zgjodhët këto tre?

Në kohët biblike fëmijët shpesh mendoheshin se ishin të parëndësishëm.

 • Çfarë na tregon reagimi i dishepujve në lidhje me mendimin e tyre për fëmijët?
 • Kush është i parëndësishëm në botën tuaj?

Shkruani emra njerëzish 'të parëndësishëm' sa më të vegjël në një copë letër. Merrni një aparat fotografik të telefonit dhe zmadhoni emrat.

Bisedoni me Zotin: Kërkojini Perëndisë ndihmën e Tij për të parë tek këta njerëz atë që Ai sheh dhe për t'i pranuar ata si Ai.

Play 512

Dita 1: Luaj

Konkursi familjar

Cili anëtar i familjes mund të bëjë sa më poshtë?

 • Kërcimi më i gjatë nga pozicioni në këmbë
 • Koha më e gjatë në këmbë në njërën këmbë
 • Koha më e gjatë pa i ndezur sytë
 • Thuaj emrin tënd të plotë me një frymë
 • Dribloni një top për më gjatë
 • Dërrasa ose mbledhja më e gjatë

Krijoni tuajën. Argëtohu!

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Ndiq liderin

Vendosni muzikën tuaj të preferuar. Vraponi në një rreth.

Një person është drejtuesi dhe përdor duartrokitjet për të komunikuar udhëzimet:

 • Një duartrokitje - bëni një mbinjeri
 • Dy duartrokitje - bëni dy goditje
 • Tre duartrokitje - bëni tre patinatorë me shpejtësi

Ndryshoni drejtuesit pas një minute.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Cili është artikulli më i shtrenjtë që keni prekur?

Shkoni më thellë: Cila është prona juaj më e vlefshme?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Shtytje partnere

parner push ups 900

Çelësi për një shtytje të mirë është mbajtja e trupit tuaj në një vijë të drejtë dhe bërrylat afër anës.

Përballeni me partnerin tuaj me gjunjët në tokë dhe duart tuaja në përputhje me supet tuaja. Bëni një shtytje në të njëjtën kohë dhe më pas jepini njëri-tjetrit një pesë-dorëshe me një dorë.

Plotësoni 10 dhe pushoni. Bëni dy raunde.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Shtytjet tërheqin shumë sfida

Shkruani detyrat e mëposhtme në copa të vogla letre, palosini dhe vendosini në një enë:

 • 5 shtytje
 • 10 shtytje
 • 15 shtytje
 • 20 shtytje
 • Përqafoje dikë
 • Jepini dikujt pesë të lartë
 • Bëni dikujt një masazh
 • Merrni një gotë ujë për të gjithë

Merrni me radhë për të hedhur short dhe bëni detyrën e zgjedhur. Ndihmoni njëri -tjetrin sipas nevojës.

Plotësoni tre raunde.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Fëmijët janë të vlefshëm për Jezusin

Lexoni Markun 10: 13-16.

 • Si do të përpiqeshit të tërhiqnit vëmendjen e Jezusit në një turmë? Imitojeni atë.

Shumë njerëz po përpiqeshin të arrinin tek Jezusi.

 • Si mendoni, përse Ai këmbënguli në mënyrë specifike që fëmijët të vinin tek Ai?
 • Si e përcaktojmë vlerën e njerëzve?

Bisedoni me Perëndinë: Shkruani në një zemër prej letre "Ju jeni të çmuar për Perëndinë dhe për ne". Jepini një secilit anëtar të familjes tuaj dhe lutuni për ta.

Play 512

Dita 2: Luaj

Ndryshoni formacionin

Të gjithë qëndrojnë në një rresht. Koha sa kohë i duhet familjes për të vënë veten në rregull për sa vijon:

 • Më e shkurtër në më të lartë
 • Më i riu tek më i madhi
 • Rendi alfabetik i emrit
 • Gjatësia e flokëve
 • Numri i librave të lexuar në muajin e fundit

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

Pirja e ujit para një vakt ndihmon për të humbur peshë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Qen Junkyard

Një person ulet në dysheme me këmbët në pjesën e përparme dhe krahët në anën. Të tjerët hidhen mbi krah, këmbë dhe krahun e dytë. Të gjithë kërcejnë dy raunde dhe ndryshojnë vendet në mënyrë që të gjithë të hidhen.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kush është dikush që dëshironi të jeni si?

Shkoni më thellë: Po në lidhje me to do të imitonit?

Move 512

Dita 3: Lëviz

100 shtytje të partnerëve

Puno me një partner. Njëra fillon me një shtytje. Pastaj tjetri bën dy shtytje. E para bën tre shtytje. Pastaj tjetri bën katër. Vazhdoni kështu në 10 shtytje dhe pushoni kur nuk është radha juaj. Pasi të arrini në 10, kthehuni në një. Nëse e bëni këtë, do të keni përfunduar 100 shtytje si palë. Uau!

Shkoni më lehtë: Bëni shtytje në mur ose në gjunjë.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

Kapni bishtin

Vendosni kufijtë e lojës.

Të gjithë mbajnë një shall ose peshqir të vogël si një "bisht" të futur në pjesën e pasme të pantallonave të tyre. Qëllimi është të mblidhni sa më shumë bishta që mundeni, duke mbrojtur tuajat. Nëse humbni bishtin tuaj, bëni tre shtytje dhe vazhdoni lojën. Argëtohu!

Shkoni më shumë: Rritni shtytjet në pesë.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Fëmijët janë një shembull për t’u ndjekur

Lexoni Markun 10: 13-16.

Jezusi vuri re fëmijët, u lut për ta dhe i la si shembull për të tjerët.

A nuk është e mahnitshme?

Mendoni për dallimet midis fëmijëve dhe të rriturve.

 • Si mund të na mësojnë fëmijët për marrjen e Mbretërisë së Perëndisë?

Bisedoni me Zotin: Zot, faleminderit që mund të mësojmë nga njëri -tjetri. Faleminderit për fëmijët që na kujtojnë të jemi besues dhe të hapur ndaj ideve të reja.

Play 512

Dita 3: Luaj

Ndërtoni një shtëpi për lojëra

Argëtohuni me familjen tuaj duke ndërtuar një kështjellë / kështjellë / tendë brenda. Behu krijues.

Këshillë për shëndetin

Pi më shumë ujë.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit