Duke u thelluar

Jezusi u përgjigjet nevojave tona!

Kërcime të shpejta:

Fillimi

Ndihmoni familjen tuaj të jetë aktive këtë javë me tre seanca argëtuese:

 • Përfshini të gjithë - çdokush mund të drejtojë!
 • Përshtatuni për familjen tuaj
 • Inkurajoni njëri-tjetrin
 • Sfidoni veten tuaj
 • Mos ushtro nëse shkakton dhimbje

Ndani familjen. Veshje me të tjerët:

 • Postoni një foto ose video në mediat sociale dhe etiketoni me #familyfit ose @familyfitnessfaithfun
 • Bëni familje. Përshtatuni me një familje tjetër
Warm up 512

Dita 1: Ngrohja

Top me shpejtësi

Gjeni një top. Të gjithë vrapojnë nëpër hapësirë duke ia hedhur topin njëri -tjetrit për ta kapur. Kur dikush bie topin, ai duhet të bëjë gjashtë mbledhje ose tre burpime.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur keni qenë në një turmë të madhe duke parë dikë të famshëm?

Shkoni më thellë: Si reagoni kur shihni njerëz ose ekipe të famshme?

Move 512

Dita 1: Lëviz

Alpinistët

mountain climber process 900

Vendosni duart dhe këmbët në tokë dhe mbajeni të gjithë trupin drejt si një dërrasë. Lëvizni një gju lart drejt bërrylave tuaj dhe më pas lëvizni këmbën përsëri në pozicionin fillestar. Përsëriteni me këmbën tjetër.

Bëni 50 përsëritje. Pushoni pas çdo 10.

Shkoni më lehtë: Ulni numrin e përsëritjeve në 20 ose 30.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 80 ose 100.

Challenge 512

Dita 1: Sfida

Sfida Tabata

Dëgjoni muzikën Tabata.

Bëni alpinistët për 20 sekonda, pastaj pushoni për 10 sekonda. Vraponi në vend për 20 sekonda, pastaj pushoni për 10 sekonda. Përsëriteni këtë sekuencë. Bëni tetë raunde.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e përsëritjeve në 20 sekonda.

Explore 512

Dita 1: Eksploroni

Thirrni Jezusin në çdo kohë

Lexoni Markun 10: 46-52 nga Bibla.

Jezusi ishte rrugës për në Jeruzalem. Ndërsa Ai po ecte, Jezusi dhe dishepujt e Tij kaluan pranë një lypësi të verbër pranë Jerikos. Bartimaeus i verbër bërtet për ndihmën e Jezusit - edhe kur të tjerët i thonë të heshtë. Jezusi ndalon dhe i përgjigjet nevojës së tij më të thellë.

Diskutoni:

Të gjithë ulen këmbëkryq në dysheme ose në një karrige. Koha secilit person për të parë se sa kohë duhet të ngrihet në këmbë pa përdorur duart, të duartrokasë pesë herë dhe të bërtasë "Jezus, Biri i Davidit".

Kush ishte më i shpejti?

Kur Bartimeu e quajti Jezusin "Biri i Davidit", ai po thoshte se besonte se Jezusi ishte Mesia. Judenjtë mezi prisnin ardhjen e Mesisë i cili do t'i shpëtonte njerëzit nga mëkati i tyre.

Çfarë do t'i thërrisje Jezusit?

Bisedoni me Zotin: Kaloni kohë në lutje të heshtura. Imagjinoni veten në një turmë, duke parë Jezusin. Tani ndërroni të thoni një fjali për të përshkruar reagimet tuaja. Faleminderit Jezusit që ishte i pranishëm.

Play 512

Dita 1: Luaj

Së bashku ne qëndrojmë

Uluni mbrapa në dysheme me një partner. Lidhini krahët së bashku. Tani përpiquni të ngriheni në këmbë duke mbajtur shpinën të prekur dhe krahët të lidhur. Shtytja kundër njëri -tjetrit do të ndihmojë.

Shkoni më shumë: Mundohuni të merrni objekte rreth shtëpisë ndërsa jeni të lidhur!

Këshillë për shëndetin

Zvogëloni kohën e 'ekranit' të teknologjisë.

Warm up 512

Dita 2: Ngrohja

Yll deti

Puno me një partner. Një person merr një pozicion dërrasë me këmbët larg. Personi tjetër kërcen mbi këmbë, njërën këmbë dhe kthehet në fillim. Përsëriteni 10 herë dhe më pas ndërroni vendet.

Bëni tre raunde.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Flisni për një kohë që ju është dashur të luftoni për t’u dëgjuar.

Shkoni më thellë: Zërat e kujt duhet të dëgjohen më shumë në komunitetin tonë?

Move 512

Dita 2: Lëviz

Alpinistë partnerë

partner climbers 900

Punë në çift. Një person bën 10 alpinistë ndërsa personi tjetër është në një pozicion dërrasë. Ndërroni vendet.

Bëni tre raunde.

Shkoni më shumë: Bëni pesë raunde.

Challenge 512

Dita 2: Sfida

Squats mbrapa mbrapa

patner squats 900

Qëndroni krah për krah me një partner. Mbështetuni tek njëri-tjetri dhe zbritni në një pozicion ulur 90 gradë. Mbani atë pozicion dhe kaloni një top mbi njëri -tjetrin. Shihni sa herë mund ta kaloni në 30 sekonda.

Pushoni dhe përsëritni.

Bëni tre raunde. Mundohuni të rrisni numrin e kalimeve të topit çdo raund.

Explore 512

Dita 2: Eksploroni

Jezusi na dëgjon

Lexoni Markun 10: 46-52.

Secili person fshehurazi gjen një objekt që bën një tingull. Uluni në një rreth me sy të mbyllur. Tani ndërroni të dëgjoni zërin e secilit objekt.

A mund të identifikoni secilën prej tyre?

Bartimaeus po bënte shumë zhurmë dhe shumë njerëz i thanë të ndalonte! Por ai vetëm bërtiti edhe më fort. Jezusi na dëgjon kur e thërrasim - nga thirrjet tona deri tek pëshpërimat tona.

Për çfarë keni nevojë që Jezusi t'ju ndihmojë?

Bisedoni me Zotin: Thuajini Zotit pëshpërimat për nevojat e familjes tuaj. Ndaloni dhe me një zë më të lartë, falënderoni Atë që ju dëgjoi.

Play 512

Dita 2: Luaj

Së bashku shkojmë

Rreshtohen pranë njëri -tjetrit. Duke përdorur një leckë ose çorape najloni, lidheni veten në kyçin e këmbës me personin në të dyja anët tuaja. (Njerëzit në çdo anë do ta kenë këmbën e tyre të jashtme të lirë.)

Si një ekip punoni së bashku për të lëvizur nga një pikë fillestare në fund sa më shpejt që të jetë e mundur. Sigurohuni që të qëndroni të lidhur.

Pushoni dhe përsëritni.

Bëni tre raunde. Mundohuni të bëheni më të shpejtë çdo herë.

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit. Kufizoni numrin e orëve që shikoni në ekranet çdo ditë.

Warm up 512

Dita 3: Ngrohja

Ecin ariu dhe gaforrja

Ecni ariu nëpër dhomë dhe gaforrja ecni prapa. Bëni pesë xhiro.

Ecni ariu - Ecni me fytyrë poshtë me këmbët dhe duart në dysheme.

Ecja me gaforre - Ecni me fytyrë lart me këmbët dhe duart në dysheme.

Pushoni dhe bisedoni së bashku.

Kur keni marrë diçka që ishte pikërisht cfare te duhej Mund të ketë qenë një dhuratë, këshillë, ndihmë…

Shkoni më thellë: Pse ishte e rëndësishme të merrnit diçka që ju duhej vërtet në kohën e duhur?

Move 512

Dita 3: Lëviz

Alpinistë dhe mban

mountain holds 900

Bëni 10 alpinistë, pastaj mbani një pozicion mbinjeri me krahët dhe këmbët jashtë dyshemesë për 10 sekonda.

Bëni pesë raunde pa pushime.

Shkoni më lehtë: Do mban vetëm pesë sekonda.

Challenge 512

Dita 3: Sfida

20, 15, 10, 5

20,15,10,5 900

Filloni me 'pesë të larta' pastaj bëni:

 • 20 fole kërcimi
 • 15 patinatorë me shpejtësi
 • 10 ulje karrige
 • 5 ulje-ngritje

Mbaro me 'pesë të larta'.

Bëni tre raunde pa pushim mes tyre. Koha për të gjithë.

Shkoni më shumë: Rritni numrin e raundeve.

Explore 512

Dita 3: Eksploroni

Jezusi është gati të përgjigjet

Lexoni Markun 10: 46-52.

Turma ndryshoi. Kaloi nga thënia e Bartimeut që të ndalonte së bërtituri, në inkurajimin e tij. “Mos kini frikë! Eja!" Kështu ai u hodh lart, plot shpresë dhe Jezusi e shëroi.

Mendoni për dikë në komunitetin tuaj që ka nevojë. Bëni ide ide për t'i ndihmuar ata.

A mundet familja juaj t'i përgjigjet kësaj nevoje dhe t'i inkurajojë ata?

A po "kërcejmë" për t'u përgjigjur?

A mund ta nxisim dikë tjetër që ta kërkojë Atë? "Ai po ju thërret!"

Bisedoni me Zotin: Zoti na ndihmo të vërejmë nevojat e njerëzve përreth nesh dhe të përgjigjemi.

Play 512

Dita 3: Luaj

Basketboll me çorape

Bëni një top nga një çorap i mbështjellë. Një person përdor krahët e tyre si qëllim. Zgjidhni tre vende për të xhiruar. Të gjithë marrin tre goditje në secilin vend. Numëroni numrin e goditjeve të suksesshme për të gjetur fituesin.

Luani përsëri dhe lidhni sytë me personin që bën të shtënat.

Këshillë për shëndetin

Ulni kohën e ekranit. Mbyllni disa llogari të mediave sociale.

A ju ka pëlqyer kjo? Ju lutem ndani!

Abonohu për të marrë seanca si email

Dëshironi të merrni seancat si postë elektronike javore?

Abonohuni duke përdorur formularin më poshtë. Safeshtë e sigurt, e sigurt dhe ne bëjmë premtimet e mëposhtme:

 • Ne kurrë nuk do t'ju spam.
 • Ne do ta mbajmë të sigurt adresën tuaj të postës elektronike dhe kurrë nuk do t'ia shesim atë askujt.
 • Mund të çabonoheni në çdo kohë.

Shkarkime dhe përkthime

Shkarkime

Ju mund ta shkarkoni këtë sesion si një dokument PDF duke klikuar butonin më poshtë.

Përkthime

Nëse e përktheni këtë në gjuhën tuaj, ju lutemi dërgojeni me email në [email protected] kështu që mund të ndahet me të tjerët.

Mund të shihni të gjitha përkthimet aktuale në dispozicion përmes butonit më poshtë:

Ju lutemi dërgoni tuajin reagime

Shpresojmë që të keni shijuar këtë sesion të familjes.fit.

Ne do të dëshironim të dinim se çfarë funksionon në familjen dhe kulturën tuaj. Nëse jeni të gatshëm të na dërgoni komentet tuaja, atëherë ju lutemi përdorni formularin më poshtë. Përndryshe ju mund të na dërgoni me email direkt në [email protected].

Nëse dëshironi që ne të kthehemi tek ju, atëherë ju lutemi lini emrin dhe adresën e emailit më poshtë. Kjo është plotësisht opsionale.

Sesionet e familjes.fit janë duke u zhvilluar shpejt dhe vazhdimisht. Ju lutemi shënoni këtë faqe në internet, ose kthehuni përsëri shpejt, për të gjetur informacionin më të fundit dhe për të shkarkuar javët e ardhshme.

Faleminderit.

Ekipi i familjes.fit